Autor tema: Čupavci :)  (Posjeta: 6087 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline *Petrra*

• Diabetički učenik
Čupavci :)
« : Ponedjeljak, 02.07.2007 u 15:18:34 »
Ej,Ljudi,mene zanima dali neko ima kakv recept za čupavce..obožavala sam ih dok sam smjela jesti šećer..dali netko ima recept za bez šećera,s kakvim sladilom?pa da probam napravit  :book:  :occasion6:

Offline SuperHrvoje

• Forumski moderator
Re: Čupavci :)
« Odgovori #1 : Ponedjeljak, 02.07.2007 u 15:53:29 »
Citat: "*Petrra*"
Ej,Ljudi,mene zanima dali neko ima kakv recept za čupavce..obožavala sam ih dok sam smjela jesti šećer..dali netko ima recept za bez šećera,s kakvim sladilom?pa da probam napravit  :book:  :occasion6:

uf meni su super...pa u biskvit umjesto secera puknes npr fruktoze ?! umjesto cokolade primitivus upotrijebis dijetalnu...
Najveci problem je hoce li biskvit dobro ispasti s fruktozom...ali ponekad biskvit ne uspije i zbog tisucu i jedne druge stvari. Ja krknem normalne cupavce, sa secerom biskvit, dijetalnom cokoladom i ispravno se izdoziram sa novorapidom, a koliko se sjecam i ti si tip 1, pa cemu tolika briga...hihihi
ma mene se nesmije pitati o hrani kad sam divljak...doziranje inzulina to je najvaznije. Nikad problema nisam imao.

Offline *Petrra*

• Diabetički učenik
« Odgovori #2 : Utorak, 03.07.2007 u 08:39:13 »
he he,i ja si znam uzet obični kolač pa mi zna skočit šećer..al nekad s guštom pojedem... :smt040
nego,da biskviti s fruktozom se neki put neće dignut ko običan biskvit,pa je onda kolač onak niži i sav nikakav.. :smt036  al se da pojest..

Offline bakrena

• Moderator
  • Spol: Ženski
« Odgovori #3 : Srijeda, 04.07.2007 u 09:56:16 »
.... i ja sam za klasične čupavce sa šćerom...............

Offline SuperHrvoje

• Forumski moderator
« Odgovori #4 : Srijeda, 04.07.2007 u 11:36:22 »
kad zagrizes u cupavac, malo kokosa popada sa strane, mekani biskvit unutra dok izvana fina cokolada neda zubima da odmah pregrizu biskvit, pa se cokolada otapa u ustima, ili ako su manji cijeli strpam u usta, preokrenem ocima i jedva cekam sljedeci.....
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Offline Desiree

• Forumski moderator
    • http://www.zeza-diabetes.tk
« Odgovori #5 : Srijeda, 04.07.2007 u 12:24:49 »
Citat: "bakrena"
.... i ja sam za klasične čupavce sa šćerom...............

Potpisujem.
Jednom sam pekla s fruktozom i biskvit je bio nikakav. S obzirom da si ih rijetko priuštim, mogu biti sa šećerom.

~~ Desiree ~~

Offline *Petrra*

• Diabetički učenik
« Odgovori #6 : Srijeda, 04.07.2007 u 14:11:31 »
da, SuperHrvoje,upravo to..njami....mmmmmmmmmmmmmmmmmm

Offline SuperHrvoje

• Forumski moderator
« Odgovori #7 : Srijeda, 04.07.2007 u 17:49:30 »
Citat: "*Petrra*"
da, SuperHrvoje,upravo to..njami....mmmmmmmmmmmmmmmmmm

Imas na coolinarici:

Sastojci
Tijesto:
3    jaja
20 dag    šećera
1 vrećica    vanilin šećera
50 dag    brašna
1 vrećica (12 g)    praška za pecivo
25 dag    maslaca ili margarina
oko 1 dl    mlijeka
Glazura u koju se umaču kocke tijesta
5 dl    mlijeka
15 dag    čokolade za kuhanje
3 žlice    šećera
12 dag    maslaca ili margarina
Posip
20 - 25 dag    kokosa

Priprema

1. Jaja dobro izmiksajte (ne treba odvajati žumanjke i bjelanjke) pa dodajte šećer i vanilin. Još mješajte, dodajte margarin, mješajte, dodajte mlijeko i na kraju brašno pomješano s praškom za pecivo.
   2. Namžite i pobrašnite lim za pečenje pa istresite i poravnajte tijesto (dosta je gusto)
   3. Pecite 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 170°C.
   4. Kolać se treba potpuno ohladiti prije nego što ga idete umakati u čokoladu pa je najbolje navečer ispeći tijesto, a slijedeći dan dovršiti kolač
   5. Izrežite tijesto na kocke (veličina po želji)
   6. Otopite čokoladu, dodajte mlijeko, šećer i maslac pa uz mješanje pustite da provrije. Smanjite temperaturu i pustite neka kuha 3-4 minute.
   7. Pustite desetak minuta da se malo ohladi pa nabodite komad tijesta na vilicu, umočite u čokoladni preljev te uvaljajte u kokos.
   8. Kada se potpuno ohlade spremni su za posluživanje

Posluživanje

Držite ih u hladnjaku kako bi što dulje ostali sočni

Offline Tony

• Administrator
  • Spol: Muški
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
« Odgovori #8 : Srijeda, 04.07.2007 u 18:16:35 »
Citat: "SuperHrvoje"

Držite ih u hladnjaku kako bi što dulje ostali sočni

:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline bakrena

• Moderator
« Odgovori #9 : Srijeda, 04.07.2007 u 21:41:49 »
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA sline mi cure!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline Tony

• Administrator
  • Spol: Muški
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
« Odgovori #10 : Četvrtak, 05.07.2007 u 14:56:58 »
Citat: "bakrena"
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA sline mi cure!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pa ispeci i donesi u drustvo da vidimo kako ti ide!!!
Kod tebe su prosli put bili finiiii kolachiiiiiii... Sjecam se jos!
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline bakrena

• Moderator
« Odgovori #11 : Četvrtak, 05.07.2007 u 16:07:57 »
vjerovao il ne, imala sam najbolje namjere danas nekaj ispeci i iznenaditi dragu osobu, al mi je NETKO, kome je bilo namjenjeno to iznenađenje, poremetio planove... :shaking:

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #11 : Četvrtak, 05.07.2007 u 16:07:57 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.