Autor tema: Novorapid i Lantus  (Posjeta: 1851 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline sweety

• Tek učim pisati...
  • **
Novorapid i Lantus
« : Srijeda, 30.05.2007 u 17:15:59 »
Bok!
Evo mene opet sa novim problemom.
Javljala sam se prije godinu dana kada sam otkrila dijabetes(tip 2),bila sam na Gluforminu i seceri mi nisu bili dobri.
Nisam se pridrzavala uputa o zdravoj prehrani ali kilogrami su isli dolje.
Sada sam na Novorapidu 3 puta i Lantusu navecer i seceri su bolji ali sam se naglo pocela debljati!
Sad ce biti 3 mj. od kada sam na toj terapiji i dobila sam 7 kila!
Primjecujem blago oticanje nogu i to me jako zabrinjava!
Da li se to  vama dogadjalo?
Nisam bas zadovoljna sa doktoricom kod koje se kontroliram pa ako mi mozete preporuciti nekog doktora bila bih vam jako zahvalna!

Offline cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
Re: Novorapid i Lantus
« Odgovori #1 : Ponedjeljak, 04.06.2007 u 14:15:46 »
Citat: "sweety"
Bok!
bila sam na Gluforminu i seceri mi nisu bili dobri.

eh da, kilogrami su isli dolje jer su ti seceri bili visoki. jako los nacin za gubljenje kila, moram primijetiti.

pretpostavljam da se sad debljas jer unosis previse hrane, trebala bi napraviti plan prehrane i onda doze inzulina uskladiti s tim, a ne obrnuto. i svakako uvesti neku tjelesnu aktivnost, ako vec nisi.

sto se doktora tice, neka drugi odgovore. ja sam kod dr. manje prashek na v. vrhovcu i zadovoljna sam, ali ne znam kako je kod nje kad je u pitanju tip 2. cula sam za dr. bjelinskog da je jako motiviran ako je i pacijent motiviran (logicno ;) )

sretno i drzi se

martin

• Gost
« Odgovori #2 : Subota, 11.08.2007 u 18:35:24 »
Citat: "sweety"
Bok!
Evo mene opet sa novim problemom.
Javljala sam se prije godinu dana kada sam otkrila dijabetes(tip 2),bila sam na Gluforminu i seceri mi nisu bili dobri.
Sada sam na Novorapidu 3 puta i Lantusu navecer i seceri su bolji ali sam se naglo pocela debljati!
Sad ce biti 3 mj. od kada sam na toj terapiji i dobila sam 7 kila!
Primjecujem blago oticanje nogu i to me jako zabrinjava!
Da li se to  vama dogadjalo?
Nisam bas zadovoljna sa doktoricom kod koje se kontroliram pa ako mi mozete preporuciti nekog doktora bila bih vam jako zahvalna!

Istu  terapiju  uzimam,  ali  se  ne  debljam .

Najbolji  doktor/doktorica   si  ti  sama

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #2 : Subota, 11.08.2007 u 18:35:24 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.