Autor tema: Avandia  (Posjeta: 3328 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline melitus

• Tek učim pisati...
  • **
Avandia
« : Srijeda, 23.05.2007 u 16:37:16 »
Americka FDA (The U.S. Food and Drug Administration) upozorava korisnike tip2 preparata Avandia i Avandamet da ti preparati povecavaju rizicnost srcanog udara za 43%!
Ja nemam informacije koliko se ti lijekovi koriste kod nas, ali ako vec unaprijed imate problema sa srcem, a koristite Avandia ili Avandamet konzultirajte svog lijecnika. Ujedno se lijecnicima preporucuje da ne preporucuju te lijekove.

Offline stylex

• Ja znam...
Re: Upozorenje!
« Odgovori #1 : Utorak, 12.06.2007 u 12:55:49 »
Citat: "melitus"
Americka FDA (The U.S. Food and Drug Administration) upozorava korisnike tip2 preparata Avandia i Avandamet da ti preparati povecavaju rizicnost srcanog udara za 43%!
Ja nemam informacije koliko se ti lijekovi koriste kod nas, ali ako vec unaprijed imate problema sa srcem, a koristite Avandia ili Avandamet konzultirajte svog lijecnika. Ujedno se lijecnicima preporucuje da ne preporucuju te lijekove.

Evo danas i Slobodna donosi clanak o tome:

http://www.slobodnadalmacija.com/20070612/novosti04.asp

Offline Tony

• Administrator
  • Spol: Muški
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
Avandia
« Odgovori #2 : Srijeda, 13.06.2007 u 08:23:31 »
Razgovarao sa s predstavnikom GSK-a u HR i kaze da je to sto su napisali rezultat nekih 40-setak studija iz kojih su izvadjeni dijelovi. Neka meta analiza. Te studije su od desetak do par tisuca ispitanika. Taj lijecnik koji je to napravio, je samo uzeo jedan podatak i to iz svake studije drugi. GSK je napravio isto studiju, baziranu na istim studijama koje je i doticni kardiolog koristio, te je dosao do razlicitih zakljucaka, sto i nije cudno jer su oni imali drugaciju selekciju podataka iz tih studija.

Da se razumijemo, ja ne reklamiram Avandiju niti bilo koji drugi pripravak. To je ipak na dijabetolozima. Da svaki lijek ima neke nuspojave-ima.

Takodjer jedna zanimljivost s Avandijom. Avandija je u europi kontraindicirana s inzulinom, sto znaci da ako se pije Avandija ne bi se smjelo koristiti inzulin. (Avandija inace povecava osjetljivost na inzulin, bilo prirodni ili "umjetni".)
U USA se Avandija normalno daje s inzulinom. Dakle i u tomeć se moze traziti uzroci negativnih stvari iz studije. Ovo je jako vazno znati, jer kada svi mi nesto procitamo na internetu, odmah mislimo da je to najbolje za nas, a mozda se bas kosi s nacelima europskog lijecenja.
Nadam se da sam barem malo razjasnio kako je to bilo s Avandijom. Na sva pitanja rado odgovaram. Ukoliko netko ima nesto konkretno, vrlo rado cu uputiti to pitanje u GSK i moliti za ocitovanje. Siguran sam da cemo ga dobiti.

Na www.zadi.hr upravo je objavljen jedan članak s nekim dokumentima, pa vas pozivam da provjerite kakvo je stanje stvari.
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline dendi

• Tek učim pisati...
  • **
Odg: Avandia
« Odgovori #3 : Subota, 15.12.2007 u 13:48:29 »
Pozdrav
Želio bih se priključiti ovoj temi iz osobnih razloga.Uzimao sam Avandiu na preporuku mog dijabetologa i ubrzo primjetio da mi stvara probleme.Nakon godinu dana prekinuo sam uzimanje Avandije i svi simptomi su nestali.Radilo se o tupoj boli prsnog koša, nadutosti i bolovima u glavi.Bolovi u glavi su bili vjerovatno uzrokovani slabom cirkulacijom jer nakon uzimanja Aspirina nestajali su.

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

Odg: Avandia
« Odgovori #3 : Subota, 15.12.2007 u 13:48:29 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.