Autor tema: Najvisi HbA1c  (Posjeta: 4146 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline tanjap

• Ja znam...
  • Spol: Ženski
Najvisi HbA1c
« : Utorak, 08.05.2007 u 10:47:13 »
Eto posto svi idemo ka niskim hemoglobinima, zanima me koliki vam je bio najvise izmjeren.....Moj je bio 12.48% kad su mi otkrili dijabetes...

Offline Pirgavi

• Ja znam...
    • http://www.fotozine.org/?omen=pamuk
Najvisi HbA1c
« Odgovori #1 : Utorak, 08.05.2007 u 22:47:00 »
Uf, za Hb ne znam, ali stara mi rekla da mi je šećer bio oko 930 mg/dL iliti nekih 51,62 mmol ako sam dobro preračuno... jel imo ko bolji? eh da, kaže da sam bio priseban i hodo, stajo i pričo....   :smt104

Offline *Petrra*

• Diabetički učenik
Najvisi HbA1c
« Odgovori #2 : Srijeda, 09.05.2007 u 08:35:02 »
meni je bio 12...

Offline tanjap

• Ja znam...
Najvisi HbA1c
« Odgovori #3 : Srijeda, 09.05.2007 u 08:35:35 »
Nisam imala bolji, na 26.8 sam se prvi put srusila

Offline insekt9

• Ja znam...
Najvisi HbA1c
« Odgovori #4 : Srijeda, 09.05.2007 u 09:59:53 »
11,78 (tako nekako), naravno, kad je DM otkriven, sljedeci je bio 7, a onda sve odreda manji od 7. :smt026
lokokutić je geometrijski lik oblika čipsa i šatora. Ima tri stranice i žut je

Offline stylex

• Ja znam...
Re: Najvisi HbA1c
« Odgovori #5 : Srijeda, 09.05.2007 u 12:40:02 »
Citat: "tanjap"
Eto posto svi idemo ka niskim hemoglobinima, zanima me koliki vam je bio najvise izmjeren.....Moj je bio 12.48% kad su mi otkrili dijabetes...

Ravnih 13% prije nego sam dijagnosticiran.

Offline Desiree

• Forumski moderator
    • http://www.zeza-diabetes.tk
Najvisi HbA1c
« Odgovori #6 : Srijeda, 09.05.2007 u 13:34:07 »
Bio mi je oko 12 najgori a najviši šećer mi je bio 39 i s njim sam završila u bolnici na infuziji.
Bili su to tinejđerski dani...

~~ Desiree ~~

Offline insekt9

• Ja znam...
Najvisi HbA1c
« Odgovori #7 : Srijeda, 09.05.2007 u 16:30:16 »
Citat: "Desiree"
Bio mi je oko 12 najgori a najviši šećer mi je bio 39 i s njim sam završila u bolnici na infuziji.
Bili su to tinejđerski dani...

Wow!!! Moj najvisi (izmjereni) je bio 23,3. Najvisi sto sam cuo (od nekih ljudi u VV) da je bio iznosio je 33,3 (dokle je taj aparatic mjerio)

P.S. tek sad vidjeh rezultat od pirgavog.

Offline Pirgavi

• Ja znam...
Najvisi HbA1c
« Odgovori #8 : Srijeda, 09.05.2007 u 16:48:48 »
ahem, u doba kad je meni dijagnosticiran šećer, Hb nije bio "popularan" u dijagnostici, tako da nije ni mjeren, a stara je skontala na temelju količine vode koju sam pio, umora, a budući da je radila postdiplomski iz diabetesa, odvela me u lab da izmjere. Kaže da je molila da 3 puta provjere nakon što su oni provjerili 2put...

Offline tanjap

• Ja znam...
Najvisi HbA1c
« Odgovori #9 : Četvrtak, 10.05.2007 u 14:54:55 »
Ocito nas Pirgavi sije sa ovom vrijednosti...Zna li netko da li postoji ogranicenje do koliko moze biti Hba1c tj. do koliko ga u labosu mogu izmjeriti, posto se kod nas u osjeckom dijabetickom drustvu nedavno povukla ta tema..?

Offline insekt9

• Ja znam...
Najvisi HbA1c
« Odgovori #10 : Četvrtak, 10.05.2007 u 15:23:51 »
Citat: "tanjap"
Ocito nas Pirgavi sije sa ovom vrijednosti...Zna li netko da li postoji ogranicenje do koliko moze biti Hba1c tj. do koliko ga u labosu mogu izmjeriti, posto se kod nas u osjeckom dijabetickom drustvu nedavno povukla ta tema..?

I meni je sumnjiv, jer sam negdje cuo da je ogranicenje (aparatica za mjerenje) negdje oko 33,3. Da preko toga ne ocitava i umjesto rezultata javi Error. Sad, labos je ipak visi nivo, tako da bi njihovi mjerni instrumenti morali mjeriti mnogo vise vrijednosti. Nadam se da cu se sjetiti ovoga kad sljedeci put budem u VV pa da upitam ljude koji rade s time.

Offline Pirgavi

• Ja znam...
Najvisi HbA1c
« Odgovori #11 : Četvrtak, 10.05.2007 u 15:46:12 »
Yap, preko 33,3 ti aparatić javi HI ili ERROR ilitištoveć, ali ovo je bilo 1978 u labosu, u ono doba maltene nisu znali šta je to HbA1c...

Offline tanjap

• Ja znam...
Najvisi HbA1c
« Odgovori #12 : Četvrtak, 10.05.2007 u 15:56:32 »
Znam za secer, ali me zanima ima li granica za hemoglobin?

Offline SuperHrvoje

• Forumski moderator
Najvisi HbA1c
« Odgovori #13 : Petak, 11.05.2007 u 08:26:12 »
Citat: "insekt9"

Wow!!! Moj najvisi (izmjereni) je bio 23,3. Najvisi sto sam cuo (od nekih ljudi u VV) da je bio iznosio je 33,3 (dokle je taj aparatic mjerio)

P.S. tek sad vidjeh rezultat od pirgavog.

u mojoj grupi dnevne bolnice kolegi po seceru je izmjeren SuK kad su ga dijagnosticirali preko 40 !!! negdje 41 ili 43, pokazao mi je napismeno, doktori nisu vjerovali da je normalno dosao na pregled...ni ja nebi vjerovao da mi nije pokazao napismeno

Offline dr Luigi

• Dijabetički amater
    • http://www.diabetes-split.hr
Najvisi HbA1c
« Odgovori #14 : Petak, 11.05.2007 u 15:53:21 »
Moj najviši Hb je bio 18,8%, naravno izmjeren onaj dan kad su mi tek otkrili dijabetes ('95), a najviši na jednoj od kontrola 9,6 ('99).
Inače, najviši šećer mi je bio 26.3.
a bene

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

Najvisi HbA1c
« Odgovori #14 : Petak, 11.05.2007 u 15:53:21 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.