Dobrodošli na forum HSDU-a!
0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.
dakle, kopiram s linka:By helping your body produce the right amount of insulin at the right time, BYETTA helps take the guesswork out of type 2 diabetes.ako stvarno radi tako, to je veliko olaksanje za ljude s tipom 2 koji jos imaju svog inzulina. .
E sad kužim. Već sam čula za Byettu ali nisam baš kužila šta taj lijek točno radi. To i nije tako loše. Ne moraš se brinuti koliko inzulina dati. Bilo bi zgodno kad bi za nas Tip 1, našli nešto što bi nas riješilo tog "guesswork-a".
Ma kod Tipa 1 bas i nema nekog guessworka. Tijelo ti uvijek luci jednaku kolicinu inzulina (koja je jednaka 0 za one koji nisu u remisiji ) i on jednako djeluje na kolicinu unesenih ugljikohidrata. Mislim da svi mi s tipom 1 znamo koliko grama ugljikohidrata 'pokrijemo' svakom inzulinskom jedinicom. Eventualno je tu tjelovjezba koja moze 'zdrmat' situaciju ili bolest i povisena temperatura. Ostalo mi djeluje prilicno straightforward.
Byetta je novi lijek za dijabetes TIP2 i to za one kojima tablete vise ne pomazu pa moraju na inzulin.