Autor tema: Kombinirana terapija Glibenclamidom i Metforminom  (Posjeta: 1754 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline gordan

• Ja znam...
    • http://psychoblogija.blog.hr/
Kombinirana terapija Glibenclamidom i Metforminom
« : Petak, 27.04.2007 u 11:37:51 »
Dakle,
zbog povišenog GUK-a natašte usprkos terapije metforminom (Gluforminom), lječnica mi je dodala i terapiju Glibenclamidom.

Jučer navečer sam prvi puta uzeo Glibenclamid (kasnije sam pročitao da je najbolje uzimati ga ujutro), bio sam prilično "high" ... kao da sam bio blago pripit. U prvi mah sam pomislio da imam hipoglikemiju (koja je relativno česta nuspojava kod ovog lijeka), no aparatić je pokazao 5,4 mmol-a.
Može li Glibenclamid, odnosono naglo izlučivanje inzulina imati takav nekakav efekt 'pijanstva'. Ili moje tijelo i mozak jednostavno nije naviklo na toliki inzulin u sebi, pa mu je to bio svojevrstan šok?

I još nešto ... jel' pametno uz isti obrok uzeti i metformin i glibenclamid?
Mene je nekako frka ... s obzirom na jučerašnji efekt.

Offline J.J

• Forumski moderator
« Odgovori #1 : Petak, 27.04.2007 u 12:17:07 »
Iako o tipu 2 znam malo (neka me ispravi netko kompetentniji), skroz je moguće da ti se organizam navikao na prijašnje visoke šećere, pa sad i tih 5.4 doživljava kao blagi hipo. Meni se nakon dužeg razdoblja visokih šećera zna dogoditi da se na 4 mmol/l osjećam umorno i bezvoljno, baš onako kako si ti opisao...
Čim ti se organizam navikne na dobre šećere-i to bi trebalo proći  :wave:
ave the Earth-It is the only planet with chocoalte!!!!

Offline gordan

• Ja znam...
    • http://psychoblogija.blog.hr/
« Odgovori #2 : Srijeda, 02.05.2007 u 13:26:44 »
Citat: "J.J"
Iako o tipu 2 znam malo (neka me ispravi netko kompetentniji), skroz je moguće da ti se organizam navikao na prijašnje visoke šećere, pa sad i tih 5.4 doživljava kao blagi hipo. Meni se nakon dužeg razdoblja visokih šećera zna dogoditi da se na 4 mmol/l osjećam umorno i bezvoljno, baš onako kako si ti opisao...
Čim ti se organizam navikne na dobre šećere-i to bi trebalo proći  :wave:

Evo, već gotovo niti ne osjetim taj utjecaj inzulina ....
Bit će sve ok ... nadam se da neću ubrzo povećavati dozu.
Sljedeći korak, ako ovo ne upali, je uzimanje inzulina ...
(iako sam negdje čitao da neki stručnjaci preporučuju da se odmah ide na inzulin, bez ljekova ove vrste, kao što je Glibenclamid)

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #2 : Srijeda, 02.05.2007 u 13:26:44 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.