Autor tema: kako se rješiti kvrgica od inzulina?  (Posjeta: 1270 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline *Petrra*

• Diabetički učenik
kako se rješiti kvrgica od inzulina?
« : Utorak, 10.04.2007 u 15:28:23 »
Evo,moj je problem što se pikam 5x na dan i onda nakon nekog vremena mi nastanu brežuljćići na koži i nemogu se toga rješit kolko god to mazala kremama...na rukama mi se čak napravio kao mišič i sad imam brežuljćić..ne znam..stvar je u tome što imam i dosta tanku kožu i mršava sam...zanima me kako vi ostali rješavate takve stvari? :smt088  :doubt:

Offline Desiree

• Forumski moderator
    • http://www.zeza-diabetes.tk
« Odgovori #1 : Utorak, 10.04.2007 u 19:53:56 »
Meni je to nastalo na rukama jer sam se većinom tamo pikala. Sad se već nekoliko mjeseci pikam samo u trbuh (bistri) i noge (mutni) i nemam više problema. Ruke sam mazala s nekom masti protiv modrica i sad mi se više ništa ne vidi. Čak mi je i taj brežuljak nestao.
Znači trebala bi promjeniti mjesto uboda. Ja sada skroz izbjegavam ruke jer su mi one izgleda najosjetljivije a i dolazi ljeto.

~~ Desiree ~~

Offline *Petrra*

• Diabetički učenik
« Odgovori #2 : Srijeda, 11.04.2007 u 08:22:05 »
da,ruke su najosjetljivije...a kojom kremom da si to mažem? mjenjam mjest uboda al svejedno mi se naprave ti brežuljćići..
Predložili su mi na vuk vrhovcu da bi možda bilo bolje da si inzulinsku pumpicu probam.. :??)

Offline Desiree

• Forumski moderator
    • http://www.zeza-diabetes.tk
« Odgovori #3 : Srijeda, 11.04.2007 u 15:36:02 »
Ja sam koristila Hepathrombin mast. Baš mi je pomogla kad mi je ostalo plavo od uboda.

~~ Desiree ~~

Offline *Petrra*

• Diabetički učenik
« Odgovori #4 : Četvrtak, 12.04.2007 u 09:41:37 »
ok,hvala,baš ću probat..pa mi možda i brežuljćići odu..

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #4 : Četvrtak, 12.04.2007 u 09:41:37 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.