Autor tema: Predstavljanje novih članova  (Posjeta: 53501 )

0 članova i 5 gostiju pregledava ovu temu.

Offline arcanius

• Arcanius
  • Tek učim pisati...
  • **
  • Spol: Muški
Odg: Predstavljanje novih članova
« Odgovori #315 : Utorak, 13.12.2011 u 19:42:27 »
evo i mene, pa da nekaj i ja napišem.....
zovu me Damir, osim nećakinje (za nju sam Dadica ili Dado  8) ).....

imam 29 godina do 23.12., bicikl Trek 820, 3 karasa i Slavka, tri stevie, hrpu čilija  ;D

imao sam tip 1 od 31.01. ove godine, a od 5. mjeseca je tip2....

ne koristim nikakve tablete niti inzuline, samo treninzi trbušnjaka, sklekova i bicikl....
tak da sam prešao ove godine 3500 km, dnevni limit je 180 trbušnjaka i 90 sklekova....

jedna pametna novim ''bonkasima'' : jedi da bi živio, ne živi da bi jeo  ::)
"You can't outrun Death forever.
But you can make the Bastard work for it!"

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #316 : Utorak, 13.12.2011 u 20:03:30 »
Hoj arcaniuše!

imao sam tip 1 od 31.01. ove godine, a od 5. mjeseca je tip2....

Ajde ovo malo raspisi. Tip 1 ne moze bas samo tako proci. Ono prvo je bila pogresna dijagnoza ili...?
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

Offline SuperHrvoje

• Forumski moderator
« Odgovori #317 : Četvrtak, 05.01.2012 u 12:46:59 »
Damire, a kakav ti je HbA1c ?
I razmisljas li o boljem biciklu posto radis pristojnu kilometrazu ? To je ritam kuca-poso poso-kuca cijele godine ili vozis a da te nitko na to tjera?
;)

Offline gegi

• Tek učim pisati...
  • **
« Odgovori #318 : Srijeda, 11.01.2012 u 10:59:40 »
Pozdrav,

Ja sam Helena :bye: i imam 35 godina, upravo sam saznala da imam Dijabetes tipa II, i izrazitu inzulinsku rezistenciju, i giht, sa Hipetrenzijom (visoki tlak) se borim već 7 godina, uglavnom ništa dobroga  :facepalm:, vidim da svi pišete o HbA1c ja još ne znam :ne zna: što je to niti koliki mi je, u svemu sam friška  :), imam dvoje djece, muža, psa, zamorca ribe i svaku novu živinu koju klinci nađu na ulici i sretno je donesu nama doma. Jako sam sretna što sam otkrila ovaj forum jer jedino na ovakvom mjestu možeš dobiti savjete i informacije koje su korisne.

hvala adminu što je otvorio ovaj forum i temu.

pozdrav.

Offline Eva

• Moderator - HSDU team
  • Spol: Ženski
« Odgovori #319 : Srijeda, 11.01.2012 u 11:50:03 »
Dobrodošla, Gegi!  :)

Žao mi je što imaš navedene boleštine, a drago što imaš djecu i životinjice, posebno psa  :grli: (i muža, naravno  ;D).
Pitaj što te zanima, sigurno će ti netko rado odgovoriti ako bude znao odgovor!

:bye:

Offline SuperHrvoje

• Forumski moderator
« Odgovori #320 : Srijeda, 11.01.2012 u 11:56:16 »
Pozdrav,

Ja sam Helena :bye: i imam 35 godina, upravo sam saznala da imam Dijabetes tipa II, i izrazitu inzulinsku rezistenciju, i giht, sa Hipetrenzijom (visoki tlak) se borim već 7 godina, uglavnom ništa dobroga  :facepalm:, vidim da svi pišete o HbA1c ja još ne znam :ne zna: što je to niti koliki mi je, u svemu sam friška  :), imam dvoje djece, muža, psa, zamorca ribe i svaku novu živinu koju klinci nađu na ulici i sretno je donesu nama doma. Jako sam sretna što sam otkrila ovaj forum jer jedino na ovakvom mjestu možeš dobiti savjete i informacije koje su korisne.

hvala adminu što je otvorio ovaj forum i temu.

pozdrav.

Dobro dosla, nadam se da ces nakon nekog vremena kad pogledas ovaj svoj post reci: 'pih sa dijabetesom se nosim kao od sale, visoki tlak je proslost, a osjecam se odlicno da bi se prijavila za avijaticarku u Abesiniji  ;D '
Naime nitko od nas nije imao pojma (ili je malo sto znao) prije dijagnoze dijabetesa
 :W

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #321 : Srijeda, 11.01.2012 u 12:03:33 »
Tako je, prije nismo znali cak ni gdje je Abesinija :silly:
Za HbA1c ne brini, naucit ces na tecaju za avijaticare :)

Dobrodosla!  :W

Offline gegi

• Tek učim pisati...
  • **
« Odgovori #322 : Srijeda, 11.01.2012 u 12:43:13 »
hahahahah hvala puno ekipa,
od danas očito okrećem novi list u svom životu,
odmah sam si skuhala šalicu zelenog čaja :kava: bez šećera no prava borba tek predstoji pošto sam poznata izjelica svega finoga a najviše stvari koje se  :nono: nesmiju i to će mi biti najteže
no znam da vi svi vodite već dugo borbu i da se treba krenuti korak po korak i sigurna sam da ću i ja uspijeti.
 ipak hvala bogu na potpori eto i od nepoznatih ljudi.

hvala i pusek svima.

Offline ivan

• Ja znam...
« Odgovori #323 : Srijeda, 11.01.2012 u 12:54:21 »
Pozdrav i od mene.
I ja se borim sa dijabetesom otkad znam za sebe (pa čak i prije), najgore je prvih 2-3 mjeseca. Poslje se navikneš.
Sretni.

Offline Vedran

• Ja znam...
« Odgovori #324 : Srijeda, 11.01.2012 u 17:18:12 »
Lijep pozdrav Gegi i dobro nam došla u klub!

Istina da je "dijabetes sucks", ali budeš i sama vidjela da se s njim da živjeti. Da se tu i pojesti... samo treba naučiti kada, što i koliko. Sve ti bude "sjelo" s vremenom, samo veselo naprijed.
Čisto da te napalim... iskopao sam recept za dijabetičke kremšnite. Isprobao sam ih tijekom prošlih blagdana i meni su se pokazale vrlo pristojne.

Offline anica

• Diabetički wannabe
Evo na mnogobrojne prijedloge otvorili smo grupu Dobrodošli u kojoj se mogu, a i trebali bi se predstaviti svi novi članovi na forumu. :komp Molim da se daju neke osnovne informacije o sebi. Odakle ste, koliko dugo imate dijabetes, ako ga imate, koliki vam je HbA1c, itd....

Navalite!  :smt026

Offline anica

• Diabetički wannabe
« Odgovori #326 : Subota, 28.01.2012 u 15:34:39 »
učiteljica (4.razred). Dijabetes imam 40 godina, ali nikad nije bio dobro reguliran. Od 1978. godine kontroliram se u Zavodu za dijabetes " Vuk Vrhovac", promijenila sam sve inzuline koji su bili kod nas i u Austriji na tržištu, ali niti jedan nije bio onaj pravi za mene. Bila sam na Lantusu i imala česte i jake hipoglikemije pa je dr. predložila Levemir plus Novo Rapid. S jednom dozom Lememira je išlo teško, s dvije ništa bolje, a sada sam na tri doze plus tri NR i situacija je katastrofalna. Niti doktorica, niti ja, niti moj suprug koji je liječnik ne znamo što učiniti za bolju regulaciju. Moram samo napomenuti da mi je prehrana posložena koliko najbolje može biti, tjelesna aktivnost u redu, redovito dajem inzulin i kontroliram šećer, a on varira do besvjesti. Uključila sam se se u ovaj forum možda od nekoga dobim kakvu ideju o poboljšanju svoje regulacije šećera.

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #327 : Subota, 28.01.2012 u 16:53:48 »
Bok Anice  :W

Evo ovdje razgovaramo o inzulinskim pumpama...

Offline cathy

• Global Moderator
« Odgovori #328 : Subota, 28.01.2012 u 17:30:11 »
Anice, dobrodosla :)

Mozes otvoritii posebnu temu o svome dugogodisnjem iskustvu s tipom 1. Vecina nas ovdje dijabetes je dobila znatno kasnije i koristilo bi nam citati iskusne veterane.

Offline cerma

• Tek učim pisati...
  • **
« Odgovori #329 : Četvrtak, 03.05.2012 u 21:46:26 »
Pa eto da se i ja predstavim. Zovem se Damir, iz Rijeke sam,  imam 29. po zanimanju dr.med....i službeno sladak od 20.02.2012. (DM Tip 1 - LADA)

Sad sam trenutno u honeymoonu (6 Lantusa navecer).  :) nek potraje sto duze i ja sretan.

Nadam se ugodnom druzenju!

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #329 : Četvrtak, 03.05.2012 u 21:46:26 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.