Autor tema: Predstavljanje novih članova  (Posjeta: 53501 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline Tony

• Administrator
  • Spol: Muški
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
Predstavljanje novih članova
« : Nedjelja, 01.04.2007 u 20:15:18 »
Evo na mnogobrojne prijedloge otvorili smo grupu Dobrodošli u kojoj se mogu, a i trebali bi se predstaviti svi novi članovi na forumu. :komp Molim da se daju neke osnovne informacije o sebi. Odakle ste, koliko dugo imate dijabetes, ako ga imate, koliki vam je HbA1c, itd....

Navalite!  :smt026
« Zadnja izmjena: Ponedjeljak, 28.04.2008 u 11:06:59 Tony »
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline Tony

• Administrator
Predstavljanje novih članaova
« Odgovori #1 : Nedjelja, 01.04.2007 u 20:17:26 »
Tko ce prvi....
Evo ja ću:
Zovem se Tony, naravno vecina vas to vec zna. Imam staža 26 godina. Zadnji Hb je bio....moram pogledati na rang listu..:)
Inace na forumu sam u funkciji administratora, jedan od, pa kada imate problema mozete traziti pomoc.
Eto za sada toliko... Ostali navalite!

Offline Desiree

• Forumski moderator
    • http://www.zeza-diabetes.tk
« Odgovori #2 : Ponedjeljak, 02.04.2007 u 11:50:25 »
Evo i mene: Desiree, imam 27 godina od čega dijabetes 17 god, Hb: 6,26, mama malog Roberta (uskoro će 3 god). :wave:  :wave:  :wave:

~~ Desiree ~~

Offline SuperHrvoje

• Forumski moderator
Re: Predstavljanje novih članaova
« Odgovori #3 : Ponedjeljak, 02.04.2007 u 12:02:19 »
Dobar dan, ja sam Hrvoje i dijabeticar sam.
:) predstavljanje ko alkosi.
Rodjen sam ne tako davne 1970 godine, i uhvatio sam zadnji vlak za mladenacki dijabetes sto mi naravno i imponira od 2003. Prema mom racunu zivjeti cu oko 247 godina. HbA1c mi je odlican, a Tonyju cu slati podatke kada ih azuriram. Nemam komplikacija.
Na forumu sam skoro uvijek ma gdje bio. I ako se ne javljam postovima, ne znaci da ne pratim ima li sta novo.
Inace iz Zagreba sam, dipl. ing. strojarstva, zaposlen, dvoje djece, zena i pas. Volim sve sto vole mladi ali ne skupljam vise niti znackice niti postere.
Misljenja sam da je zivot lijep i sretan sam da sam uhvatio tip 1 dijabetesa, za koji smatram da je piece of cake (sa fruktozom) ...
Pozdrav svima  :wave:

Offline J.J

• Forumski moderator
« Odgovori #4 : Ponedjeljak, 02.04.2007 u 15:45:24 »
Nisam baš novi član, ali...Evo: ja sam Josipa, imam 26 godina, dijabetičkog staža 15 godina (još malo pa mi je d punoljetan :-)) Po zanimanju sam profesorica, nemam ženu i djecu, ali imam psa i  mačka, i Pirgavog, naravno  :lol: Volim sve što vole mladi :-)
ave the Earth-It is the only planet with chocoalte!!!!

Offline Pirgavi

• Ja znam...
    • http://www.fotozine.org/?omen=pamuk
« Odgovori #5 : Ponedjeljak, 02.04.2007 u 16:25:17 »
ix, ix, ix!

Šo bi reko SuperXpboje ko alkosi - My drinking team has a soccer problem.

Daklem, 1975 godište, od toga diabetičar od 1978, što znači da imam nekih 29 godina staža, imam početne komplikacije, volim mlade sa psima i mačkama, a radim kao Kantica za sve mada sam završio ekonomiju. Dužina ću.. ah, to ne treba... ništa onda, to je to

Offline gordan

• Ja znam...
    • http://psychoblogija.blog.hr/
« Odgovori #6 : Ponedjeljak, 02.04.2007 u 16:59:59 »
Do sada su se predstavili mahom stariji članovi foruma.
Pa evo da prekinem taj niz ...
Rođen 1972 (pod ono stariji mislio sam na DM i/ili forumski staž ;) ).
Dijabetes DM2 "službeno" dijagnosticiran ljeta 2005. godine iako je sumnja postojala već neko vrijeme.
Živim i radim u Zagrebu gdje sam se i školovao (od osnovne do faksa).
Studirao na Filozofskom (prije toga neuspješno studirao kemiju).
Radim sjedilački ... za PC-om.
Ne živim ni u kakvoj formalnoj, a niti neformalnoj zajednici romantičnih partnera.
Volim ispijati kave u centru grada.

Offline tanjap

• Ja znam...
  • Spol: Ženski
« Odgovori #7 : Ponedjeljak, 02.04.2007 u 19:32:13 »
My name is tanjap and I am a diabetic.....
Imam 26g, nemam psa, macku, zenu, djecu, a sad da li spadam u mlade, tu bi se vec dalo raspravljati, imam i 10g dijabetickog staza...Zadnji Hba1c je 7.4. i jedan je od gorih u ovom stazu, ali pripisujem ga carima Bozica i Nove godine....

Offline Jozic

• Diabetički wannabe
« Odgovori #8 : Ponedjeljak, 02.04.2007 u 21:59:26 »
Moje ime je Djana  :wave:  :thumbleft: , Sarina mama koja ima dijabetis od marta 2005.  :smt090
Forum citam gotovo svakodnevno. Mi smo iz Toronta, Canada (zadnjih desetak godina), a "originalno" iz Zenice, BiH.
Prvih par mjeseci nakon dijagnoze Sara je bila na Humalog/Humalin-u. Odmah po dolasku Lantusa u Canadu (maj 2005) presla je na Lantus/Humalog. Kasnije smo to zamijenili sa Levemir/Novolog da bismo mogli koristiti penove sa 1/2 jedinice. Od maja 2006 Sara ima Minimed-ovu 522 Paradigm pumpu sa kojom smo jako zadovoljni. Vec vise od godinnu dana HbA1c joj je 6.5 (±0.1).
Kao sto sam vec ranije rekla forum citam svakodnevno jer mi to pomaze da pokusam zivot vidjeti iz njene perspektive i daje mi nadu da i pored dijabetisa uz danasnje insuline i tehnologiju Sara moze imati "normalan" i dug zivot.  :thumbleft:  :wave:

Offline kkurilj

• Skoro profi diabetičar
    • http://www.dijabetes-osijek.com
« Odgovori #9 : Ponedjeljak, 02.04.2007 u 22:30:53 »
Pozdrav!

Moje ime je Kruno, tip1 od 11/2005.
Imam 27 godina, živim sa zaručnicom, imamo dva mačka i zeca (a i o nekom psu vec duže vrijeme razmišljamo). :-)
Živim i radim u Osijeku, po struci sam inženjer informatike i po defaultu odgovaram standarnom opisu informatičara (tesko pokretljiv sa popriličnim viškom kilograma).  :komp
Terapija:
3 x dnevno Humalog
1 x dnevno Humulin N
1 x dnevno Tulip (unistava me kolesterol, ali zato mi je zadnji Hb 5,15%) :-)
 novootkriveni slatkiš tipa 1 -

Offline niksa

• Diabetes junior
:)
« Odgovori #10 : Ponedjeljak, 02.04.2007 u 22:43:49 »
Ime kao i nickname :), ali s nasim slovom š ;)
Inace, kako bi moja zena rekla, stari magarac tj. 1962 godiste.
Kada sam trebao krenuti u skolu zahtijevao sam od roditelja da selimo u neku planincinu gdje nema skole jer mi se bilo lijepse igrati oko zgrade i sa drustvom nego tamo uciti nekakva slova i slicno, ali su me razocarali cinjenicom da i u toj pustosi postoji skola. Krenuo u skolu 1968 i potresen neminovnoscu skolovanja pokusao pobjeci u dijabetes, ali me ni to nije spasilo obaveza. Od tada se "borim" sa skolama i dijabetesom.
Zavrsio elektrotehniku, danas sistem inzinjer, HbA1c se krece kao rezultati nasih nogometasa, nekad dobri nekad katastrofa.... Posljedice uobicajene nakon 30 i  debeli kusur godina dijabetesa tj. malo retinopatije, malo trnci u nogama, malo ovo, malo ono, ali u globalu je sve OK.. nema ozbiljnog problema. :) Cak ni naocale jos ne trebam (kad su seceri normalni :)
Vozacka mi vrijedi do 65 starosti, a poslije ce me zena vozati (kao, uostalom, i sada ;) )

Offline Pirgavi

• Ja znam...
Re: :)
« Odgovori #11 : Ponedjeljak, 02.04.2007 u 23:25:34 »
Citat: "niksa"
Ime kao i nickname :), ali s nasim slovom š ;)
Inace, kako bi moja zena rekla, stari magarac tj. 1962 godiste.
Kada sam trebao krenuti u skolu zahtijevao sam od roditelja da selimo u neku planincinu gdje nema skole jer mi se bilo lijepse igrati oko zgrade i sa drustvom nego tamo uciti nekakva slova i slicno, ali su me razocarali cinjenicom da i u toj pustosi postoji skola. Krenuo u skolu 1968 i potresen neminovnoscu skolovanja pokusao pobjeci u dijabetes, ali me ni to nije spasilo obaveza. Od tada se "borim" sa skolama i dijabetesom.
Zavrsio elektrotehniku, danas sistem inzinjer, HbA1c se krece kao rezultati nasih nogometasa, nekad dobri nekad katastrofa.... Posljedice uobicajene nakon 30 i  debeli kusur godina dijabetesa tj. malo retinopatije, malo trnci u nogama, malo ovo, malo ono, ali u globalu je sve OK.. nema ozbiljnog problema. :) Cak ni naocale jos ne trebam (kad su seceri normalni :)
Vozacka mi vrijedi do 65 starosti, a poslije ce me zena vozati (kao, uostalom, i sada ;) )

ajme, 2 dana stariji od isusovog magarca ha ? sad se posipam pepelom, jesi bio u timu za izum inzulina u ta doba ili ? :)

Offline Tony

• Administrator
« Odgovori #12 : Ponedjeljak, 02.04.2007 u 23:38:07 »
Citat: "Pirgavi"

ajme, 2 dana stariji od isusovog magarca ha ? sad se posipam pepelom, jesi bio u timu za izum inzulina u ta doba ili ? :)

Sto se ovaj Pirgavi osilio kada je vidio da nije najstrariji!!! :smt075
Pa i ja sam stariji, ak te tjesi. Doduse ne po stazu, al eto!

Offline nuram@bih.net.ba

• Tek učim pisati...
  • **
  • Spol: Ženski
« Odgovori #13 : Ponedjeljak, 02.04.2007 u 23:46:03 »
Izgleda da sam ja ipak najstarija (godina proizvodnje:1949. :smt051 ). Zovem se Nura, iz Tuzle sam. Penzioner :thumbleft:
Slatkica (Tip 2) sam od 1992.g.  

Pozdrav svima, i hvala na druzenju

Offline Pirgavi

• Ja znam...
« Odgovori #14 : Utorak, 03.04.2007 u 08:50:33 »
Citat: "Tony"
Citat: "Pirgavi"

Sto se ovaj Pirgavi osilio kada je vidio da nije najstrariji!!! :smt075
Pa i ja sam stariji, ak te tjesi. Doduse ne po stazu, al eto!

:) sad ste mi izbili adut iz ruke: Suviše stam star da bi pošao s tobom, ali poslušaj moj savjet... :)

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #14 : Utorak, 03.04.2007 u 08:50:33 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.