Anketa

Jeste li zahvaljujuci "fenomenalnom" dizajnu inzulina i svojoj nesmotrenosti ikada uzeli krivi inzulin??

DA
5 (41.7%)
NE
7 (58.3%)

Ukupno glasova: 11

Glasanje završeno: Srijeda, 17.01.2007 u 00:05:10

Autor tema: vazno - za korisnike jednokratnih NovoNoriskovih inzulina  (Posjeta: 2695 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline Davor

• Global Moderator
  • Spol: Muški
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
vazno - za korisnike jednokratnih NovoNoriskovih inzulina
« : Srijeda, 17.01.2007 u 00:00:44 »
Evo jos jedna vecer lijepo prolazi u iscekivanju sranja...
Zanima me jesam li ja jedini mutavac koji s ovim ima problema:
jednokratni novonordiskovi inzulini levemir i novorapid su prakticki identicni. pen je iste boje, samo sto je naljepnica kod rapida narancasta, a kod levemira plavkasta.
i sad ja lijepo uzimam navecer 18 jedinica levemira i vec drugi ili treci put nisam siguran jesam li zabunom uzeo 18 jed. levemira ili novorapida... u slucaju da sam uzeo novorapid nastaje kaos, jer mi je doza prije obroka cca 8 jedinica, a sada sam mozda uzeo 18 i to bez obroka.
u capetownu sam mozda i u lijesu mogao zavrsiti. secer mi je bio normalan i uistinu sam uzeo navecer 18 jedinica novorapida! skoro isti penovi, povlace se po ruksaku, noc, slaba vidljivost, oci na pola 12. najgore od svega je bila spoznaja da sam pogresku sasvim slucajno uocio. tj da slucajno nisam isao traziti novcanik i u ruku primio levemir, ne bih uopce skuzio da ono sto sam ranije uzeo je bio novorapid. fino bih si odspavao zimski san..

Situacija je uistinu bila nezavidna, u hostelu na drugom kraju zemaljske kugle sam cuclao obicnu coca-colu, dextrozu i ostalo smece. da stvar bude bolja, na kratko sam zaspao sa tabletom dextroze u ustima. to je rezultiralo oteklinom velicine kestena (s kojom sam i otezano disao)  u grlu od kiseline.
mjerio sam GUK svakih 7 minuta i imao sam sto vidjeti - 10, pa 7, pa 4, pa 3, pa gore, pa dolje, pa gore i na kraju je zavrsio na 19....

rezime: ima li jos tko slicna iskustva ? (nadam se ne ovako dramaticna)

Offline Pirgavi

• Ja znam...
    • http://www.fotozine.org/?omen=pamuk
« Odgovori #1 : Srijeda, 17.01.2007 u 00:04:24 »
Sa zamjenom penova ne, makar ne  tako dramatičnu zamjenu (koristim Novorapid i Novomix 30) jer ako zamjenim uzmem novomix umjesto rapida, nije ugodno, ali nije ni tako drastično, a i imam vremena odreagirat, a što se tiče najgoreg hipa, to je već druga priča... :smt085

Offline Desiree

• Forumski moderator
    • http://www.zeza-diabetes.tk
« Odgovori #2 : Srijeda, 17.01.2007 u 00:19:23 »
Ja na svu sreću još nisam tako nešto doživjela ali zato što sam prije trudnoće od jedne ljubazne doktorice dobila različite penove. Za Novorapid imam srebrni pen a za Insulatard plavi. Inače da su oba pena ista vjerojatno bi s obzirom da mjerim šećer i dajem inzulin onako, rutinski bez previše razmišljanja.

~~ Desiree ~~

Offline SuperHrvoje

• Forumski moderator
Re: vazno - za korisnike jednokratnih NovoNoriskovih inzulin
« Odgovori #3 : Srijeda, 17.01.2007 u 08:40:39 »
jos nisam imao tih problema, naime insulatard nije proziran, moram ga promuckati, zeleni pakung te mi je tesko to zamijeniti. Ali nasao sam se cesto u situaciji da se upitam jesam li nakon jela dao novorapid ili ne... :tres

Offline insekt9

• Ja znam...
« Odgovori #4 : Četvrtak, 18.01.2007 u 19:25:00 »
bar osjetiš kad zamjeniš Levemir Novorapid-om. Šalim se.

Kada sam vidio da su oba ista, a razlikuju se (penovi, naravno) samo po boji naljepnice, zatražio sam Novorapid u ampulama za PlivaPen III. A i sam dr mi je to predložio, s obzirom da nisam baš statičan tip.

Moj savjet je da zatražiš Novorapid penfill

P.S. Levemir (bar kod mene) ima zelenu naljepnicu...
lokokutić je geometrijski lik oblika čipsa i šatora. Ima tri stranice i žut je

Offline Markulin

• Tek učim pisati...
  • **
  • Mogu ja i bolje ...
    • http://free-zg.t-com.hr/Mijo_Markulin/
Levemir & Novorapid
« Odgovori #5 : Petak, 18.05.2007 u 21:20:15 »
:tres  Ako bih ja zamijenio , ne znam da li bi uspjeli spasiti svi ZG dr.
Ja uzimam Levemir 20+60 navećer i kada bi ga zamijeni s Novorapidom neznam, jao meni.

Ja sam zbog toga novorapid uzeo u penfillu a Levemir u jednokratnim penovima (jer ga nema u penfillu).

Makar bi bilo jednostavnije da lagane jednokratne penove nosim sa sobom a osim toga i brojevi su tri puta veći na jednokratnim.

Inaće ima ali neznam da li kod nas Innovo pen ( za penfill uloške) koji u dvije godine pokazuje točno uzetu zadnju dozu i prije koliko sati.

Jao što sam pam...
Mijo pl. Markulin, Zagreb

Offline niksa

• Diabetes junior
:(
« Odgovori #6 : Petak, 18.05.2007 u 21:53:07 »
Uh, dogadjalo mi se dok sam primao homofan i insulatard. Uglavnom su oba bili 100 ml penfill, a meni se nikako nije svidjao onaj Novopen II, pa sam oba trpao u iste penove tj Novopen I (koji je bio onako sitan, bas kao prava olovcica koja se mogla nositi u depu od kosulje za razliku od Novopena 3 za koji ti treba torba :) ). Samo sam na razlicitim inzulinima (a istim penovima!)  imao nekakve naljepnice koje bih nekad previdio. Jedne prilike me je spasila samo prisebnost moje zene i iskustvo moje  matere (srecom smo bili u posjeti kod nje).

Uh! Ne ponovilo se!!!

Markulin, molim te, ako ti nije bad, koliko primas Novorapida uz te doze Levemira?
Mislim, ja sam na Novorapidu 9+9+10 i Levemiru 7ujutro+10 navecer pa mi se to ucinise velike doze. Doduse ja imam samo 57 kila pa i to sigurno igra :)

martin

• Gost
« Odgovori #7 : Subota, 11.08.2007 u 18:45:45 »
Uzeo sam  jedno  dva  puta  navecer  onako  pospan  krivi  inzulin
bilo  je  malo  frka  panika  , pojeo sam  nesto  i  na srecu  dobro je proslo.

Offline insekt9

• Ja znam...
Re: :(
« Odgovori #8 : Ponedjeljak, 24.09.2007 u 15:54:55 »
Citat: "niksa"

Markulin, molim te, ako ti nije bad, koliko primas Novorapida uz te doze Levemira?
Mislim, ja sam na Novorapidu 9+9+10 i Levemiru 7ujutro+10 navecer pa mi se to ucinise velike doze. Doduse ja imam samo 57 kila pa i to sigurno igra :)

Mogu i ja navesti doze Levemir/Norvorapid umjesto Markulina.

Levemir (11:00 9-10 jed; 23:00 8-9 jed), NovoRapid (7:00 7jed, 12:30 8jed, 17:30 4jed i 20:30 7 jed)
lokokutić je geometrijski lik oblika čipsa i šatora. Ima tri stranice i žut je

Offline SuperHrvoje

• Forumski moderator
« Odgovori #9 : Utorak, 25.09.2007 u 14:31:39 »
Citat: "insekt9"

Levemir (11:00 9-10 jed; 23:00 8-9 jed), NovoRapid (7:00 7jed, 12:30 8jed, 17:30 4jed i 20:30 7 jed)

he ovih 7jed u 20:30 bi kod mene znacilo da sam uz nogomet navalio na cips i pivu uz nogomet ili domacice i napolitanke :)

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #9 : Utorak, 25.09.2007 u 14:31:39 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.