Dobrodošli na forum HSDU-a!
0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.
, ali živcira li još nekog osim mene da birokracija sa donošenjem "potvrde" da sam još dijabetičar iako sam već godinama ovisan o inzulinu? :smt067
Nego....hm zanima me postoji li mogucnost da mi je "pogresno" dijagnosticiran tip 1 umjesto tip 2?
Kada su mi dijagnosticirali DM, prvo rekli da imam DM tip 2, a nakon što su stigli svi nalazi ipak rekli da imam tip 1. Dugo vremena sam odbijala inzulin (pila sam tablete) i mislila kako će sve bit ok jer ipak moja gušterača je u vrijeme proizvodila 80 % svog inzulina, i da kad mi prođe stresno razdoblje u životu proći i dijabetes. Mislim da sam se ipak malo preračunala jer i nakon dvije god dijabetes je još uvijek tu a ja sam završila na inzulinu.
naišao sam na par članaka gdje rijetki opisuju da su nakon određenog vremena na inzulinskoj terapiji došli u “normalu” i da im inzulin više nije bio potreban ALI i da se nekima nakon nekog vremena stanje naglo i drastično pogoršalo pa i uz inzulinsku terapiju više nisu uspjeli imati “idealne” šećere kao prije uz minimalne vrijednosti inzulina. Naravno da bi bilo idealno riješiti se igle, ali ne bih volio da neko vrijeme budem bez igle i da onda totalno uništim gušteraču koja čini se ipak još malo radi. Kažu da je čovjeku potrebno oko 40 - 45 jedinica inzulina dnevno, ja u prosjeku dnevno ubodem oko 23 jedinice, što meni kao laiku znaci da moja gušterača radi sa nekih 50% snage.