Hrvatski savez dijabetičkih udruga
Dobrodošli,
Gost
. Molimo
prijavite se
ili se
registrirajte
. Jeste li propustili svoj
aktivacijski email
?
1 sat
1 dan
1 tjedan
1 Mjesec
Beskonačno
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:
Dobrodošli na forum HSDU-a!
Forum
Pomoć
Traži
Kalendar
Prijava
Registracija
»
Dijabetes
»
TIP 2
(Moderator:
krcko
) »
tema:
Jetra i dijabetes
« natrag
naprijed »
Ispis
Str:
1
[
2
]
Dolje
Autor
tema: Jetra i dijabetes (Posjeta: 11238 )
0 članova i 5 gostiju pregledava ovu temu.
tanjap
Ja znam...
Spol:
Jetra i dijabetes
«
Odgovori #15 :
Srijeda, 06.12.2006 u 22:01:04 »
ne bih znala posto je meni i taj nalaz ok...... :??)
Evidentirano
gordan
Ja znam...
Jetra i dijabetes
«
Odgovori #16 :
Četvrtak, 07.12.2006 u 09:22:51 »
Evo dobio nalaz od markera za hepatitis ... svi negativni :clap
Jedino sad ostaje pitanje što uzrokuje povećanje (hiperplaziju) jetre?
Evidentirano
tanjap
Ja znam...
Spol:
Jetra i dijabetes
«
Odgovori #17 :
Četvrtak, 07.12.2006 u 12:55:01 »
bas mi je drago da nije hepatitis.... :thumbright:
Evidentirano
gordan
Ja znam...
Jetra i dijabetes
«
Odgovori #18 :
Četvrtak, 07.12.2006 u 16:19:21 »
Hvala Tanja,
ma nisam, moram priznati niti očekivao hepatitis, mogućnost zaraze je u mojem slučaju mala (ili si ja to umišljam :-D )
Još da vidim konačni uzv nalaz, pa cu valjda znati vise?
Evidentirano
tanjap
Ja znam...
Spol:
Jetra i dijabetes
«
Odgovori #19 :
Četvrtak, 07.12.2006 u 16:40:41 »
i meni je bilo glupo ici na te pretrage za hepatitis, ali sta da se radi, isla sam...nemoj se previse brinuti, sta god da je, ljecit ce te.... :salute:
Evidentirano
gordan
Ja znam...
Jetra i dijabetes
«
Odgovori #20 :
Srijeda, 13.12.2006 u 14:10:03 »
Evo konacno dobih nalaz od UZV-a jetre ...
Vidi se povećanje jetre i difuzna lezija bez vidljivih žarišta ...
Gušterača, žučni mjehur i bubrezi su ok, koliko se vidi iako se ne vide dobro zbog meteroizma.
Dobio sam i sličicu ... naravno ja tamo niš ne razaznajem, ali nikad se nisam fotkao iznutra, pa eto imam i takvu fotku
(bar se ne sjećam da sam kao mali išao na rtg)
To je to ...
Sutra idem svojoj lječnici, pa ćemo vidjeti što će reći, što i kako dalje ...
Evidentirano
tanjap
Ja znam...
Spol:
Jetra i dijabetes
«
Odgovori #21 :
Utorak, 27.03.2007 u 11:31:49 »
nakon sto pretraga, dobila sam odgovor da je rijec o bolesti masne jetre;nista opasno, nikakva terapija osim biljnih lijekova poput silimarina...
Evidentirano
gordan
Ja znam...
Jetra i dijabetes
«
Odgovori #22 :
Utorak, 27.03.2007 u 13:19:41 »
Ajd' bar si dobila odgovor na pitanje što ti je s jetrom.
I meni je palo na pamet da bih i ja mogao imati tu masnu jetru, no na kraju nije to.
Baš sam danas bio na vađenju krvi ... u petak cu saznati jel' se stanje jetre poboljšalo ili ne.
Evidentirano
malaluna
Tek učim pisati...
Odg: Jetra i dijabetes
«
Odgovori #23 :
Utorak, 13.01.2009 u 19:02:16 »
Pozdrav svima
ja sam nova na ovom forumu, naime mojoj mami je otkriven šećer tipa II prije nekih mjesec dana i to sasvim slučajno. Zapravo ima ga već duže vrijeme, barem 2 godine! Naravno svi smo ostali zapanjeni jer tko bi se na to sjetio pa... sada je na 1300 cal dijeti dnevno, ne jede ništa sa šećerom i mršavi onako kako bi trebalo! Od terapije uzima Amaryl 1 ujutro i Gluformin 1 na večer, e sada... To slučajno otkrivanje šećera se dogodilo u traumi kada je slomila rame i tada joj je šećer skočio na 25, odmah su uslijedile sumanute izmjene flašica infuzije, naglo i BRZO skidanje šećera. Kasnije (nekih tjedan dana poslije) na Vuk Vrhovcu u pretragama je otkriven povišen bilirubin, oštećenje jetre i što ti ja znam... Šećer je sada u pravilu oko 7 ice što je izvrsno!
Vidim da ovdje mnogi imaju isti problem sa jetrom, ona isto ide vaditi te neke markere za jetru... Nama je doktorica rekla da Gluformin može utjecati na jetru i zato joj je smanjila dozu, naravno možda je imala i hepatitis ili kako vi kažete neku autoimunu bolest! Može li mi netko pojasniti šta u to spada i zapravo šta je to?
Ja sam vam totalni "tutlek" za bolesti, ali eto kad se mora mora se i to naučiti
Pozdravček svima
Evidentirano
Odg: Jetra i dijabetes
«
Odgovori #23 :
Utorak, 13.01.2009 u 19:02:16 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.
Ispis
Str:
1
[
2
]
Gore
« natrag
naprijed »
»
Dijabetes