Autor tema: beba nije prezivila  (Posjeta: 2966 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline sasa

• Tek učim pisati...
  • **
beba nije prezivila
« : Srijeda, 18.10.2006 u 15:04:52 »
cao svima zovem se sasa kovacevic
iz zenice bih
supruga mi je dijabeticarka na inzulinu od trece godine,18 dana pred porod otisli smo na ctg i bilo je sve ok medjutim dva dana poslije toga otisli smo u bolnicu uradili ctg medjutim otkucaja srca kod bebe nije bilo naravno to je bio ogroman sok za nas bila je otvorena 4 prsta pa je legla u radjaonu u 8 navece porodila se u pola 4 ujutro,bio sam cijelu noc u bolnici dok je to trajalo plasio sam se da i nju ne izgubim,hvala bogu sa suprugom je sve ok porodila se prirodno i evo proslo je nekih 20 dana od toga fizicki je ok ali psihicki
onako kako kad ali eto uz nju sam maximalno koliko mogu biti s obzirom na posao i tako to
za cijelo vrijeme trudnoce je bilo sve ok smrt se desila iznenada
navodno zbog visokog pritiska vena u materici se zacepila mislim da je dijagnoza php gestaza ili tako nekako ovo nepisem davas strasim nego da maximalno ozbiljno shvatate trudnocu da se ne sekirate jel dusmanu nebi pozelio da se desi ovo sto se desilo meni
kao sto sam napisao iz zenice sam u nasoj bolnici nema poseban odjel za
trudnice dijabeticarke nego dodje katkad dijabetolog i tako to
pa bih vas zamolio da mi pisete kakva je situacija u vasim gradovima
ako bog da  kad ponovo zadrudni zelim da se informisem maksimalno
interesuje me jos koliko se placa posto sam iz bosne
zelim vam svu srecu ovog svijeta
mozete oisati na forum ili moj mail sasapfc@lol.ba
hvala unaprijed

Offline Desiree

• Forumski moderator
    • http://www.zeza-diabetes.tk
beba nije prezivila
« Odgovori #1 : Srijeda, 18.10.2006 u 18:48:13 »
Jako mi je žao zbog ovoga što vam se dogodilo. Nadam se da će sve biti u redu i da će supruga ubrzo ostati trudna. Kod nas u Zagrebu u sklopu Petrove bolnice(službeni naziv: Klinika za ženske bolesti i porode) postoji referentni centar za dijabetes u trudnoći gdje sve trudnice dijabetičarke iz RH kontroliraju svoju trudnoću. Ne znam da li će ti itko moći nešto reći u vezi plaćanja jer kod nas to sve pokriva socijalno.
U slučaju daljnjih informacija najbolje da njih nazoveš, ovdje imaš sve kontakt podatke http://www.kbc-zagreb.hr/index.php?link=klinike_i_zavodi&action=19&id=5 .Glavni liječnik u referentnom centru za dijabetes u trudnoći je Prof. dr. sc. Josip Đelmiš.

~~ Desiree ~~

Offline SuperHrvoje

• Forumski moderator
Re: beba nije prezivila
« Odgovori #2 : Četvrtak, 19.10.2006 u 15:14:01 »
Citat: "sasa"
cao svima zovem se sasa kovacevic
iz zenice bih
supruga mi je dijabeticarka na inzulinu od trece godine,18 dana pred porod otisli smo na ctg i bilo je sve ok medjutim dva dana poslije toga otisli smo u bolnicu uradili ctg medjutim otkucaja srca kod bebe nije bilo naravno to je bio ogroman sok za nas bila je otvorena 4 prsta pa je legla u radjaonu u 8 navece porodila se u pola 4 ujutro,bio sam cijelu noc u bolnici dok je to trajalo plasio sam se da i nju ne izgubim,hvala bogu sa suprugom je sve ok porodila se prirodno i evo proslo je nekih 20 dana od toga fizicki je ok ali psihicki
onako kako kad ali eto uz nju sam maximalno koliko mogu biti s obzirom na posao i tako to
za cijelo vrijeme trudnoce je bilo sve ok smrt se desila iznenada
navodno zbog visokog pritiska vena u materici se zacepila mislim da je dijagnoza php gestaza ili tako nekako ovo nepisem davas strasim nego da maximalno ozbiljno shvatate trudnocu da se ne sekirate jel dusmanu nebi pozelio da se desi ovo sto se desilo meni
kao sto sam napisao iz zenice sam u nasoj bolnici nema poseban odjel za
trudnice dijabeticarke nego dodje katkad dijabetolog i tako to
pa bih vas zamolio da mi pisete kakva je situacija u vasim gradovima
ako bog da  kad ponovo zadrudni zelim da se informisem maksimalno
interesuje me jos koliko se placa posto sam iz bosne
zelim vam svu srecu ovog svijeta
mozete oisati na forum ili moj mail sasapfc@lol.ba
hvala unaprijed

Na zalost, stvarnost zna biti iznimno surova, ali samo hrabro naprijed i zelim vam da prebrodite psihicku krizu sto prije, a mislim da cete je najprije prebroditi kada dobijete sljedece dijete. Zelim vam puno srece
Pozdrav

Offline cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
beba nije prezivila
« Odgovori #3 : Utorak, 07.11.2006 u 14:13:41 »
:( :( :(

Jako mi je žao zbog svega kroz što ste morali proći, nadam se da ćete prebroditi ovu groznu situaciju i preboljeti, koliko je to uopće moguće.

Desiree je dobro rekla, u Zagrebu se trudnoćom dijabetičarki vrlo uspješno bavi profesor Josip Djelmiš iz Petrove bolnice.

Pretpostavljam da niste zdravstveno osigurani u Hrvatskoj, u tom slučaju dolazak u Petrovu i sve ostalo bi vas koštalo puno.

Možda da odete u Sarajevo i potražite pouzdanog dijabetologa? Ja sam Sarajka, ali od 93. živim u Zagrebu.
1999. sam u Sarajevu upoznala dr. Dženanu Aščić Buturović (ako nisam krivo upamtila ime) i čini mi se da je dosta dobra u svom poslu. Tada je radila u DIP-u na Koševu, pa pokušajte doći do nje.

Za dijabetičku trudnoću najvažnije je imati cijelo vrijeme što normalnije šećere, tu puno pomaže često mjerenje kućnim aparatićem. Također je bitno znati koje sve dijabetičke komplikacije već postoje kod trudnice, dakle znati u kakvom su stanju bubrezi, štitnjača, oči, postoji li oštećenje živaca (neuropatija)... to sve može utjecati na tijek i ishod trudnoće.

Offline Davor

• Global Moderator
  • Spol: Muški
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
beba nije prezivila
« Odgovori #4 : Petak, 10.11.2006 u 23:22:43 »
Cao Sasa,
moram priznati da ti se divim na nacinu i otvorenosti. Vidim da si svjestan da iako je mozda tesko, o takvim stvarima treba pisati i informirati sebe i druge.

Postoji knjiga "dijabetes u trudnoći" koju je napisao dr. Djelmiš i ekipa. Javi mi, ako zelis, mozda mogu pomoci u nabavci.

Cure koje su ti pisale u su puno veći autoritet od mene i dosta su rekle, no ja imam 2 pitanja koja me jako zanimaju (ako nije bad):

1) hba1c je nalaz koji govori o stanju glikoliziranog hemoglobina a1c koji pak posredno govori o razinama glukoze u krvi u proteklih cca 3mj. Iznimno je važno da on bude dobar i po tome se može vidjeti koliko je dobro tretiran dijabetes u vrijeme trudnoće. Gotovo sigurno su ga izmjerili, znaš li možda koliki je??

2) koliko sam čuo, u HR trudnicama dijabetičarkama namjerno izazovu porođaj cca 2 tjedna prije redovnog roka. To je (mislim, neka me isprave ako griješim) zato što su djeca žena dijabetičarki u prosjeku veća pa ih je teže poroditi, ali i zato što je smrtnost djece u zadnja dva tjedna veća, pa to jednostavno žele preduhitriti. Nisam siguran da je nađen odgovor zašto je to tako. Jesu li takvo što kod tvoje zene napravili??

Iz tvog teksta se vidi da si osoba koja moze podnijeti lose stvari u zivotu i krenuti dalje - SVAKA CAST. Ukoliko je uopce dijabetes doprinjeo cijelom razvoju dogadjaja, gotovo sve se svodi na to da secer u krvi, a posredno i HBa1c treba drzati na najmanjim mogucim vrijednostima.

Sretno zeni i tebi,
Davor

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

beba nije prezivila
« Odgovori #4 : Petak, 10.11.2006 u 23:22:43 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.