Autor tema: pumpa  (Posjeta: 13103 )

0 članova i 4 gostiju pregledava ovu temu.

Offline elma

• Tek učim pisati...
  • **
pumpa
« : Srijeda, 01.09.2004 u 22:42:44 »
da li bi i neko mogao reci kolika je cijena inzulinske pumpe i kako doci do nje ako nemas osiguranje?

Offline cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
pumpa
« Odgovori #1 : Četvrtak, 02.09.2004 u 09:31:01 »
koliko znam, cijene pumpi ovise o zemlji gdje se nabavlja, i o proizvodjacu. sama pumpa nabavi se jednom, medjutim, dodatno opterecenje su kateteri koji se moraju mijenjati svakih par dana. njihova cijena je takodjer nezanemariva.

za preci na terapiju pumpom potrebna je temeljita edukacija pacijenta od strane dijabetologa koji s tim ima iskustvo. mislim da to na v. vrhovcu radi dr. manja prasek  

good luck, i javi ako udjes u program :)

Offline Tony

• Administrator
  • Spol: Muški
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
pumpa
« Odgovori #2 : Srijeda, 23.03.2005 u 14:32:32 »
Roche pumpa, koju i ja koristim, kosta oko 21000 Kn. :shock:
Naravno, ne ukljucuje potrosni materijal, koji je znatno!

Ako trebas koju jos informaciju...pitaj!
Rado dijelim informacije :)
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline SANDRA

• Forumski moderator
pumpa
« Odgovori #3 : Četvrtak, 09.06.2005 u 08:02:25 »
Za one koji neznaju ili daju krive informacije o pumpama.
Ja ču vam reći par riječi o pumpi Minimed 508.
tu pumpu možete iznajmiti ili kupiti u tvrtci Medilab, Zagreb, Hondlova 2/9.
Sigurno se pitate kako iznajmiti. Cijena nove pumpe s garancijom od 4 godine je 28.000 kuna, reparirana s garancijom od 2 godine je 12.000 kuna, a najam pumpe na 2 godine je 5.000 kuna (nakon dvije godine možete pumpu vratiti ili nadoplatiti cijenu do iznosa reparirane pumpe).
Potrošni materijal za pumpu (10 katetera i 10 spremnika za inzulin mjesečno košta 1.550,00 kuna, a baterije za tri mjeseca 250,00 kuna.

Ukoliko se odlučite za pumpu odlazite u Medilam na trodnevnu edukaciju o pumpi, na mjesec dana dobijete pumpu besplatno, potrošni materijal za pumpu kupite za mjesec dana sami. Živite s njom mjesec dana da vidite da li vam pumpa smeta, sputava)  i nakon toga ili ju vraćate ili iznajmljujete ili kupujete.

Hoću naglasiti da kod stavljanja katetera imate aplikator tj. mehanizam u koji stavite kateter s iglicom, prislonite na mjesto gdje ćete aplicirati i stisnete (slično kao pikalica), maknete aplikator, izvućete iglicu (u tijelu ostaje 9 mm kateter) i  aktivirate pumpu.
U slučaju da se idete kupati li baviti sportom tj. raditi nešto gdje ne možete imati pumpicu jednostavno stopirate pumpu ( može biti stopirana 2 sata), odvrnete dio sa katetera i na to mjesto stavite poklopčić koji štiti da ne uđe voda, znoj ili nečistoća u kateter koji je u vama.
Nakon dva sata skinete poklopčić, prikopčate pumpu i odstopirate je.
Vrlo jednostavno.  
Meni je ovaj način stavljanja katetera puno jednostvaniji nego kod drugih pumpi kod kojih kateter morate sami pikati.
Spremnike za inzulin puni se Novorapid inzulinom.

Ukoliko vam se nešto dešava s pumpom uvijek možete nazvati Medilab (24 sata) i reći u ćemu je problem.
Također i 24 sata imate mogućnost kontaktirati doktora koji vam je dao preporuku za pumpu i odredio doze.

Ja s pumpicom živim već 8 mjeseci i preporodila sam se. Nema visokih jutarnjih šećera, nama hipoglikemija.

Ukoliko imate još pitanja vezanih uz pumpu možete me nazvati na telefon 01/2330 -991.

Sandra

Offline NINA1

• Tek učim pisati...
  • **
    • http://free-st.t-com.hr/luka1/
Pumpa minimed 508
« Odgovori #4 : Utorak, 27.06.2006 u 19:24:03 »
Može li mi netko dati savjet u vezi pumpe Minimed 508 koju mi nude za
 13 000 kn , a u Njemačkoj košta 3600 €.

Offline Davor

• Global Moderator
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
pumpa
« Odgovori #5 : Srijeda, 28.06.2006 u 10:33:12 »
Trbala bi reći što te točno zanima.
Sandra ti je post ranije opisala kakve su cijene i modaliteti korištenja pumpi od strane Medilaba u HR. Medilab je trenutno jedini registrirani.
Tebi nude ovdje za 13 000 kn, a u Njemačkoj košta 26 000 kn. usporedivši sa Sandrinim mailom (Sandra - hvala na jasnim i konciznim informacijama) to je vjerojatno ova reparirana sa 2g garancijom.
Ukoliko nije tako, nadam se da ćeš biti dovoljno mudra i ne uzimati pumpe bez garancije i 24satne podrške. Što se tiče same pumpe, iako ju nemam, dosta sam okružen istima i sigurno neceš pogriješiti ako doticnu odaberes.

Offline NINA1

• Tek učim pisati...
  • **
pumpa
« Odgovori #6 : Srijeda, 28.06.2006 u 12:53:54 »
Pumpu mi nude u bolnici,na kutiji od pumpe su dvije deklaracije, godina dana razlike, a na upit kako je ovde jeftinija, odgovor je da je to replika za Hrvatsko tržište.
Šta se tiče garancije rečeno je da je 5 god. a na novu je 4 g.
Sve to ide preko Medilaba i nema povrata PDV.
Baterije 12 kom. idu u kompletu sa spremnicima, a naplaćuje se 9 baterija
 400 kn.
 Najljepša  hvala na odgovorima !!!!!

Offline Davor

• Global Moderator
pumpa
« Odgovori #7 : Srijeda, 28.06.2006 u 14:48:23 »
Zanimljivo...
Možda bi bilo dobro da provjeriš cijelu priću sa Medilabom za svaki slučaj.
A ako nije tajna u kojoj ti to bolnici nude?

Također ti savjetujem da budeš oprezna i što se tiće potrošnog materijala (katetera). Isti je iznimno skup, ako ne uspiješ ostvariti prava preko HZZOa (1559 kn mjesečno). Ne bih ti se volio naći u koži, da daš 13 000 kn za pumpu, a onda da još svaki mjesec daješ 1550 kn za terapiju.

Offline NINA1

• Tek učim pisati...
  • **
pumpa
« Odgovori #8 : Srijeda, 28.06.2006 u 15:16:51 »
Nije tajna KBC "FIRULE" u Splitu, meni je kazano da su to nove pumpe,
a možda je isto 13000 i 26000 kn i još nešto da se zna
 doznake iz Splita u Zg i obratno putuju dva mjeseca,
 a kad ih potvrde 20 dana. U ljekarni gdje podižemo setove ostavljate
 kauciju  u punoj vrijednosti (na doznakama). Donesete doznake vrate vam novac, i do sljedećih doznaka taj novac ponovo ostavljate za kauciju!!
 Kakva su iskustva drugih ?

Offline Jozo

• Tek učim pisati...
  • **
MiniMed Paradigm® REAL-Time
« Odgovori #9 : Petak, 19.01.2007 u 12:30:47 »
Ja imam diabetes vec oko 1 god i zanimaju me inzulinske pumpe. Čitao sam na netu za MiniMed Paradigm® REAL-Time i moze li mi netko reci kako bi mogao nabaviti tu pumpu i malo je komentirati :).
Hvala!

http://www.minimed.com/products/insulinpumps/

Offline Davor

• Global Moderator
pumpa
« Odgovori #10 : Utorak, 23.01.2007 u 16:15:43 »
Dobro dosao na forum Jozek  :occasion5:

Jedini u HR koji ima registriranu pumpu je Medilab (i to baš Minimed), Zagreb, Hondlova 2/9, tlf broj centrale 01/2356 777.

Lijepo nazovi i reci sto te zanima, siguran sam da ce ti vrlo kvalitetno odgovoriti buduci da oni zasigurno imaju najnovije informacije.
Nesto mozes pronaci i na www.medilab.hr.

Ono o ćemu ti pričaš je pumpa + real time monitor glukoze (integrirani). Zasigurno znam da imaju jedan mjerac (koji se ustvari zove Guardian) koji su dali na korištenje dr. Manji Prašek na Vuku Vrhovcu.
Također znam da senzor za uređaj koji traje cca 3 dana košta nešto manje od 500 kn i ako imaš toliko novaca, će ti vrlo rado pomoći oko svih pitanja vezanih za nabavku  :smt043

Offline Tony

• Administrator
pumpa
« Odgovori #11 : Petak, 02.03.2007 u 10:20:30 »
Ako nekoga interesira kako se radi s pumpom (mislim da je ovdje minimed 508, ali nebitno) i kako se stavlja kateter, posjetite link!

http://www.youtube.com/watch?v=kzTc_jr7Ag0

Offline SuperHrvoje

• Forumski moderator
pumpa
« Odgovori #12 : Petak, 02.03.2007 u 13:16:13 »
Citat: "Tony"
Ako nekoga interesira kako se radi s pumpom (mislim da je ovdje minimed 508, ali nebitno) i kako se stavlja kateter, posjetite link!

http://www.youtube.com/watch?v=kzTc_jr7Ag0

:) al se nakopo krmelja i bale iz nosa, djeluje mi ko drogeras i to nervozni

Offline tia55

• Diabetes junior
  • Spol: Ženski
Odg: pumpa
« Odgovori #13 : Subota, 30.08.2008 u 16:23:12 »
MOŽE LI MI NETKO REĆI DA LI JE ITKO OD VAS DOBIO PUMPU  BESPLATNO PREKO NEKE BOLNICE?

Offline Tony

• Administrator
« Odgovori #14 : Ponedjeljak, 01.09.2008 u 06:51:19 »
Prvo, NEMOJ SE DERATI! Velika slova u cijelom postu zvuce kao da se deres, a to vjerujem ne zelis!
Drugo, bilo je nekih shema preko HZZO-a i bolnica. Konkretno znam da je nekoliko pumpa u Vuk Vrhovcu  doslo na neki nacin preko bolnice.
Neznam detalje.
Probaj mozda nazvati u HSDU, pa pitati. Mislim da ce ti Sandra na to odgovoriti bolje, 01/233 09 92, i naravno dijabetolozi sa ZZD-a.
Sretno

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #14 : Ponedjeljak, 01.09.2008 u 06:51:19 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.