Autor tema: Dijagnoza?  (Posjeta: 2399 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline Em

• Tek učim pisati...
  • **
Dijagnoza?
« : Srijeda, 27.09.2006 u 13:58:06 »
Lijep pozdrav,
Prije Mjesec dana sam rutinski uradila nalaze krvi/urina(inace nikakvih tegoba-mozda umor itd, iako je BMI 22; 31 g). GUK 7.7 i nesto uvecane jetrene probe(od prebolovanog hep A u djetinjstvu). Lijecnik mi je popisao umjerenu dijetu ikoristenje Hepatila (za obnovu jetre). Uradila i hep markere. Nakon mjesec: jtrene probe u normali ali GUK 7.2! U par navrata u meduvremenu sam mjerila GUK aparaticem 2 sata nakon jela i uvjek je bilo do 7.5.
Lijecnik mi je rekao da 'skracenim putem' mozemo konstatirati tip 2 :( .
Licno--planiram uraditi sve ispocetka u jos jednoj klinici (ovaj put s Hp &OGTT).
Bilo kakav savjet ni je dobro dosao.Hvala.

Offline Em

• Tek učim pisati...
  • **
Dijagnoza?
« Odgovori #1 : Srijeda, 27.09.2006 u 14:10:51 »
Sorry; Htjela sam reci " Svaki savjet mi je dobrodosao" :wink:

Offline SuperHrvoje

• Forumski moderator
Dijagnoza?
« Odgovori #2 : Srijeda, 27.09.2006 u 14:49:14 »
Citat: "Em"
Sorry; Htjela sam reci " Svaki savjet mi je dobrodosao" :wink:

Vrlo interesantno bi bilo vidjeti hemoglobin HbA1c iz kojeg se vide glikemije u zadnja 3 mjeseca. (Mozda su to i napravili?!)
Hm, sumnjivo mi je ovo 7.2 7.7, pa to meni djeluje zasada relativno ok... s tim mozes zivjeti 200 godina
Najbolje napraviti sve zive pretrage pa onda vidjeti. Nisam pametan
Pozdrav

Offline Em

• Tek učim pisati...
  • **
Dijagnoza?
« Odgovori #3 : Srijeda, 27.09.2006 u 15:13:06 »
Hvala Hrvoje,
HbA1c niti OGTT nisu uradeni. Ja se svakako ne mirim s dijagnozom Diabetes Melitius tip 2 nakon uradena 2 GUK. Sve osale stvari kao tlak,kolesterol su savrseni.Niko u neposrednoj porodici nema nikakvu bolest. Vodim zdrav zivot ali jedna baka je imala dijabetes. Mislim da mi je pametno potraziti drugolijecnicko misljenje i sve moguce testove.

Offline Desiree

• Forumski moderator
    • http://www.zeza-diabetes.tk
Dijagnoza?
« Odgovori #4 : Srijeda, 27.09.2006 u 19:20:57 »
Hvala Hrvoje,
 Mislim da mi je pametno potraziti drugolijecnicko misljenje i sve moguce testove.

Slažem se s ovim. Napravljeno je premalo testova za takvu dijagnozu a i vrijednosti nisu visoke.

~~ Desiree ~~

Offline Em

• Tek učim pisati...
  • **
Dijagnoza?
« Odgovori #5 : Utorak, 07.11.2006 u 08:25:50 »
Bok,
HbA1c 6.2.

OGTT:
6.2  nataste
9.2  30min
9.2  60min
9.1  90min
8.2  120 min.

Sugestije?

Hvala

Offline SuperHrvoje

• Forumski moderator
Dijagnoza?
« Odgovori #6 : Utorak, 07.11.2006 u 09:00:59 »
Bok,
HbA1c 6.2.

OGTT:
6.2  nataste
9.2  30min
9.2  60min
9.1  90min
8.2  120 min.

Sugestije?

Hvala

eh sad, ovako odokativno ocito imas malo povisenu glukozu u krvi i to se treba imati na pameti. Iako ne izgleda toliko kriticno prema HbA1c-u, dapace, super, na zalost samo od sebe se to nece smanjivati. Svakako trebas paziti na prehranu i koliko mozes fizicki se aktivirati i naravno dalje kontrolirati glukozu u krvi, da bolje upoznas kako sta utice na njezino povisenje/smanjenje. Tocnu dijagnozu ti mora postaviti dijabetolog, a mi ti mozemo pomoci samo savjetima, sto je ponekad od neprocjenjive vrijednosti. U svakom slucaju drago mi je da ti je na vrijeme ustanovljen povisen secer u krvi, jer u suprotnom bi mogla imati velikih problema. Ovako bar znas na cemu si, a i zivot sa dijabetesom je stvarno napredovao zadnjih godina. Imas aparatica kakvih hoces i ostalih djidja-midja sto bi se reklo, postali smo 'in'  8-)
Sretno ti bilo i javljaj dalje sto se zbiva s tobom!
Pozdrav

Offline Em

• Tek učim pisati...
  • **
Dijagnoza?
« Odgovori #7 : Utorak, 07.11.2006 u 10:13:18 »
Hvala hvala,
Izvrsno sam se educirala o diab stvarima preko ovog foruma tako da sam tocno znala sta da pitam endokrinologa. Preskocila sam da kazem da je Dg: Ostecena Tol Glukoze. AccuChek vec imam. Umjereno se hranim i nastojim se kretati. Ne nedostaju mi slatkisi utoliko koliko visoko vrijedno voce. Ipak, endokrinolog mi je rekao da "stanje" mogu kontrolisati ali da je u trudnoci jako nepredvidivo al o tom po tom.
Hvala na trudu sto se Forum odrzava aktivnim. Pomogli ste svi mnogim ljudima.

Em

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

Dijagnoza?
« Odgovori #7 : Utorak, 07.11.2006 u 10:13:18 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.