hvala na odgovoru i hvala za stranice odmah cu si pogledati. sto se tice fizicke aktivnosti mislim da se cak preopterecuje osim sto radi 11 sati u kuhinji svako popodne se kod kuce bavi tezi fizickim poslovima oko kuce kopanje, zidanje i tako. inzulin je insulatard penifil 3 i actrapid penifil 3. doktorica mu je rekla da treba pojacati obroke pokusali smo jeo je stvarno puno ali opet secer ostaje oko 5 i ako preskoci jednu dozu secer mu ne skoci
ma tata ti je super, ako tako nastavi, bas me zanima koliki ce mu izmjeriti hemoglobin HbA1c nakon 3 mjeseca (prosjek glikemija u zadnja 3 mjeseca). Ako stvarno tesko fizicki radi, bolje da preskoci ili bar smanji pogotovo brzi inzulin, u ovom slucaju actrapid. Insulatard je spori inzulin koji polako djeluje kroz dan, dok se brzi daje poslije (ili prije) obroka. Dakle simulacija gusterace koja ne radi.
Mene je jedino strah hipoglikemija, dakle ako tvom tati padne secer ispod 3 cak 2. Toga se najvise treba cuvati, pogotovo u snu. Imate li doma u frizideru i neki GlucaGen HypoKit ? Morate biti vi doma spremni ukoliko nedobog dodje do nesvjestice uslijed pada secera, da mu znate dati GlucaGen. Na srecu, meni je supruga tako jednom spasila zivot, na sto je doktorica iz Hitne kasnije rekla da se 90% ljudi ne-dijabeticara koji zive sa dijabeticarom ne usude ili ih je strah dati glucagen.
Pozdrav