Autor tema: BATAT  (Posjeta: 11611 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline Davor

• Global Moderator
  • Spol: Muški
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
BATAT
« Odgovori #15 : Subota, 11.11.2006 u 21:34:47 »
Pozdrav svima.
Davno sam obećao da ću javiti kako mi se svidio BATAT.
Nabavili ga konaćno preko ZDDa i napravili ga do sada na 2 nacina.
Kuhano u slanoj vodi kao krumpir - mogu vam reći da je odlično.  Vrlo slično krumpiru, mrvicu slatkasto, ali odlicno za ubit monotoniju i smanjiti taj škrob.

Potom sa u pečnici ga napravio sa nekom velikom ribom u maslinovom ulju i nije mi se svidjelo.

Još nisam napravio u verziji pomes frites, ali frendovi imaju opaku fritezu koja samo sto kavu ne kuha, pa se dogovorismo da probamo. Javim

Offline *Petrra*

• Diabetički učenik
BATAT
« Odgovori #16 : Ponedjeljak, 02.07.2007 u 15:24:33 »
mislim da sam ga vidla u konzumu i kauflandu..znači samo dobri dojmovi..

Offline SuperHrvoje

• Forumski moderator
BATAT
« Odgovori #17 : Ponedjeljak, 02.07.2007 u 15:57:06 »
Citat: "*Petrra*"
mislim da sam ga vidla u konzumu i kauflandu..znači samo dobri dojmovi..

sad ga vidim dosta cesto, na placu, getrou, ...
okej je, treba eksperimentirat...

Offline krcko

• Administrator
Odg: BATAT
« Odgovori #18 : Utorak, 13.01.2009 u 09:28:16 »
Evo da malo ofriskam temu o batatu. Meni je najbolji "a la pole". Manji batati prerezu se na polovice, veci na vise komada. Stavi se u ror na nekih 200-tinjak stupnjeva i pece dok ne omeksa i malo pocrni po rubovima. Pripremi se sir i vrhnje i unutra nareze mladog luka, poriluka, vlasca ili tako neceg. Na vruc batat stavi se zlica hladnog sirnog namaza. Soli ako vam pase i ako bubrezi mogu podnijeti.

Naravno to se moze i s krumpirom, no meni je finije s batatom. Topli slatkasti batat je komplementarniji hladnom svjezem siru. Inace ne pase bas svuda, slazem se s davorom da s ribom ne ide nikako. Sto se batata tice, narancasti mi je bolji od bijelog, a manji komadi bolji od vecih.
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

Offline dado

• Ja znam...
    • http://www.diabetes-split.hr
« Odgovori #19 : Petak, 13.03.2009 u 17:21:06 »
Evo da malo ofriskam temu o batatu. Meni je najbolji "a la pole". Manji batati prerezu se na polovice, veci na vise komada. Stavi se u ror na nekih 200-tinjak stupnjeva i pece dok ne omeksa i malo pocrni po rubovima. Pripremi se sir i vrhnje i unutra nareze mladog luka, poriluka, vlasca ili tako neceg. Na vruc batat stavi se zlica hladnog sirnog namaza. Soli ako vam pase i ako bubrezi mogu podnijeti.

Naravno to se moze i s krumpirom, no meni je finije s batatom. Topli slatkasti batat je komplementarniji hladnom svjezem siru. Inace ne pase bas svuda, slazem se s davorom da s ribom ne ide nikako. Sto se batata tice, narancasti mi je bolji od bijelog, a manji komadi bolji od vecih.

Spemio sam batat na sličan način, na colinarki se zove batat na mediteranski i još se doda malo pancete i šalša od poma.  Nisam puno ni očekivao od batata a tako je i ispalo.
presladak krumpir bez nekog okusa. Na kraju smo pojeli  to sa vrha a batat je završio u smeću
izgleda da ne može nešto što je zdravo bit i ukusno  :)

Offline Vedran

• Ja znam...
« Odgovori #20 : Srijeda, 02.09.2009 u 21:34:19 »
Na Coolinarici je zgodno provjeriti i http://www.coolinarika.com/recept/batat-gricko

Offline mirela78

• Ja znam...
  • Spol: Ženski
« Odgovori #21 : Nedjelja, 20.09.2009 u 17:27:10 »
Jos bih i presla preko njegove slatkoce za povremenu konzumaciju, ali meni opako podize secer.   ??? 

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #21 : Nedjelja, 20.09.2009 u 17:27:10 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.