Dobrodošli na forum HSDU-a!
0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.
Pozdrav svima,Evo npr. jutros mu je secer bio 6,7 a nakon obroka 14,5Prije tri dana ujutro je bio 8,8, a nakon obroka 10,7.Meni je to čudno...
mislis da je tako moguce doci do razine Guk-a da prije i poslije obroka Guk bude isti?
I sad moje je pitanje, kako još nemam dijagnosticiran DM2 (lječnica čeka drugi pregled na kojeg idem za tjedan dana), jel' se kod mene radi o DM2 ili je to "samo" smanjena tolerancija na inzulin (ili nešto treće), s obzirom na to da su neke vrijednosti u nekim mjerenjima ispod graničnih za dijagnozu DM2? Malo sam još zbunjen oko svega toga :smt017
A koliko to tvoja lijecnica ceka da ustanovi koji si tip? Sjecam se da kad su meni dijagnosticirali doduse DM1 da je sve islo toliko brzo, da sam nakon cca 2 dana poceo nabadati inzulin. Jel ti bar dala neke tablete (zaboravih im ime).
Tvoja lijecnica te je dosad MORALA poslati na mjerenje postotka glikoziliranog hemoglobina, HbA1c.
Nisam medicinar, pa ne znam, ali tvoje objasnjenje mi zvuci logicno. Jutros sam mjerio i vrijednosti su bile 6,7/11,2Kako na uputnici za sljedecu kontrolu nije naveden OGTT, vec samo GUK, moglo bi se lako dogoditi da mi na kraju ljecnica i ne dijagnosticira DM2 ako mi jutarnja vrijednost bude ispod 7 (ako se ne varam granica je 6,9)....
ma nema tu sta trenutno ovo ono, iz hemoglobina HbA1c ti vidi kakvo ti je guk stanje u zadnja tri mjeseca i finito, mora dijagnosticirati sto dijagnosticirati mora i krenuti s terapijom. Gle, ako ti je guk preko 10mmol/L visak glukoze odlazi urinom, jesu ti napravili uzv abdomena? Oftalmoloski? Pa zar nema neka standardna procedura pri dijagnozi dijabetesa?
Evo danas bijah kod lječnice.Stanje je bolje i što se tiče GUK-a i GGT-a, no još nije idealno.U svakom slučaju moram nastaviti s dijebetičkom prehranom. Ha, sve dok stanje ne stagnira, ok je.Pitam se samo hoću li i kada (samo prehranom, bez lijekova) dotjerati GUK natašte na manje od 6.