Autor tema: Hlađenje inzulina  (Posjeta: 4238 )

0 članova i 3 gostiju pregledava ovu temu.

Offline kkurilj

• Skoro profi diabetičar
    • http://www.dijabetes-osijek.com
Hlađenje inzulina
« : Ponedjeljak, 12.06.2006 u 09:18:42 »
Potaknut clankom o hlađenju inzulina zanima me na koji nacin ljeti hladite svoje penove odnosno inzuline? Ok jasno mi je kod kuce, ali recimo kad ste na poslu, izletu,... ?
Koja je zapravo maksimalna temperatura na kojoj inzulin smije biti bez hlađenja?
Sviđa mi se ova frio futrol no za online narucivanje, odnosno za postarinu traze 24$ a sama futrola kosta 25$. Vrijedili zaista ta futorla 49$?
 novootkriveni slatkiš tipa 1 -

Offline Tony

• Administrator
  • Spol: Muški
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
Hlađenje inzulina
« Odgovori #1 : Ponedjeljak, 12.06.2006 u 10:36:54 »
Ja dok samkoristio penove, sam imao jedan stalno sa sobom. Znalo mi se je desiti da moram promjeniti ampulu dan-dva ranije a preostali inzulin baciti.
Lantus je pogotovo osjetljiv na to.
A sto se torbice tice, preporuka moja je da se dogovoris s nekoliko ljudi koji su zainteresirani pa da zajedno narucite. Tada postarinu djelite na broj ljudi pa ispada jeftinije. Ja to uvijek radim kada npr knjige narucujem sa Amazon.com ili slicno.
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline Davor

• Global Moderator
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
Hlađenje inzulina
« Odgovori #2 : Ponedjeljak, 12.06.2006 u 11:34:03 »
kkurilj:
ni ja ne znam kolika je maksimalna temperatura, ali i da ju netko definira, mislim da je to vrlo neiskoristivo. Činjenica je da će ti inzulin izgubiti na "jakosti" nakon određenog vremena. Tony kaže da je to za Lantus posebno važno, a ja sam ćuo da su ovi super brzi (Novorapid, Humalog) jako osjetljivi.
Na insulatardu (mutnom) se fino vidi razlika u boji otopine koju si nosio 3tjedna sa sobom od one koja je stajala u frižideru. Moja cura ima praktičniju teoriju: uvijek nosi inzulin sa sobom, pa se ako je vruće, eventualno povećaj dozu.

Što se tiće narućivanja, slobodno ako se odlučiš narući i za mene jednu, pa da podijelimo poštarinu. Iako se ćesto i poštarina razlikuje s obzirom na broj narućenih artikala. No, kao što rekoh, ako ti se da zamarati, narući i za mene.

Offline Desiree

• Forumski moderator
    • http://www.zeza-diabetes.tk
Hlađenje inzulina
« Odgovori #3 : Ponedjeljak, 12.06.2006 u 13:42:47 »
Ja sam do sad koristila torbicu za inzulin koju sam kupila u Austriji. Ima dosta pretinaca, za inzulin, aparatić, trakice, lancete, dodatne stvari za pumpu.
Unutra sam dobila posebnu futrolu za 2 pena koja je izvana kao aluminijska folija a iznutra ima one mjehuriće sa zrakom za zaštitu od udaraca. Tu furolu metneš u torbicu i pokraj toga vrečicu s gelom (koju prethodno držiš u frižideru par sati) koju sam isto dobila u kompletu.
Evo link: http://www.loom.de/english/loom.htm .To je ona Loom Tour Milano XL. Kad sam ju ja kupovala koštala je oko 100 DEM. Sad vidim da je 86,90 EUR :shock: . Ipak pretjerana cijena. Ali ja sam jako zadovoljna i imam ju već 8 god.

~~ Desiree ~~

Offline Davor

• Global Moderator
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
Odg: Hlađenje inzulina
« Odgovori #4 : Četvrtak, 23.04.2009 u 13:23:14 »
Zeljkov tata:
hvala na linku. Nema tu nikakve reklame - ako je korisno i potrebno dijabetičarima.

Ne budi ljen, malo sam se potrudio oko linka trgovine s torbicama u Sloveniji i saznao zanimljive informacije za Zagreb i okolicu! (vježbajte slovenski, nije teško! :) :

Torbica 1:
individualna- za en peresnik, barva bordo ali rdeča, cena 23,10€

Torbica 2:
Dvojna- za dva peresnika, barva rdeča, bordo, modra in črna, cena 26,10€

Torbica 3:
Large- 140x180mm, barva rdeča in bordo, cena 28,60€

Torbica 4:
XL- 155x210mm, barva modra, bordo, rdeča in črna, cena 36,10€.

Najbolji dio:
Slovenci će Vam rado poslati torbicu na "poste restante", na vaše ime s otkupninom na najbližu poštu sa HR granicom. Konkretno, Jasenice na Dolenjskem - ispostavu je gotovo moguće pogoditi kamenom sa prelaza Bregana. To zadovoljstvo Vas košta ekstra 4€ i stvarno funkcionira! Ponesete putovnicu i s njom podignete torbicu. Sve se može dogovoriti putem emaila trgovina@zaloker-zaloker.si
(Ima još jedna slična rasprava pa ću i tamo postati post).

Offline kulerica

• Diabetički wannabe
« Odgovori #5 : Četvrtak, 23.04.2009 u 15:19:41 »
Prošlo ljeto sam dobila futrolu za 2 pena, potopi se u hladnu vodu 8 minuta i kristalići koji su u njoj se pretvore kao u neki gel, po par dana čuva temperaturu, i prezadovoljna sam s njom.

Offline niksa

• Diabetes junior
« Odgovori #6 : Subota, 25.04.2009 u 20:24:00 »
Prije par godina sam nabavio nekakvu futrolu za dva pena (http://medicool.com/diabetes/diabetes_travel_frio.php)
Koristim je samo kad zavrući  :) i prilično sam zadovoljan. Nisam je ostavljao direkto na sunce,ali je često u ruksaku po planinama i radi bez greške. Predivan je osjećaj (nakon iskustava koja sam imao sa pregrijanim inzulinom  :( ) kada negdje na terenu u ruku uzmeš hladni Novopen3 i znaš/pretpostavljaš da je sve u redu

Offline fila

• Diabetički wannabe
« Odgovori #7 : Nedjelja, 27.09.2009 u 00:01:34 »
Imam pitanje dali se inzulini smiju držati na sobnoj temperaturi konkretno LEVEMIR   ,

Offline cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
« Odgovori #8 : Nedjelja, 27.09.2009 u 11:05:02 »
Na kutiji piše da je u redu da bude na sobnoj temperaturi (tj. maksimalno do 30 stupnjeva Celzija) do 6 tjedana ukupno.

Offline fila

• Diabetički wannabe
« Odgovori #9 : Nedjelja, 27.09.2009 u 11:35:19 »
Mene zanima dali Vi držite na sobnoj temperaturi mi držimo pa se pitamo dali bi bilo bolje da se drži u frižideru.

Offline cathy

• Global Moderator
« Odgovori #10 : Nedjelja, 27.09.2009 u 11:39:50 »
Na sobnoj držim onaj pen koji koristim, a zalihe su u frižideru, dok ne dođu na red za korištenje.

Offline Lolita

• Ja znam...
« Odgovori #11 : Nedjelja, 27.09.2009 u 12:21:06 »
Na sobnoj držim onaj pen koji koristim, a zalihe su u frižideru, dok ne dođu na red za korištenje.

x

Offline Maja

• Ja znam...
« Odgovori #12 : Nedjelja, 27.09.2009 u 12:52:37 »

X
Freedom's Just Another Word for Nothin' Left to Lose

Offline krcko

• Administrator
« Odgovori #13 : Nedjelja, 27.09.2009 u 16:32:42 »
Ja sam si prvo vrijeme Levemir davao drito iz frizidera (klik). Onda su mi se pocele pojavljivati otekline na mjestu uboda (klik2). Sada radim isto ka Cathy i oteklina vise nema. Naravno, moguce je da uzrocno-posljedicnih veza nema nego je sve skupa rezultat ciste paranoje  :bonk: :silly:
« Zadnja izmjena: Nedjelja, 27.09.2009 u 16:35:08 krcko »
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!

Offline Vedran

• Ja znam...
« Odgovori #14 : Nedjelja, 27.09.2009 u 18:20:08 »
Koliko se sjećam edukacije, rekli su kako inzulin (zalihe) treba čuvati u frižideru (ne u zamrzivaču), a pen koji se koristi držati na sobnoj temperaturi.

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #14 : Nedjelja, 27.09.2009 u 18:20:08 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.