Autor tema: šok buduće mame  (Posjeta: 6440 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline Gorka

• Forumski moderator
šok buduće mame
« : Nedjelja, 11.06.2006 u 19:43:39 »
upravo sam procitala da se bebe nakon rodenja u ovim nasim mesarnicama hrane glukozom  :evil:
dakle kad se beba rodi carskiIvaginalno trebala bi se staviti mami na prsa na rvi podoj, a sta ovi nasi rade: odvode djecu na kupanje i zbubaju im flasicu s GLUKOZOM (doslovno tako pise) da bi bebe valjda duze imale osjecaj sitosti i da ih ne maltretiraju svako malo.
ja sam potpuno razocarana ovim nasim sustavom, pa zar je to moguce  :cry:
*** TIP 3 ****

Offline Desiree

• Forumski moderator
    • http://www.zeza-diabetes.tk
šok buduće mame
« Odgovori #1 : Ponedjeljak, 12.06.2006 u 13:22:41 »
Joj pa čestitiam našoj novoj trudnici!  :smt038
I kako prolazi trudnoća do sad? Jel ima mučnina ili čudnih zahtjeva?

Ovo za glukozu nisam znala. Znam da je moj sin dobio glukozu ali zato jer je imao niski šećer kad se rodio.

~~ Desiree ~~

Offline Tony

• Administrator
  • Spol: Muški
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
šok buduće mame
« Odgovori #2 : Ponedjeljak, 12.06.2006 u 14:32:27 »
Koliko ja znam, djeca majki dijabeticara skoro uvijek imaju nizak GUK kada se rode. To je vjerojatno zbog forsiranja mama da budi i vise nego dobro regulirane za vrijeme trudnoće.
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline Gorka

• Forumski moderator
šok buduće mame
« Odgovori #3 : Ponedjeljak, 12.06.2006 u 14:34:11 »
hvala, hvala

ma ja sam se fakat zbedirala s tom glukozom, pa hebemu, ne daju ti dijete da posise najkvalitetniji/najbolji kolostrum kojeg je proizvelo tvoje tijelo samo za to malo bice, a daju im glukozu  :roll:
pa da mi je znat ko je tu lud  :evil:
*** TIP 3 ****

Offline anja

• Diabetes junior
šok buduće mame
« Odgovori #4 : Ponedjeljak, 12.06.2006 u 14:43:12 »
hm...friskoo iskustvo: moja anja nije imala nizak secer kad se rodila i dobila sam je na prsa vec slijedeci dan jer nisam mogla prije jer sam bila na spinalnoj anesteziji kad se ne smijes micati 24h nakon carskog reza...a donijeli su mi je da se "gledamo" cim ju je pregledao pedijatar, znaci par sati nakon poroda...do tad su je "necim" hranili, cini mi se nekom formulom jer kad sam je dobila da je vidim, bila je musava oko usta...
koliko znam, bebe dobiju glukozu samo ako su u hipo nakon poroda...
 :?:  :?:  :?:

Offline cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
šok buduće mame
« Odgovori #5 : Ponedjeljak, 12.06.2006 u 16:25:13 »
cestitam na trudnocama i rodjenim bebama ;)

Citat: "Tony"
Koliko ja znam, djeca majki dijabeticara skoro uvijek imaju nizak GUK kada se rode. To je vjerojatno zbog forsiranja mama da budi i vise nego dobro regulirane za vrijeme trudnoće.

ne, ne, ne, ne

ovako ti to ide: ako je mamin secer VISOK, beba, dok je jos u trbuhu, luci svoj inzulin da to nadvlada (jer ona ima zdrav pankreas, za razliku od mame), na isti nacin na koji zdrava odrasla osoba luci inzulin kad pojede nesto slatko ili je stavljena na infuziju glukoze.

NIZAK secer kod takvih beba posljedica je "preforsiranih" pankreasa, treba proci neko vrijeme dok se stvari stabiliziraju.

inace, upravo zbog toga, bebe kod lose reguliranih majki mogu biti predebele, u smislu da imaju previse sala. hocu reci, beba moze imati i 4.5 kg a da nije debela, nego prirodno krupna. a moze imati 3.8 kg ali relativno puno sala - ako su mamini seceri pri kraju trudnoce bili vishi nego sto je normalno. beba dobiva preslatku krv od mame, kao odgovor na to bebin pankreas radi ko lud i proizvodi puno inzulina, taj inzulin sprema glukozu u stanice, ona se tamo ne stigne iskoristiti pa se skladisti u obliku masti i rezultat je salasta bebica.  

ontopik: nisam niti znala da majka odmah po porodu stvarno ima mlijeka, zar ne treba proci neko vrijeme?

Offline Maja

• Ja znam...
šok buduće mame
« Odgovori #6 : Ponedjeljak, 12.06.2006 u 21:41:13 »
anja od srca čestitam na bebici!

cathy sa mnom je ležala cura kojoj je curilo mlijeko i prije poroda a meni je nadošlo treći dan kad sam se počela izdajati jer je Eva bila na intenzivnoj. Nekim ženama dođe i kasnije ali mislim da što prije staviš bebu na prsa prije mlijeko krene.
Freedom's Just Another Word for Nothin' Left to Lose

Offline Tony

• Administrator
  • Spol: Muški
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
šok buduće mame
« Odgovori #7 : Utorak, 13.06.2006 u 09:42:19 »
Citat: "cathy"

Citat: "Tony"

ne, ne, ne, ne

ovako ti to ide: ako je mamin secer VISOK, beba, dok je jos u trbuhu, luci svoj inzulin da to nadvlada (jer ona ima zdrav pankreas, za razliku od mame), na isti nacin na koji zdrava odrasla osoba luci inzulin kad pojede nesto slatko ili je stavljena na infuziju glukoze.

NIZAK secer kod takvih beba posljedica je "preforsiranih" pankreasa, treba proci neko vrijeme dok se stvari stabiliziraju.

:??)  MEA CULPA :??)
Eto kada malo bolje razmislim i procitam kaj si ti napisala, ima logike i to puno vise nego ono kaj sam ja napisao.
Ipak je ovaj forum jako dobra stvar. Puno toga mozes nauciti!
Hvala Cathy!   :wav:
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline Desiree

• Forumski moderator
šok buduće mame
« Odgovori #8 : Utorak, 13.06.2006 u 12:06:35 »
Moj sin je imao niski šećer kad se rodio zato što sam ja čim sam došla u operacionu salu imala jaku hipoglikemiju pa su mi dali glukozu. Takvo je bilo objašnjenje doktora.
Ja sam bila iznenađena kad su mi rekli da mu je šećer niski jer sam pred kraj trudnoće čak imala i preniske šećere i po toj logici nije kod njega smjelo doć do niskog šećera. U stvari sam se sjetila da mi je dr. rekao da nije jako niski ali ako bude trebalo da će dobiti glukozu a kasnije mi je rekao da se šećer sam povisio. Tako da sam krivo prije napisala. Ipak nije dobivao glukozu (bar ne zbog šećera).

~~ Desiree ~~

Offline cathy

• Global Moderator
šok buduće mame
« Odgovori #9 : Srijeda, 14.06.2006 u 11:54:51 »
objasnjenje doktora je dobro, Robertova hipoglikemija bila je reakcija na glukozu koju su ti dali (da ti dignu secer)

iz onoga sto sam gore napisala, mogli bi ispasti da je hipoglikemija kod bebe posljedica maminih visokih secera koji traju dulje vrijeme, medjutim, to ne mora biti tako. dovoljno je da u porodu mamin secer bude samo malo visi, pa da beba pocne luciti svoj inzulin, i onda kad se razdvoje, tj. beba ostane bez hrane, secer joj padne.

mislim da te hipoglikemije nisu jako opasne jer su privremene, a bebe su u dobrim rukama nakon poroda

ipak, super bi bilo poceti dojiti sto prije... doduse, to je malo teze kod carskog, ali vrijedi za one koje ne idu na carski

Offline Gorka

• Forumski moderator
šok buduće mame
« Odgovori #10 : Nedjelja, 18.06.2006 u 21:02:33 »
Citat: "cathy"
ontopik: nisam niti znala da majka odmah po porodu stvarno ima mlijeka, zar ne treba proci neko vrijeme?

ima, ima i taj kolostrum se zove "vjsticje mlijeko" i ustvari je zuto i gusto, a ne bijelo kao pravo mlijeko, ali evo ti pa citaj:

http://www.zdravljeizivot.com/include/pdf/kolostrum.pdf
*** TIP 3 ****

Offline cathy

• Global Moderator
šok buduće mame
« Odgovori #11 : Srijeda, 20.09.2006 u 13:11:37 »
mali update:

rodila sam carskim rezom prije dva mjeseca, mlijeko mi je nadoslo drugi dan. imala sam kolostruma za cijeli odjel carica... no, prva dva dana, moj mali je hranjen vise na bocicu. pa bi mi ga dovezli uspavanog i musavog od bebimila, tako da nije bas vukao

kad smo dosli doma, poceo je vuci ko veliki - sto ucini glad  :lol: iskljucivo ga dojim, i dobro nam ide.

Offline Maja

• Ja znam...
šok buduće mame
« Odgovori #12 : Srijeda, 20.09.2006 u 13:41:29 »
Puse malom :angel8: i čestitke mami!
Freedom's Just Another Word for Nothin' Left to Lose

Offline Desiree

• Forumski moderator
šok buduće mame
« Odgovori #13 : Srijeda, 20.09.2006 u 19:16:27 »
Čestitiam Cathy! Pusa bebaču.

~~ Desiree ~~

Offline Gorka

• Forumski moderator
šok buduće mame
« Odgovori #14 : Nedjelja, 24.09.2006 u 18:18:05 »
cathy, cestitke na bebacu

sto se tice mlijeka! u 22 tjednu sam zaglavila u bolnici (krvarenje, otvaranje i sl. uglavnom sad sam ok) i prvu noc od panike nisam mogla spavat pa sam vec od 4h ujutro sjedila na hodniku (nitko mi nije specificno naglasio da ni mrdnut ne smijem) i citala neke tracerske novine da si prikratim vrijeme. oko 5h su sestre izgurale bebace na hodnik i poceli su plakat. uglavnom, neobican osjecaj u grudima (ko da mi je hladno) i kasije sam kod tusiranja skuzila dvije osusene kapljice kolostruma (ili mi se barem cini da je to)  :lol:
nadam se da ce tako biti i nakon poroda i da cemo skupa izdrzati do pune bebine zrelosti  :D
*** TIP 3 ****

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

šok buduće mame
« Odgovori #14 : Nedjelja, 24.09.2006 u 18:18:05 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.