Autor tema: Lantus OptiPen Pro sranje (oprostite na izrazu) >:(  (Posjeta: 5496 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline Mirta

• Ja znam...
    • Migimage galerija
Lantus OptiPen Pro sranje (oprostite na izrazu) >:(
« : Petak, 14.04.2006 u 01:00:52 »
Pozdrav svima!
Ponukana dobrim iskustvima sa Lantusom odlucila sam i ja preci na njega. Jest, bilo je dosta tesko dobiti od moje dijabetologinje recept za Lantus, ali konacno sam dobila. No, kad sam vidjela da moram nabavljat novu penkalu, i jos u zamjenu dati jednu svoju staru, koja mi je bila dobra kao rezervna, odmah mi se zacrnilo pred ocima. Pogotovo kad sam vidjela o kakvoj se penkali radi. Ne znam kako vama, ali meni se taj OptiPen uopce ne svidja. Kao prvo, totalno mi je suludo imati nesto sto ovisi o baterijama. Sto manje kerefeka po penu to bolje. Sve ove nove dizajnerske gluposti samo su gnjavaza i izzivljavanje nekoga tko ocito uopce nije dijabeticar. Do sada sam rabila jednokratne Novopenove Insulatard penkale i zapravo sam bila zadovoljna s njima. Ta jednokratnost je zapravo vrlo prakticna. No kad govorimo o penkalama najzadovoljnija sam bila onom starom Pliva pen penkalom u koju su isle tanke ampule. Ta je bila nepoderiva. Sranje je sto sad svaka ova nova ampula trazi posebnu penkalu. Samo se izzivljavaju na nama i gledaju samo na svoju zaradu.  :evil:
I sto mi se desilo! Potrosila sam svoju prvu ampulicu Lantusa i isla staviti novu. To sam radila veceras kada si dajem svoju dozu inzulina. U 23,30 sati. Dajem si 20 jedinica Lantusa, a u ampuli je bilo dostatno samo za 11. OK, dala sam si to sto sam imala i krenula staviti novu pa si dodati jos 9 jedinica. No, vrtim ja penkalu, vadim staru ampulu i stiscem ono glupo dugme kojim vadis klip van ... i ... glupo dugme se zaglavilo. Uzmem upute i gledam troubleshooting i imam sto vidjeti: kaze "Dugme za doziranje ne izlazi kad se pritisne startno dugme: Uzmite novi OptiPen Pro." Dakle! Otkud mi novi OptiPen Pro u 23,30 sati navecer!!!!???? Totalno sam poludila. Pa ne zelim imati takav pen u svom zivotu!!! Neka odem negdje, u pustaru na par dana i nek mi se to desi. I sto onda? Sada sam srecom imala jos Insulatarda otprije i dodala sam si njega. Kako ce mi secer sutra izgledati bolje da ne mislim. I da li cu sutra uspjeti dobiti novi OptiPen isto bolje da ne razmisljam, jer ce mi secer skociti na 20 od uzrujavanja. No eto, izjadala sam se ovdje, barem ... :?
No vidim da za Lantus mogu koristiti Lilly-evu penkalu. Iako, kad sam ju imala nisam bas bila zadovoljna s njom, ali sve je bolje od ovog OptiPena.
Jedva cekam da dodju te Lantus jednokratne penkale. Probat cu i ja malo zagnjavit ljekarnu.  :evil:
Laku noc svima!

Offline Davor

• Global Moderator
  • Spol: Muški
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
« Odgovori #1 : Petak, 14.04.2006 u 10:08:50 »
Hej Mirta! Imam nekoliko vijesti, pa i dobrih.
i ja koristim taj Pen i takodjer nisam zadovoljan. No, mogu reći da sam nakon nekog vremena i puno potrošenih živaca ovladao dosta dobro s njime i ne stvara mi više probleme.

Sad vijesti:
Na žalost dolazak jednokratnih penova ne ovisi o ljekarnama. Upravo sam se čuo sa gđom. Karkas iz Aventisa. Kaže da su predali zahtjev velikom Aventisu, ali da još neko vrijeme ništa. Mi smo u redu za isporuku, ali neka veća tržišta imaju prednost..

Dobra vijest je da ona očekuje do kraja godine pojavljivanje NOVOG PENa koji je puno jednostavniji, dizajniraniji i lakši za uporabu. Vrlo je nov i dizajniran od strane druge firme posebno za lantus. Rekla je da će i zaslužni (dakle definitivno TI!) dobiti besplatno pokoji komad  :smt023  
Dakle, keep in touch  8)

Druga dobra vijest je da će vjerojatno od 15.5. profunkcionirati besplatni (0800) telefon podrške za penove. Funkcionirati će od 0-24h, dakle kada ti u 00.00h crkne penkala, moći češ ih zvati za savjet. Jedna od svrha telefona je i organizacija hitne zamjene neispravnih penova. Dogovorio sam se s njom da kada vijesti kad budu aktualne, pošalje na Email, pa ćemo na WEB s time.

Offline Mirta

• Ja znam...
    • Migimage galerija
OptiPen - Part 2
« Odgovori #2 : Petak, 14.04.2006 u 18:02:46 »
Citat: "davor"
Hej Mirta! Imam nekoliko vijesti, pa i dobrih...

Kao prvo hvala na informacijama. To su dobre vijesti.  :)
Sto je bilo sa mojim OptiPenom ... Jutros sam se naravno probudila tek u podne i pol, jer sam, zna se, od cijele one tarapane sa inzulinom bila u gadnoj hipoglikemiji. Otisla sam u ljekarnu sa defektnim OptiPenom. Ljekarka je bila jako ljubazna, ispricavala se i rekla da sam vec neznam koja po redu koja se zali na taj pen i donosi ga trazeci zamjenu. Rekla je da ce pitati sefa za ove jednokratne, ali odgovor na to si vec ti napisao.
Dala mi je novi pen i sad ga se prakticki bojim koristiti jer nikad ne znam kad ce krepati. Morat cu pothitno nabaviti plasticne sprice zlu ne trebalo. A to su i u nekoliko navrata napisali i u uputama, da bi bilo dobro ih imati za slucaj potrebe. Kao da su znali da im je proizvod shit!  :twisted:  A kako i nece kad ti za svaki problem treba novi OptiPen, a ne mozes to rijesiti sa starim. A problema sa ovim bome ima dosta.  :evil:
Eh, jedva cekam taj novi, bolji, i zapravo nadam se manje "izdizajniran" pen.  :wink:

Offline taty

• Diabetes junior
« Odgovori #3 : Petak, 14.04.2006 u 21:53:37 »
Koristim OptiPen pune dvije godine, u početku me nervirala procedura oko mjenjanja ampule...sad je sve ok, ali mene muci drugo. Prije dvije godine ovijerila sam potvrdu za lantus (OptiPen), a nakon dva mijseca za humalog (lilly), tako da sad kad sam htijela novi OptiPen  program kompjutera ne dozvoljava ovjeru jos dva puna mijeseca jer pamti zadnju ovjeru(lilly). Neznam do kada ce baterja raditi...jeli netko od vas koristi penkalu duze od dvije godine?

Offline Mirta

• Ja znam...
    • Migimage galerija
« Odgovori #4 : Subota, 15.04.2006 u 22:37:36 »
Citat: "taty"
Koristim OptiPen pune dvije godine, u početku me nervirala procedura oko mjenjanja ampule...

Daj mi molim te tocno pojasni o kakvoj je proceduri rijec. Jer meni je pen riknuo upravo kad sam htjela zamijeniti ampulu. Onda mi se zaglavio onaj okidac. A cini mi se da sam radila sve po uputama.  :roll:

Offline taty

• Diabetes junior
« Odgovori #5 : Nedjelja, 16.04.2006 u 10:07:06 »
Nemam problema sa klipom, ako si na to mislila, nego sa ovjerom nove potvrde na HZZO-u. Svake dvije godine imamo pravo na nove penkale, potvrde nam pise nas liječnik opće prakse, krenem na HZZO i tu nastanju problemi....jer kompjuter pamti ovjeru iz lipnja, znaci ovjeru koja je bila nakon što sam ovjerila optipen,ovjera od druge penkale, tako da su cure iz HZZO-a morale moju potvrdu prosljediti dalje u nas centralni HZZO, da mi to oni riješe, tako da moram čekati još 10 dana. Brine me dali će moja penkala izgurati preko dvije godine?                                                      Inace nemam prigovora na OptiPen vec na lilly penkale, izluđuje me sto mi se odvrtava onaj prozirni dio na penkali, tako da više puta neznam dali sam dala ok inzulin jer klip drugacje prislanja na ampulu tada.    Nikad je nisam progutrala, i jedva cekam da izmisle neku drugaciju!!!

Offline Davor

• Global Moderator
« Odgovori #6 : Nedjelja, 16.04.2006 u 10:10:36 »
Mirta:
uputstva su dosta dobra, mozda je stvarno tvoj prošli pen bio fijasko, iako se meni čini da bih ga uspio pokrenuti (vjerojatno "mrdanjem"). Probaj na sljedeću zamjenu uloška ići kad nabaviš koju špricu, dovoljno ti je 3-4 komada jer možeš ih više puta koristiti. Također, zamjenu uloška radi npr, u utorak usred radnog dana  :lol:  Pažljivo prati uputstva i ako se opet desi problem, dati ću ti na private broj i Email od gđe. Karakas (Aventis HR) koja je nenadmašni expert u radu s time. Sigurno ima koji na lageru i sigurno će ti dati korisne svajete.

Taty:
Ja koristim Innovo već 5 skoro godina i baterija radi kao urica. Prilično sam siguran da ako ceš imati problema sa Penom, to neće biti zbog baterija. Inaće ako nekog interesira, dotični Pen (Innovo) se može koristiti samo sa Novonordiskovim inzulinima (Novorapid, Detemir), pamti zadnju dozu i pokazuje vrijeme kada je injicirana. Samo zbog njega sam sa malo bržeg i jačeg Humaloga prešao na Novorapid. Moj komentar na isti sam iskopirao sa site-a koji govori o njemu:
If I could afford it, I’d buy it. BUT if it could be used with Humalog as well I’d be screaming from the rooftops insisting everyone have one. Looking forward to Innovo version 2 ……
http://www.realitycheck.org.au/insulin-pen_test.htm
http://www.diabetes123.com/d_06_390.htm

Offline Mirta

• Ja znam...
    • Migimage galerija
« Odgovori #7 : Nedjelja, 16.04.2006 u 11:21:21 »
uputstva su dosta dobra, mozda je stvarno tvoj prošli pen bio fijasko, iako se meni čini da bih ga uspio pokrenuti (vjerojatno "mrdanjem"). .. Također, zamjenu uloška radi npr, u utorak usred radnog dana  :lol:  

Nije islo, nikakvim mrdanjem, totalno se bio zaglavio ... :(
A da, drugi put cu zaista paziti da mijenjam ampulu za radnoga dana. :lol:

Inaće ako nekog interesira, dotični Pen (Innovo) se može koristiti samo sa Novonordiskovim inzulinima (Novorapid, Detemir), pamti zadnju dozu i pokazuje vrijeme kada je injicirana.

Wow, hocu taj pen!!! Ja sam u zadnje vrijeme postala tako zaboravljiva da vise ne znam je sam li si dala inzulin ili nisam, i to mi je postao stvarno veliki problem. Ne samo zbog zaboravnosti nego i zbog vec prevelikog dijabetickog staza, prosvikala sam vec valjda, a i to je vec jedna takva rutina da mi se sve izmijesalo, i danas i jucer ...  :(
Reci mi jos, taj Detemir je zapravo ista stvar kao i Lantus? Je li se i njega moze dobiti preko HZZO-a? Kakav je? Koristis li ga ti?
Ja koristim Novorapid. Da li bih znaci i ja mogla dobiti tu novu penkalu za njega?
I jos nesto, podsjetite me molim vas jer mi je zapravo muka sve te propise pamtiti, imam li ja pravo svake dvije godine mijenjati samo jednu  ili obadvije penkale (ako koristim dva inzulina)? A ja te penkale koristim i duze od propisanog. No vjerujem da ipak bez obzira na to ne mogu dobiti zaostatke - recimo sljedecu penkalu prije jer je od one zadnje proslo recimo 4 godine?
A koma mi je sto sad moras vratiti onu staru penkalu kad dobivas novu, jer, ta stara bi mi dobro dosla kao rezervna varijanta. Zar nije tako? Sto vi radite po tom pitanju? Ili se oslanjate samo na sprice? Ja vise ne znam da li bih si znala navuci ispravnu kolicinu inzulina, davno je bilo kad sam ih zadnji put koristila ...

Offline Desiree

• Forumski moderator
    • http://www.zeza-diabetes.tk
« Odgovori #8 : Nedjelja, 16.04.2006 u 23:09:36 »
Citat:
Also, to put the lid back on the pen you have to remove the needle - something which makes disposal of needles while you’re out an issue.

Davor, daj mi molim te objasni sta to tocno znaci.

Probat cu si nabaviti taj pen za moj Novorapid. Isto mi se zna desiti da zaboravim da li sam dala inzulin ili ne.
Da li mi to moze napisati dr. opce prakse ili moram dijabetologu?

~~ Desiree ~~

Offline Davor

• Global Moderator
« Odgovori #9 : Ponedjeljak, 17.04.2006 u 00:57:47 »
Puff, nisam više siguran postoje li dva pitanja ili više :)

Dakle, krenimo odostraga.

Desiree:
Nisam shvatio želiš li doslovan prijevod ili moje pojašnjenje jerbo ne znam o kojem penu govoriš Innovo-u ili Optipenu Pro 1 ?
Koliko vidim tip želi reći da ne možeš držati iglu na penu dok je poklopljen. Mislim da je tip malo fulao. Naime, Innovo je nešto kraći i uistinu ne možeš poklopiti Pen ako imaš one starije igle za Pen koje su malo duže. Kod novih kraćih i tanjih igala, i poklopac za igle je kraći, tako da s time nema ni najmanjih problema.

Mirta, Desiree:
A sad da ispravim nesporazum zbog kojeg sam ja kriv:
Nisam posebno naglasio da nema Innovo-a u Hrvatskoj, a kamoli na recept...  :(

Kupio sam desetak Innovo Pen-ova u dalekom Rio De Janeiro-u prije cca 4g i prodao ih poznatima u Hrvatskoj. Sebi sam ostavio jos jednu rezervu, ali prvi mi još uredno radi, stvarno su vrlo kvalitetni. Prije nekog vremena sam se raspitivao i saznao da ga je moguće kupiti u Sloveniji, ako je to utjeha. Moram pogledati imam li još koji doma extra, pa ako je netko spreman potrošiti cca 250 kn za isti neka mi se javi na private. Otprilike toliko sam ga platio u Brazilu, a ne znam koliko košta u Sloveniji, no uvjeren sam da je više od 250kn  :?

Ako što propustih, pitajte, ali za uzvrat hoću dijetalni :icescream:

Offline Desiree

• Forumski moderator
    • http://www.zeza-diabetes.tk
« Odgovori #10 : Ponedjeljak, 17.04.2006 u 13:39:13 »
Onaj citat se odnosi na Innovo. Nisam skuzila sto pod tim misli "da bi stavio poklopac moras skinuti iglu". Sto se tice Innovo, saznala sam da u Njemackoj kosta oko €100. U Sloveniji moze biti jos samo skuplje. Davor ako imas koji viska ja sam zainteresirana.
Za Lantus postoji jos i ovaj pen:

Zove se Opticlick. Samo kad ce doci kod nas :roll: nije poznato. Innovo postoji vec duze vrijeme i sramota da ga kod nas nema za nabaviti.

~~ Desiree ~~

Offline Mirta

• Ja znam...
    • Migimage galerija
« Odgovori #11 : Ponedjeljak, 24.04.2006 u 01:54:10 »
Moram pogledati imam li još koji doma extra, pa ako je netko spreman potrošiti cca 250 kn za isti neka mi se javi na private.

Evo, da se pohvalim, bila u Zagrebu i kupila od Davora Innovo.  :D  Genijalan je, zaljubila sam se u njega na prvi pogled! :smt054 U Innovo naravno!   :wink:  
Sad konacno znam koliko sam si jedinica dala i kada, u svako doba dana i noci! Jeeeeeee ...  :smt026
Hvala ti Davore!   :smt023

Offline Davor

• Global Moderator
« Odgovori #12 : Ponedjeljak, 24.04.2006 u 09:12:15 »
Citat: "Desiree"
Onaj citat se odnosi na Innovo. Nisam skuzila sto pod tim misli "da bi stavio poklopac moras skinuti iglu". Sto se tice Innovo, saznala sam da u Njemackoj kosta oko €100. U Sloveniji moze biti jos samo skuplje. Davor ako imas koji viska ja sam zainteresirana.
Za Lantus postoji jos i ovaj pen:
Zove se Opticlick. Samo kad ce doci kod nas :roll: nije poznato. Innovo postoji vec duze vrijeme i sramota da ga kod nas nema za nabaviti.

1)
dakle, vjerujem da je jasno da ne moraš skinuti iglu da bi stavila poklopac, osim ako imaš one stare dugaćke igle za Penove

2)
Mirta se javila i pokupila moj Pen. Mozda nabavim jos koji pa ti javim...

3)
Opticlick - je stariji Pen. gđa iz Lantusa veli da ovaj još nigdje nije poznat. Btw noćas mi je crkao Lantus optipen!  :evil:  :evil:  Funkcionira još, ali na display-u ne vidim koliko jedinica ide van jer se "zblesirao""

4)
Nije da branim NovoNordisk, ali također sam ih jednom osobno napao vezano za situaciju sa Innovoom kojeg nema. Objasnili su mi da nema šanse da isti dođe na listu HZZO-a jer je skuplji, a da bi ih u HR prodali ukupno valjda 5 komada, jer su ljudi navikli na besplatno ili na vrlo jeftino. Buduci da navodno dolazi ovaj novi pravilnik za aparate gdje ce HZZO reci koliko ti je para voljan dati, a ti ako zelis skuplji aparatich - doplati. Ako se to desi i sa penovima, mozda uvedu Innovo.

No, problem lezi drugdje: Cijeli Svijet navodno napusta penove i okrece se jednokratnim inzulinskim Penovima. Za informaciju, Levemir nece biti uopce moguce nabaviti u ampulama, samo u jednokratnim Penovima identicnim onima za Novorapid. Levemir u ljekarnama očekuju u svibnju.

Offline Mirta

• Ja znam...
    • Migimage galerija
« Odgovori #13 : Ponedjeljak, 24.04.2006 u 13:35:18 »

No, problem lezi drugdje: Cijeli Svijet navodno napusta penove i okrece se jednokratnim inzulinskim Penovima. Za informaciju, Levemir nece biti uopce moguce nabaviti u ampulama, samo u jednokratnim Penovima identicnim onima za Novorapid. Levemir u ljekarnama očekuju u svibnju.

:evil: Da, da, ako ce ti jednokratni penovi imati displej gdje ce pokazivati kada i koliko si si jedinica dao onda super, ali nekako mi se cini da to nece biti slucaj. [boese] A meni to zaista treeeebaaaaa!!! :help: Sreca da sad imam ovaj Innovo, pa dok traje ...  :roll:   :)

Offline Mirta

• Ja znam...
    • Migimage galerija
« Odgovori #14 : Subota, 13.05.2006 u 15:00:24 »
Evo, krepao i drugi OptiPen. Ovaj je potrajao jednu zamjenu ampule i kad sam trebala staviti sljedecu ... zablokirao. Danas je subota, ljekarne vise ne rade, a kako jos nije 15.05. dakle jos nije aktivan help telefon.  :cry:
 :cry:   :cry:

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #14 : Subota, 13.05.2006 u 15:00:24 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.