Dobrodošli na forum HSDU-a!
0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.
Hej Mirta! Imam nekoliko vijesti, pa i dobrih...
Koristim OptiPen pune dvije godine, u početku me nervirala procedura oko mjenjanja ampule...
uputstva su dosta dobra, mozda je stvarno tvoj prošli pen bio fijasko, iako se meni čini da bih ga uspio pokrenuti (vjerojatno "mrdanjem"). .. Također, zamjenu uloška radi npr, u utorak usred radnog dana
Inaće ako nekog interesira, dotični Pen (Innovo) se može koristiti samo sa Novonordiskovim inzulinima (Novorapid, Detemir), pamti zadnju dozu i pokazuje vrijeme kada je injicirana.
Also, to put the lid back on the pen you have to remove the needle - something which makes disposal of needles while you’re out an issue.
Moram pogledati imam li još koji doma extra, pa ako je netko spreman potrošiti cca 250 kn za isti neka mi se javi na private.
Onaj citat se odnosi na Innovo. Nisam skuzila sto pod tim misli "da bi stavio poklopac moras skinuti iglu". Sto se tice Innovo, saznala sam da u Njemackoj kosta oko €100. U Sloveniji moze biti jos samo skuplje. Davor ako imas koji viska ja sam zainteresirana.Za Lantus postoji jos i ovaj pen:Zove se Opticlick. Samo kad ce doci kod nas :roll: nije poznato. Innovo postoji vec duze vrijeme i sramota da ga kod nas nema za nabaviti.
No, problem lezi drugdje: Cijeli Svijet navodno napusta penove i okrece se jednokratnim inzulinskim Penovima. Za informaciju, Levemir nece biti uopce moguce nabaviti u ampulama, samo u jednokratnim Penovima identicnim onima za Novorapid. Levemir u ljekarnama očekuju u svibnju.