Autor tema: Lantus Optiset (u jednokratnim pen-ovima)  (Posjeta: 2880 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline zasto_ja

• Ja znam...
Lantus Optiset (u jednokratnim pen-ovima)
« : Četvrtak, 30.03.2006 u 15:33:07 »
Obišao sam već desetak splitskih ljekarni, nigdje nemaju
"Lantus 100 i.j./ml Optiset", to je ona verzija u jednokratnim
penovima. Čak sam ostavljao recept na dan-dva, kao oni će naručiti
od veledrogerije, pa da dođem sutra preuzeti, ali
nigdje nisu uspjeli doći do njega.

Kažu da ta verzija jest na listi lijekova HZZO na recept,
ali da ga u Hrvatskoj uopće nema na tržištu????

Zanima me, je li itko od vas koristio Lantus u tom pakiranju,
a da ga je uspio nabaviti u ljekarni na recept?

(važno mi je jer uskoro idem na put, pa mi je ovakvo
pakiranje trebalo poslužiti kao varijanta rezervnog pen-a
za Lantus)

Offline Davor

• Global Moderator
  • Spol: Muški
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
« Odgovori #1 : Petak, 31.03.2006 u 13:53:37 »
Hola.
Cuo sam se sa ljekarnom Kozul na Vuku Vrhovcu prije nekog vremena i rekli su da nemaju to.
Sada sam ponukan tvojim postom ponovno nazvao, takodjer su rekli da nemaju, te da nisu dobili jos ni informaciju od uvoznika o dolasku inzulina u toj varijanti na tržište.

Onda sam nazvao Aventis (01/6003-400) koji je rekao da pojma nema, ali da zovem Medikal Intertrade (01/3374-010) koji ustvari vrse uvoz i distribuciju Lantusa (Aventis samo radi promidzbu).

U Intertrade-u su rekli da zovem natrag Aventis :) No, ipak su provjerili u racunalu, pa mi rekli da oni kao veledrogerija toga nemaju na lageru, što znaći da definitivno nije dostupan u Hrvatskoj. Za informaciju kada će, definitivno opet zvati u Aventis.

U Aventisu postoji gđa. po imenu Karakas koja je na bolovanju, ali ako te zanima datum kada ce biti dostupan probaj iduci tjedan zvati u Aventis i traziti nju.
Informacije svakako poslije na forum stavi  :wink:

p.s.   ako baš ne nadješ to (kako stvari stoje - nećeš  :roll:  )niti rezervni pen. Kupi u ljekarni nekoliko 100 i.j. inzulinskih šprica i ponesi ih sa ampulom lantusa. To ti može biti zgodna rezerva  :idea:

Offline zasto_ja

• Ja znam...
« Odgovori #2 : Utorak, 30.01.2007 u 11:13:54 »
Prošlo je dosta vremena od moga posta na ovu temu,
ali nisam primijetio da se u ljekarnama išta promijenilo.

Je li itko uspio naći Lantus u jednokratnim penovima (Optiset)?

Offline Wishman01

• Diabetički wannabe
« Odgovori #3 : Petak, 06.04.2007 u 22:21:40 »
Citat: "davor"
Kupi u ljekarni nekoliko 100 i.j. inzulinskih šprica i ponesi ih sa ampulom lantusa. To ti može biti zgodna rezerva  :idea:

Ja sam novi u svijetu Lantusa, koristim ga tek 2 dana (prije insulatard). Vidim da ljudi nemaju bas nabolje misljenje o tim Lantus injektorima.
I ja osobno vise volim stvari koje u sebi imaju sto manje elektronike, baterija i tih dijelova. (Nema do mehanike - KLIK - KLIK - KLIK i to je to.) :smt031
Eto, zanimalo bi me, za svaki slucaj, kakve su to 100 i.j. inzulinske sprice?
Jel' to moze pomoci ako zakaze Optipen PRO1?
Da, i ja sam dijabolicar

Offline Wishman01

• Diabetički wannabe
« Odgovori #4 : Ponedjeljak, 09.04.2007 u 14:56:31 »
Citat: "Wishman01"

Eto, zanimalo bi me, za svaki slucaj, kakve su to 100 i.j. inzulinske sprice?
Jel' to moze pomoci ako zakaze Optipen PRO1?

:tres
A, jesam papak...
Sad sam tek vidio koja je osnovna razlika izmedju ovih Lantus ampulica i ovih ostalih. Šta nisu mogli napravit i ampulice s navojem da se ne mora mijenjati pen. Dobro, znam da su oni ujedno i proizvodjaci ovoih penova, pa bi time sebe ostetili, ali...
Skuzio sam i koje su to 100 i.j. inzulinske sprice. To nisam koristio od prije rata. (II svjetskog :smt050 ), ali, stvarno, kad nemas izbora to je dobro rjesenje.
Da, i ja sam dijabolicar

Offline zasto_ja

• Ja znam...
« Odgovori #5 : Srijeda, 02.05.2007 u 21:58:06 »
Evo nakon godinu dana da ponovo pitam - je li itko u ljekarni našao "Lantus 100 i.j./ml Optiset"?

To je ona verzija u jednokratnim penovima, kakva očito postoji
za većinu inzulina (NovoNordiskovih), osim za one koje ja
koristim (EllyLilly-Humalog i Aventis-Lantus).

Offline Markulin

• Tek učim pisati...
  • **
  • Spol: Muški
  • Mogu ja i bolje ...
    • http://free-zg.t-com.hr/Mijo_Markulin/
OPtiSet
« Odgovori #6 : Ponedjeljak, 18.06.2007 u 20:00:58 »
:??) Zdravo društvo ja sam bio na teškoj operaciji tumora na jeziku, još se oporavljam, jedem na sondu. Ali o tome ču neki drugi put.
Ja sam konačno s Levemira koji sam koristio više od godinu dana prešao na Lantus i preporodio sam se.
U bolnici sam dobio OptiPen Pro1 za koji su mi javili, nakon što su me otpustili da im ga moram vratiti u roku 7 dana, bio sam u bedu ali moja liječnica mi je 15.5.07 dala recept za OPtiSet i danas sam ga preuzeo u svojoj ljekarni.
To su jednokratni bijeli Penovi ima ih 5 u kutiji. :occasion5:
Mislim da trebaš ponovo pitati u ljekarni i da ih sada možeš dobiti.

Pozdrav!
Mijo pl. Markulin, Zagreb

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

OPtiSet
« Odgovori #6 : Ponedjeljak, 18.06.2007 u 20:00:58 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.