Dobrodošli na forum HSDU-a!
0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.
eto samo da zahvalim svima vama koji ste podjelili svoja iskustva sa mnom, iskoristila sam puno vaših priča i iskustava u svome diplomskom radu!!
eto samo da zahvalim svima vama koji ste podjelili svoja iskustva sa mnom, iskoristila sam puno vaših priča i iskustava u svome diplomskom radu!!veeeeeeeeeeeeeliko HVALA!! :wave:
Mene zanima dali netko ima iskustva sa dopustom za njegu dijeteta i ostavljanjem dijeteta u vrtiću na 2-3 sata,moje dijete ima 3 god.i do sada je išao u vrtić,dok prije 2 mj.nismo otkrili dijabetes tip 1?
Citat: andreja - Ponedjeljak, 24.10.2011 u 18:41:25Mene zanima dali netko ima iskustva sa dopustom za njegu dijeteta i ostavljanjem dijeteta u vrtiću na 2-3 sata,moje dijete ima 3 god.i do sada je išao u vrtić,dok prije 2 mj.nismo otkrili dijabetes tip 1?Ja sam krenuo u vrtić u dobi od godinu i pol, već sam imao dijabetičkog staža gotovo godinu dana. Tete smo odveli na predavanje koje je bilo organizirano (mislim, nisam siguran) od strane KBC-a Rebro, gdje su se upoznale sa dijabetesom. U vrtiću sam od 7:30 do 10:30, 11 sati. Pojedem čak i obrok tamo u 9:00 sati. Jelovnik je izvješen za cijeli tjedan, pa kad je na meniju nešto što nesmijem (tipa nutela) tad u ruksaku donesem svoju. Imam sreću što mama radi jako blizu vrtića, pa zlu netrebalo, može stići kroz par minuta. Tete mi prije obroka mjere šećer, u torbici imam mobitel, a ako je rezultat ispod ili iznad dogovorene vrijednosti zovu mamu. Sretan sam u vrtiću, imam puno prijatelja....Jedini je problem dječji rođendani, ima kod nas fora da svatko tko ima rođendan iz grupe donese "konfetiće" (u celofan umotano par bombona ili čokoladica, neka sitnica) da počasti, a ja to nesmijem jesti. ja sam za svoj rođendan donio puno voća i krekere.Sad pošto sam na pumpi nisam bio u vrtiću tri tjedna, krećem od sljedećeg tjedna. Mama će dolazit u 9.00 prije obroka i dati mi inzulin i mislim da će to "klapat".Inaće mama radi na pola radnog vremena 8-12 sati - ima na to pravo do moje 7 godine.Pozdrav.
Citat: ivan - Utorak, 25.10.2011 u 11:27:30Citat: andreja - Ponedjeljak, 24.10.2011 u 18:41:25Mene zanima dali netko ima iskustva sa dopustom za njegu dijeteta i ostavljanjem dijeteta u vrtiću na 2-3 sata,moje dijete ima 3 god.i do sada je išao u vrtić,dok prije 2 mj.nismo otkrili dijabetes tip 1?Ja sam krenuo u vrtić u dobi od godinu i pol, već sam imao dijabetičkog staža gotovo godinu dana. Tete smo odveli na predavanje koje je bilo organizirano (mislim, nisam siguran) od strane KBC-a Rebro, gdje su se upoznale sa dijabetesom. U vrtiću sam od 7:30 do 10:30, 11 sati. Pojedem čak i obrok tamo u 9:00 sati. Jelovnik je izvješen za cijeli tjedan, pa kad je na meniju nešto što nesmijem (tipa nutela) tad u ruksaku donesem svoju. Imam sreću što mama radi jako blizu vrtića, pa zlu netrebalo, može stići kroz par minuta. Tete mi prije obroka mjere šećer, u torbici imam mobitel, a ako je rezultat ispod ili iznad dogovorene vrijednosti zovu mamu. Sretan sam u vrtiću, imam puno prijatelja....Jedini je problem dječji rođendani, ima kod nas fora da svatko tko ima rođendan iz grupe donese "konfetiće" (u celofan umotano par bombona ili čokoladica, neka sitnica) da počasti, a ja to nesmijem jesti. ja sam za svoj rođendan donio puno voća i krekere.Sad pošto sam na pumpi nisam bio u vrtiću tri tjedna, krećem od sljedećeg tjedna. Mama će dolazit u 9.00 prije obroka i dati mi inzulin i mislim da će to "klapat".Inaće mama radi na pola radnog vremena 8-12 sati - ima na to pravo do moje 7 godine.Pozdrav.Hvala na odgovoru.Moj sin je krenuo u vrtić sa god.dana,išao je sve do kraja 8 mj.2011dok nismo otkrili da ima dijabetes,sada je 2 mj.doma,vidim da mu fale prijatelji i druženje,pa me zanima kako to ide u vrtiću sa dijabetesom.Karlo prima inzulin u 7.30 kratki i dugi,a po potrebi pred ručak,tako da sa inzulinom nema problema.Zanima me kako se tete prema dijetetu ponašaju,kakva su vaša iskustva?Zanima me kakva su vaša iskustva pa ako mi se možete javiti e-mailom.Pozdrav