Autor tema: dijabetes u dječjem vrtiću  (Posjeta: 8515 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline bakrena

• Forumski moderator
  • Spol: Ženski
dijabetes u dječjem vrtiću
« Odgovori #15 : Petak, 17.03.2006 u 13:08:49 »
hvala!

Ajde ostali roditelji... sigurno ima još raznih prica...

Offline bakrena

• Forumski moderator
« Odgovori #16 : Utorak, 07.11.2006 u 12:52:01 »
eto samo da zahvalim svima vama koji ste podjelili svoja iskustva sa mnom, iskoristila sam puno vaših priča i iskustava u svome diplomskom radu!!

veeeeeeeeeeeeeliko HVALA!!
:wave:

Offline Tony

• Administrator
  • Spol: Muški
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
« Odgovori #17 : Utorak, 07.11.2006 u 13:50:08 »
Citat: bakrena
eto samo da zahvalim svima vama koji ste podjelili svoja iskustva sa mnom, iskoristila sam puno vaših priča i iskustava u svome diplomskom radu!!

Važno je reći" I DIPLOMIRALA!!!
 :smt026  :smt023  :occasion5:
« Zadnja izmjena: Ponedjeljak, 04.02.2008 u 13:14:39 Tony »
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline Desiree

• Forumski moderator
    • http://www.zeza-diabetes.tk
« Odgovori #18 : Utorak, 07.11.2006 u 14:04:43 »
Onda čestitiam bakrena!  

~~ Desiree ~~

Offline SuperHrvoje

• Forumski moderator
« Odgovori #19 : Utorak, 07.11.2006 u 14:30:41 »
Citat: "bakrena"

veeeeeeeeeeeeeliko HVALA!!
:wave:

:clap

Offline tanjap

• Ja znam...
« Odgovori #20 : Utorak, 07.11.2006 u 17:43:14 »
Cestitke Bakrena!!!!! :thumbright:

Offline bakrena

• Forumski moderator
« Odgovori #21 : Utorak, 07.11.2006 u 19:54:21 »
eeeeeeeeeeeeee pa hvala vam, hvala, baš ste zlatni...
 :wav:

Offline Gorka

• Forumski moderator
« Odgovori #22 : Petak, 08.12.2006 u 16:38:58 »
nismo zlatni neg smo bakreni  :smt058

malo kasnim s cestitkama, ali vec sam te grlila i ljubila u RL pa mi oprastas  :angel13:
*** TIP 3 ****

Offline andreja

• Diabetes junior
Odg: dijabetes u dječjem vrtiću
« Odgovori #23 : Ponedjeljak, 24.10.2011 u 18:41:25 »
Mene zanima dali netko ima iskustva sa dopustom za njegu dijeteta i ostavljanjem dijeteta u vrtiću na 2-3 sata,
moje dijete ima 3 god.i do sada je išao u vrtić,dok prije 2 mj.nismo otkrili dijabetes tip 1?

Offline ivan

• Ja znam...
« Odgovori #24 : Utorak, 25.10.2011 u 11:27:30 »
Mene zanima dali netko ima iskustva sa dopustom za njegu dijeteta i ostavljanjem dijeteta u vrtiću na 2-3 sata,
moje dijete ima 3 god.i do sada je išao u vrtić,dok prije 2 mj.nismo otkrili dijabetes tip 1?
Ja sam krenuo u vrtić u dobi od godinu i pol, već sam imao dijabetičkog staža gotovo godinu dana. Tete smo odveli na predavanje koje je bilo organizirano (mislim, nisam siguran) od strane KBC-a Rebro, gdje su se upoznale sa dijabetesom. U vrtiću sam od 7:30 do 10:30, 11 sati. Pojedem čak i obrok tamo u 9:00 sati. Jelovnik je izvješen za cijeli tjedan, pa kad je na meniju nešto što nesmijem (tipa nutela) tad u ruksaku donesem svoju. Imam sreću što mama radi jako blizu vrtića, pa zlu netrebalo, može stići kroz par minuta. Tete mi prije obroka mjere šećer, u torbici imam mobitel, a ako je rezultat ispod ili iznad dogovorene vrijednosti zovu mamu. Sretan sam u vrtiću, imam puno prijatelja....
Jedini je problem dječji rođendani, ima kod nas fora da svatko tko ima rođendan iz grupe donese "konfetiće" (u celofan umotano par bombona ili čokoladica, neka sitnica) da počasti, a ja to nesmijem jesti. ja sam za svoj rođendan donio puno voća i krekere.
Sad pošto sam na pumpi nisam bio u vrtiću tri tjedna, krećem od sljedećeg tjedna. Mama će dolazit u 9.00 prije obroka i dati mi inzulin i mislim da će to "klapat".
Inaće mama radi na pola radnog vremena 8-12 sati - ima na to pravo do moje 7 godine.
Pozdrav.

Offline daisy2

• Diabetes junior
« Odgovori #25 : Srijeda, 26.10.2011 u 13:51:24 »
Meni je taj period vrtića ostao u vrlo ružnom sjećaju, jer su stalno bili visoki šećeri, Hb1Ac u tom periodu je bio 10.8%, a najbolniji dio je bio kada nas je direktor nazvao i otkazao. Nije da ih osuđujem, jednostavno nije išlo, ostaviti dijete cijeli dan u vrtiću. Tete su mjerile šećer, ali nisu smjele davati inzulin, pa je tata dolazio i davao.

Offline andreja

• Diabetes junior
« Odgovori #26 : Srijeda, 26.10.2011 u 15:17:18 »
Ja sam krenuo u vrtić u dobi od godinu i pol, već sam imao dijabetičkog staža gotovo godinu dana. Tete smo odveli na predavanje koje je bilo organizirano (mislim, nisam siguran) od strane KBC-a Rebro, gdje su se upoznale sa dijabetesom. U vrtiću sam od 7:30 do 10:30, 11 sati. Pojedem čak i obrok tamo u 9:00 sati. Jelovnik je izvješen za cijeli tjedan, pa kad je na meniju nešto što nesmijem (tipa nutela) tad u ruksaku donesem svoju. Imam sreću što mama radi jako blizu vrtića, pa zlu netrebalo, može stići kroz par minuta. Tete mi prije obroka mjere šećer, u torbici imam mobitel, a ako je rezultat ispod ili iznad dogovorene vrijednosti zovu mamu. Sretan sam u vrtiću, imam puno prijatelja....
Jedini je problem dječji rođendani, ima kod nas fora da svatko tko ima rođendan iz grupe donese "konfetiće" (u celofan umotano par bombona ili čokoladica, neka sitnica) da počasti, a ja to nesmijem jesti. ja sam za svoj rođendan donio puno voća i krekere.
Sad pošto sam na pumpi nisam bio u vrtiću tri tjedna, krećem od sljedećeg tjedna. Mama će dolazit u 9.00 prije obroka i dati mi inzulin i mislim da će to "klapat".
Inaće mama radi na pola radnog vremena 8-12 sati - ima na to pravo do moje 7 godine.
Pozdrav.

Hvala na odgovoru.Moj sin je krenuo u vrtić sa god.dana,išao je sve do kraja 8 mj.2011dok nismo otkrili da ima dijabetes,sada je 2 mj.doma,vidim da mu fale prijatelji i druženje,pa me zanima kako to ide u vrtiću sa dijabetesom.Karlo prima inzulin u 7.30 kratki i dugi,a po potrebi pred ručak,tako da sa inzulinom nema problema.Zanima me kako se tete prema dijetetu ponašaju,kakva su vaša iskustva?Zanima me kakva su vaša iskustva pa ako mi se možete javiti e-mailom.Pozdrav

Offline cathy

• Global Moderator
« Odgovori #27 : Srijeda, 26.10.2011 u 15:19:05 »
Andreja, vaša email adresa nije vidljiva drugim korisnicima, ali možete koristiti privatne poruke za dopisivanje. I naravno razmijeniti email adrese na taj način. :)

Offline daisy2

• Diabetes junior
« Odgovori #28 : Srijeda, 26.10.2011 u 16:15:14 »
Pozdrav.

Hvala na odgovoru.Moj sin je krenuo u vrtić sa god.dana,išao je sve do kraja 8 mj.2011dok nismo otkrili da ima dijabetes,sada je 2 mj.doma,vidim da mu fale prijatelji i druženje,pa me zanima kako to ide u vrtiću sa dijabetesom.Karlo prima inzulin u 7.30 kratki i dugi,a po potrebi pred ručak,tako da sa inzulinom nema problema.Zanima me kako se tete prema dijetetu ponašaju,kakva su vaša iskustva?Zanima me kakva su vaša iskustva pa ako mi se možete javiti e-mailom.Pozdrav
Draga Andreja, naše su tete bile u strahu od odgovornosti, nisu skoro ništa znala o dijabetesu. Kad su prvi put izmjerile djetetu šećer nazvale su me da kažu da nešto "odbrojava" na aparatiću, to je bilo onih 10 sec dok se ne pojavi vrijednost šećera. Meni je to sve reklo. Nisu educirane i to je to.

Offline ivan

• Ja znam...
Odg: Re: dijabetes u djeèjem vrtiæu
« Odgovori #29 : Srijeda, 26.10.2011 u 19:26:10 »
kad sam bio na treapiji iglom (act+ins) inzulin sam dobio u 6  2dcl mlijeka i oko 7,7i30 su me ostavili u vrtiću.tamo su mi tete oko 9 mjerile šećer,javljale mami rezultat i davale mi u dogovoru s mamom doručak,isto kao i svoj ostaloj djeci,osim ako je bilo baš nešto slatko,onda sam jeo svoju hranu.Sa tetama i ostalom djecom nisam imao niti imam ikakvih problema.Nisu,niti me tretiraju ništa različito nego druge dvogodišnjake.Ok,možda su me malo bolje pazile nego druge.Kad sam im bio sumljiv izmjerile su mi šećer i to je to.Jest da troše puno trakica,neke zeznu (stave premalo krvi) i dosta često mjere.Al nema veze,meni je u vrtiću ljepo.Jedva čekam ponedjeljak da opet krenem u vrtić.Oprostite zbog pravopisa i gramatike, pišem sa moba.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

Odg: Re: dijabetes u djeèjem vrtiæu
« Odgovori #29 : Srijeda, 26.10.2011 u 19:26:10 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.