Autor tema: McDonald's????  (Posjeta: 6174 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline Viktor

• Tek učim pisati...
  • **
Odg: McDonald's????
« Odgovori #30 : Srijeda, 12.12.2007 u 19:31:47 »
Mislim da ti je dobra odluka otici u dijabeticko drustvo. Ne znam odakle si, no na stranicama www.diabetes.hr imas popis svih udruga u HR, pa mozes vidjeti.
Sto se tice toga da ne znas da li ces moci zivjeti od toliko hrane, predlazem ti da napravis jedan eksperiment.
Izvadi SVE namjernice koje ti po planu prehrane trebaju za jedan dan, te ih poslazi na stol.
Pogledaj sto si poslagao na stol.
Vjerujem da neces vise misliti da ti je premalo hrane. Najteze kod dijabetesa je promjena nacina zivota. Tu najvise mislim na 3 glavna obroka dnevno i jos 4 sporedna.  Ako se uspijes natjerati, a ne sumnjam da budes, da jedes tih 7 obroka dnevno, napravio si 85% onoga sto treba za regulaciju dijabetesa.
Samo hrabro...

Još se navikavam na ničin pisanja na forumima pa citat ide u boji, a to ću vidjet kako je ispalo tek kad pošaljem.

Dijabetička udruga je niti sto metara od mene i danas sam trebao izvaditi kod njih glukolizirani hemoglobin ali nije bilo nikoga. Piše na obavijesti da ga vade srijedom od 11 sati ali pola sata čekanja nije dalo rezultata. Sutra kontroliraju šećer pa idem vidjeti sve što me zanima, a usput i provjeru mog glukometra.
Što se obroka tiče i tu si me zamislio jer svugdje piše tri ili više, više manjih i takvi izrazi pa sam do sada jeo tri obroka. Kada pogledam da se npr glavni obrok sastoji od kuhanog povrća, bijelog kuhanog mesa, kriške kruha, malo salate i jabuke onda bi ti međuobroci trebali biti samo par zalogaja jer je kalorijska vrijednost tri glavna obroka već blizu planirane dnevne. Mogu uvesti naviku da među tim glavnim nešto sitno gricnem ali onda smanjujem količinu glavnih, a ni sada nije nešto u odnosu koliko vidim da ljudi jedu. Kakvo je tvoje mišljenje da voće uvedem kao međuobrok jer jabuke volim, ima ih tijekom cijele godine, piše da od voća mogu i polovinu banane, a i njih stalno ima tako da voće izbacim sa menija glavnog obroka i ubacim između.
Nikada nisam mogao mnogo pojesti tako da nisam mogao juhu i glavno jelo, redovno doručak i ručak, sitno za večeru samo što se jelo sve i svašta.

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

Odg: McDonald's????
« Odgovori #30 : Srijeda, 12.12.2007 u 19:31:47 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.