Autor tema: McDonald's????  (Posjeta: 6174 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline UnderLord

• Diabetički učenik
    • http://www.semenka.com
McDonald's????
« : Nedjelja, 19.02.2006 u 15:30:39 »
Koliko je zdravo za dijabetičara da ide se malo najest u McDonald's recimo  :shock:  :shock:  ?????
.::Ivona & Me::..

Offline Gorka

• Forumski moderator
McDonald's????
« Odgovori #1 : Ponedjeljak, 20.02.2006 u 09:08:59 »
pa ako jedes one salate bez dresinga, super zdravo  :wink:
inace bolje ne  :?
iako je frendica radila tamo godinama ko studentica i fakat su im higijenski standardi na visokom nivou (svaka 2h MORAJU prati ruke jer ih nadgledaju), hrana se gleda u minutu da bude svjeza (ako prode rok ZAISTA ju bacaju) i sastojci su vrhunske kvalitete. Dakle, jedini problem s inim burgerima ostaje u pecivu u kojem ima secera, ali ako cijeli obrok obavis u Mc'Donaldsu i nakon toga odes na bicikliranje, ne vjerujem da je bas tak velika steta, pa povremeno za gust go for it ;)
*** TIP 3 ****

Offline UnderLord

• Diabetički učenik
McDonald's????
« Odgovori #2 : Ponedjeljak, 20.02.2006 u 17:11:11 »
hm, mislim da bi se ovo moglo svidjeti mojoj dragoj, jer već smo raspravljali o tom i rekla je ona da bi mogla salatu  :D  :D
Sam bit će mal bed jer se ja obožavam ubijat u cheesburgerima i pomfritu  :smt040  :smt040

Offline Desiree

• Forumski moderator
    • http://www.zeza-diabetes.tk
McDonald's????
« Odgovori #3 : Ponedjeljak, 20.02.2006 u 22:03:51 »
Ja kad idem s mužem, uzmem fitness menu. Dobiješ salatu, piće (ja uzmem Janu ili Colu light) i chicken Mcnuggets ili promfrit.
Nekad mužu ukradem malo od njegovog hamburgera :oops: ali što se tiče šećera sve prođe ok.
Ako ti cura baš strogo pazi na kalorije i sl. imaš na http://www.mcdonalds.hr/html/info/kvaliteta_hrane/pdf/hranjive_vrijednosti.pdf tablicu hranjivih vrijednosti za sve McDonalds proizvode.
Ako nije prečesto slobodno uzme i normalni menu.

~~ Desiree ~~

Offline SuperHrvoje

• Forumski moderator
Re: McDonald's????
« Odgovori #4 : Utorak, 21.02.2006 u 08:53:19 »
Citat: "UnderLord"
Koliko je zdravo za dijabetičara da ide se malo najest u McDonald's recimo  :shock:  :shock:  ?????

Ja mislim da bas nije zdravo ni za koga. Osobno mi uopce ne pase jesti one spuzvice. Bolji izbor mi je za fast food ako bas moram otici u Bonitu na somun-budzola+tartar+krastavci.  :spam1:

Offline Desiree

• Forumski moderator
    • http://www.zeza-diabetes.tk
« Odgovori #5 : Utorak, 21.02.2006 u 10:03:12 »
Citat: "SuperHrvoje"

Bolji izbor mi je za fast food ako bas moram otici u Bonitu na somun-budzola+tartar+krastavci.  :spam1:

Joj, di je to :?:

~~ Desiree ~~

Offline SuperHrvoje

• Forumski moderator
« Odgovori #6 : Utorak, 21.02.2006 u 10:25:48 »
Citat: "Desiree"

Bolji izbor mi je za fast food ako bas moram otici u Bonitu na somun-budzola+tartar+krastavci.  :spam1:

Joj, di je to :?:

Cesarceva, blizu trga.

Offline Gorka

• Forumski moderator
« Odgovori #7 : Utorak, 21.02.2006 u 16:35:31 »

da ali nikada nisi siguran koliko je to tamo stajalo jer nemaju strogu kontrolu proizvoda  :?
ne kazem da se ja ne hranim po fast foodovima, ali prednost dajem McDonaldsu cisto zbog higijene i profesionalne usluge  :wink:
*** TIP 3 ****

Offline Gorka

• Forumski moderator
McDonald's????
« Odgovori #8 : Utorak, 21.02.2006 u 16:50:10 »
Citat: "Desiree"
http://www.mcdonalds.hr/html/info/kvaliteta_hrane/pdf/hranjive_vrijednosti.pdf

pogledala sam i ostala osupnuta da preljev 1000 otoka ima samo 105kcl, a onaj vinnaigret 237kcl
pa bas bi rekla obrnuto, ovaj 1000 otoka mi je sam kremast i majonezasta, a z a ovaj drugi sam mislla kako je samo ocat i bezveze, eto ti zablude. dobro da sam sve ove godine jela 1000 otoka :thumbup:

eto i sad sam gladna ko pas  na sam spomen hrane :oops:
*** TIP 3 ****

Offline SuperHrvoje

• Forumski moderator
« Odgovori #9 : Utorak, 21.02.2006 u 17:20:25 »
Citat: "Gorka"

da ali nikada nisi siguran koliko je to tamo stajalo jer nemaju strogu kontrolu proizvoda  :?
ne kazem da se ja ne hranim po fast foodovima, ali prednost dajem McDonaldsu cisto zbog higijene i profesionalne usluge  :wink:

ma mene zbog toga jos vise i privlaci. No risk no fun  :smt078
A mislim, vec je i tako sve ludo. Ptice, krave, svinje, a za ribe se treba otisnut sve dalje i dalje e nebi li se ufatila fina nezagadjena. A ne stoji to tamo tako dugo. Aj da je neki fast food koji jedva tko i pogleda, al po noci je tamo fini promet tako da ne vjerujem da stigne stajati par dana...
Nego, dosta vise, ogladnio sam. Ti i tvoji preljevi... :D

Offline UnderLord

• Diabetički učenik
McDonald's????
« Odgovori #10 : Utorak, 21.02.2006 u 17:55:49 »
Ma mi smo jaaaako rijetko u McDonaldsu, a zanima me baš zato što et nismo bili otkad je postala dijabetičarka. sam mi je jednom kupila bila cheesburgere jer zna kolko ih volim  :P  :P  (baš je dobra  :)  :)  )

Offline Tony

• Administrator
  • Spol: Muški
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
McDonald's????
« Odgovori #11 : Četvrtak, 23.02.2006 u 07:26:35 »
Godinama pokusavamo objasniti dijabetičarima da su oni uvjetno zdravi, a ne bolesni. McD kao i sva brza hrana nije bas nutritivno dobra za nikoga, pa isto tako i za dijabetičare. Ako se odlučite otići u McD, i ti i ona, onda je dosta važno izračunati kolika je to kalorijska bomba u tom trenutku i koliko treba inzulina za to uzeti. Baš smo neku vecer bili u McD-u (Gorka, Bakrena i ja) i ugodno sam se iznenadio da onaj link koji ovdje kola s energetskim vrijednostima hrane iz McD-a, ima ispisan i na onom papiru koji se stavlja na tacne. Tako da nema opravdanja za loše računanje, samo treba znati koliko treba inzulina po jedinici UH. A o tome treba raspravljati s dijabetologom. Eto, za utjehu ja sam pojeo preko 100 g UH taj put i tretirao s dovoljnom kolicinom inzulina, no kada sam dosao doma opet sam imao visoki GUK, te je trebalo jos malo dodati.
Pamet u glavu i mozete povremeno i tamo otici jesti.
I zapamti, DIJABETIČARI MOGU SVE, samo moraju ukalkulirati!

Eto, imamo i dijabetičare - ronioce, i skijaše, i nogometaše,...
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline Gorka

• Forumski moderator
McDonald's????
« Odgovori #12 : Četvrtak, 23.02.2006 u 08:56:49 »
i spavalice, i kolacoljupce, i tako  :lol:
*** TIP 3 ****

Offline SuperHrvoje

• Forumski moderator
McDonald's????
« Odgovori #13 : Četvrtak, 23.02.2006 u 10:08:17 »
Citat: "Tony"
Eto, za utjehu ja sam pojeo preko 100 g UH taj put i tretirao s dovoljnom kolicinom inzulina, no kada sam dosao doma opet sam imao visoki GUK, te je trebalo jos malo dodati.

Eto, imamo i dijabetičare - ronioce, i skijaše, i nogometaše,...

De, malo potkrijepi brojkama, ne volim ova opcenita trtalaprdanja. Naravno uz sve napomene da sve to ovisi od osobe do osobe, al bas me zanima sta si jeo, koliko si se nabo te koliko si kasnije mjerio te koliko si dodao.

- ...bicikliste...

Offline dado

• Ja znam...
  • Spol: Muški
    • http://www.diabetes-split.hr
McDonald's????
« Odgovori #14 : Četvrtak, 23.02.2006 u 17:24:07 »
Tony ,Tony...
mene se nisi sitija

Planinare i speleologe !!!

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

McDonald's????
« Odgovori #14 : Četvrtak, 23.02.2006 u 17:24:07 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.