Autor tema: Lantus u jednokratnim pen-ovima  (Posjeta: 2614 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline zasto_ja

• Ja znam...
Lantus u jednokratnim pen-ovima
« : Subota, 04.02.2006 u 22:09:44 »
Pretraživao sam HZZO listu lijekova http://www.hzzo-net.hr/
i sasvim slučajno vidio da je u nas registrirana i na listi lijekova
na recept i verzija Lantusa u penovima za jednokratnu upotrebu.

"Lantus 100 i.j./ml Optiset, 5 injektora s uloškom po 3 ml"

Nažalost, u ljekarnama u Splitu ih kažu da ih nema
kod dobavljača, i da te verzije još nema na HR tržištu.
Kako je u drugim gradovima?

Meni osobno se sviđaju ti jednokratni pen-ovi,
koristio sam ga za Insulatard. Posebno je zgodno
za putovanja - ne treba nositi rezervnu penkalu sa sobom.
I uvijek mi je bilo žao zašto slično ne postoji i za
Humalog i Lantus.

martin

• Gost
« Odgovori #1 : Nedjelja, 05.02.2006 u 10:48:48 »
Otidji u neku privatnu  ljekarnu  i  neka ti  naruce .

Daj  mi  pojasni  kakva  je  prednost  u  jednokratnim   penovima ??

Offline SuperHrvoje

• Forumski moderator
« Odgovori #2 : Ponedjeljak, 06.02.2006 u 09:49:38 »
Citat: "martin"
Otidji u neku privatnu  ljekarnu  i  neka ti  naruce .

Daj  mi  pojasni  kakva  je  prednost  u  jednokratnim   penovima ??

Bas, jedina prednost je u pocetku kod privikavanja i isprobavanja inzulina, te kasnije je super ako ti se nesto dogodi sa penfillom ili ga nedobog izgubis.

martin

• Gost
« Odgovori #3 : Ponedjeljak, 06.02.2006 u 12:42:36 »
Ok.  nisam  bas s tim upoznat
ali  kako  je  kad  ides  na  duzi  put
pa  manje  mjesta  uzima jedan  pen  nego  ovi jednokratni
ili  mozda grijesim ?

Offline Davor

• Global Moderator
  • Spol: Muški
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
« Odgovori #4 : Ponedjeljak, 06.02.2006 u 14:42:50 »
Hm, hm...
O tome možete pročitati u tekstu "Jednokratne igle, inzulinski penovi i aparatići" :
Jeste li čuli za aparatić za mjerenje šećera u krvi s kojim izmjerite šećer pedesetak puta i potom ga jednostavno bacite?! A još i nije skup…  

Na linku: http://www.diabetes.hr/pogledaj.php?id=1139 . Piše da su dobavljivi putem recepta, a ljekarna u kojoj ih sigurno ima je "Ljekarna Kožul" na Vuku Vrhovcu.

Dobar je savjet za privatnu ljekarnu i naručivanje. Ako su imalo poslovni, učinit će to.
Što se tiće prednosti, najveća je po meni gubljenje i komplikacija oko nabavke novog. Što se tiće većeg zauzeća prostora na putovanju :) ako imaš mjesta za jednu penkalu, teško da nećeš imati mjesta i za rezervnu.
A da ne govorim o dodatnoj sigurnosti, ako ih staviš u 2 različite torbe, ili sl....
Meni je dobar štos što jedan pen mogu imati na poslu, jedan kod roditelja, a ostale doma. Pa kad se zaboravi ili izgubi  :idea:

martin

• Gost
« Odgovori #5 : Utorak, 07.02.2006 u 10:08:37 »
Ja  tako  narucujem Thioctacid
u pocetku sam samo recept  fotokopirao
sada  im  vise  niti to  netreba.

A  sto  se  zaboravljanja  ili  gubljenja  tice :roll:
prije pena, slucajno sam isao na more  busom
i iz  Poreca  do Novigrada  uzmem taxi  
ode  on  odemo mi u apartman  i  sve  pet
idemo  jesti  kad  nema  moje  torbe sa  injekcijama
i  inzulinima,  onda  je  nastala, frka -  panika.
Dobro se  zavrsilo  samo  sto  sam  dva  puta  platio
voznju  Porec - Novigrad :P

Offline zasto_ja

• Ja znam...
« Odgovori #6 : Srijeda, 08.02.2006 u 19:48:12 »
Citat:
Jeste li čuli za aparatić za mjerenje šećera u krvi s kojim izmjerite šećer pedesetak puta i potom ga jednostavno bacite?! A još i nije skup…  Za kraj cijena, trenutno se u Sjedinjenim Američkim Državama prodaju na akciji za 29.99 US$ (cca 183 kn), a regularna cijena će im biti 34.99 US$ (cca 214 kn). Naravno, govorimo o cijeni aparatića sa 50 trakica

Evo baš gledam taj članak, i uspoređujem cijenu. Kažeš 183 kn za aparatić i 50 trakica, pa to je jeftinije od kutije sa samo 50 trakica kod nas - za Medisense Xceed kutija s 50 trakica košta 260 kn.

Offline zasto_ja

• Ja znam...
« Odgovori #7 : Srijeda, 08.02.2006 u 20:07:23 »
Kao što kaže Davor, najveća je prednost kod putovanja. Ionako kad ideš negdje, pored ampula s inzulinom, moraš nositi rezervnu penkalu sa sobom. Mnogo je lakše nositi više jednokratnih penkala u kojima je već inzulin.

Ja sam se na jednokratne penkale navikao kad sam koristio Insulatard, on je i u takvoj verziji išao na recept HZZO. U početku sam mislio da su nekvalitetne, i nisam imao povjerenja u količinu doziranja, ali kad sam malo bolje promislio - pa to je lijek, ne bi ni moglo izaći na tržište da nije testirano.

Osim toga, meni je problem što trenutno uopće više i nemam rezervnih penkala za Humalog i Lantus. Jedna od Humaloga mi je stradala, a za Lantus nikad nisam ni uspio dobiti još jednu rezervnu. One od NovoNordiska (za Actrapid i Insulatard) su bile zbilja neuništive, nikad nisam imao problema s njima.

Idući put kod doktorice ću tražiti Lantus u jednokratnim penkalama. Zna li netko postoji li i Humalog u takvom pakiranju, nisam ga uspio naći u toj varijanti na listi HZZO?

martin

• Gost
« Odgovori #8 : Srijeda, 08.02.2006 u 20:49:59 »
Nova  nekoristena pinkala, ako ti moze pomoci  javi  na  PP
nista te ne kosta.

http://img145.imageshack.us/img145/9507/pinkalacr1cp.jpg

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #8 : Srijeda, 08.02.2006 u 20:49:59 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.