Autor tema: iskusani recepti  (Posjeta: 5177 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline Gorka

• Forumski moderator
iskusani recepti
« : Petak, 20.01.2006 u 20:16:16 »
vidim da se desire trudila i ostavljala nekakve recepte  :smt058 ali nije bilo previse interesa. Ocito zato jer se pricalo o dijabetickim receptima  :roll:
evo ostavljam vam link na zadi s nadom da ce vas goli kuhar potaknuti na vlastito kuhanje, malo slikavanja i pisanje zanimljivih clanaka na doticnom

nemojte se sramiti i najboljim kuharima ponekad treba insipracije, pa vas molim da svoje recepte koliko god se vama cinili bijednima stavite na web i mozda nekom date ideju za rucak, uljepsate mu dan donoseci tesku odluku "a sto danas kuhati?"

http://www.zadi.hr/mambo/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=9&id=41&Itemid=86
*** TIP 3 ****

Offline Gorka

• Forumski moderator
iskusani recepti
« Odgovori #1 : Utorak, 14.03.2006 u 11:39:28 »
i tako mene zivot stiso i ne stignem vise kuhat i slikavat, a vidim nitko drugi se izgleda ne usudi.
pa u cem je problem, pa sta ako ne izgleda svjetski, bitno je da ste se zabavili, a ukusno ce vjerujem biti jer cete pojesti u dobrom drustvu  :D
*** TIP 3 ****

Offline Rita

• Ja znam...
  • moram prestat pušit hitno
Odg: iskusani recepti
« Odgovori #2 : Subota, 03.05.2008 u 10:45:20 »
 ???

fakat ne kuzim zasto je ova tema neaktivna. oke, kužim da ovdje postaju uglavnom "dijabetičari s iskustvom", ali svima nama "friškima" itekako su važne sve moguće informacije o prehrani. ja jos uvijek važem svaki ugljikohidratić, brojim zrna grožđa, smišljam dnevni jelovnik dan unaprijed... nakon prvih mjeseci takve prehrane, skužila sam da mi je meni blago rečeno monoton - pileći file/tuna, karfiol/tikvice/brokola, 100g jabuke, šnekope keks/kockica čokolade...

uvijek sam mrzila kuhat, a smišljanje novih recepata bio mi je najodbojniji mogući oblik trošenja kreativnog potencijala   ;D al nužda je nužda, pa evo malog priloga najnemaštovitije kuharice virtualne stvarnosti:

PUREĆI POLPETI

faširana puretina
luk
sol
papar
malo crvene paprike
peršin
jaje (može i samo 1-2 bjelanjka)
malo, malo krušnih mrvica

oblikujete, falabogu, polpete i pržite na teflonu premazanom maslinovim uljem

i još hint za brze priloge od povrća:

razne smrznute mješavine povrća (po mogućnosti one koje ne sadrže puno mrkve) tipa Carska mješavina, Minestrone, Kineska mješavina... kao i smrznuti karfiol, brokola, mahune - na žličici maslinovog ulja, s minimalnom količinom vode ili na pari - sve je gotovo za max. 10-20 minuta (uključivo vađenje iz frizera  ;D)

i moj omiljeni desert: 10-ak badema, nekoliko suhih brusnica, 2 kockice dijabetičke čokolde (diže mi šećer za oko 1 mmol)

eto! a sad malo vi  ;)

Offline Dada

• Ja znam...
« Odgovori #3 : Utorak, 12.08.2008 u 11:19:09 »
Pozdrav svima (ako vas ima) :)
uvijek sam voljela kuhati, posebno mediteransku kuhinju (ali i kolace), a eto, sad imam prilike i uzivati u njoj iz zdravstvenih, je li, razloga...
ne brojim kalorije nego otprilike odredjujem njihovu vrijednost u obrocima.
Sto se tice kuhanja, za recepte kao sto je ovaj gore (razni polpecci, i sl.) bih samo predlozila jednu foru, tj. nacin pripravljanja koji smanjuje kalorije, dakle, zdraviji je, a ne mora nista mijenjati u strukturi recepta:
umjesto przenja (pa bilo to i na maslinovom ulju - koje koliko znam i ne podnosi biti previse przeno), jednostavno polpecke zamijesite kako vam je drago (npr. mogu biti od povrca, s integralnim brasnom, i sl.)
i ispecite u pecnici...
Tako cete im oduzeti suvisne kalorije koje dobivaju przenjem, a okus je, barem meni, isti...

Offline Rita

• Ja znam...
  • moram prestat pušit hitno
« Odgovori #4 : Utorak, 12.08.2008 u 15:33:30 »
evo i jedan dodatak, bajdvej fashirane puretine: isprobala sam i bolonjez i punjene paprike, i to na ukucanima - okus je gotovo identican, nitko nije skuzio da je na dijeti ;D

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #4 : Utorak, 12.08.2008 u 15:33:30 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.