Autor tema: Dijeta od dr.Bernstein-a  (Posjeta: 3707 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline Desiree

• Forumski moderator
    • http://www.zeza-diabetes.tk
Dijeta od dr.Bernstein-a
« : Četvrtak, 13.10.2005 u 09:46:37 »
Upravo sam pročitala knjigu "The Diabetes Diet" od dr.Bernstein-a i odlučila da ću probati taj način prehrane. Prije 1.g. i 3 mjeseca sam rodila i nisam se uspjela vratiti na svoju staru težinu. Izgubila sam 6kg ali su mi šećeri podivljali čim sam probala neku dijetu. Nakon tih 6 kg više ne mogu izgubiti niti grama a mislim da je to povezano s velikom količinom inzulina koju uzimam. Prema dr.Bernstein-u velika količina inzulina onemogučava mršavljenje i često i uzrokuje debljanje.
Sad ću probati tzv. "low-carbohydrate diet" odnosno izbacujem većinu ugljikohidrata iz prehrane pa ću vidjeti kakvi budu rezultati. :wink:

~~ Desiree ~~

Offline Desiree

• Forumski moderator
Dijeta od dr.Bernstein-a
« Odgovori #1 : Srijeda, 19.10.2005 u 18:16:46 »
Evo prvih rezultata:
- iznenađena sam koliko su mi šećeri dobri.Najviši šećer mi je bio 9 i to poslije hipoglikemije.Prosječni šećer na aparatiću je sada 5,4 a do sad je bio 7-8
-imala sam jednu hipoglikemiju, na početku dijete
-smanjila sam količinu inzulina sa 45 jedinica dnevno na 28 jedinica.
-nisam gladna i ne osjećam se zakinuto što se tiče prehrane
-nisam još ništa smršavila ali nadam se da će i to početi
-više mi šećeri nisu visoki ujutro (najviši mi je bio 7,8 a prije dijete mi je rijetko kad bio ujutro niži od 10)

~~ Desiree ~~

Offline seka

• Dijabetički amater
Dijeta od dr.Bernstein-a
« Odgovori #2 : Četvrtak, 20.10.2005 u 09:16:07 »
Hej Desiree,
pa to je super  :smt023
Nego u čemu ti se sad razlikuje režim prehrane od onoga prijašnjeg?? Jesi li skroz izbacila ugljikohidrate ili...??

Ja sam čitala isječke knjige koji su na netu i ima smisla.. samo me malo iznenadilo da voće toliko diže šećer..

Kako sam to čitala ljetos, kad su se papale breskvice, stvarno sam primjetila da mi breskve dižu šećer, a do tada sam bila uvjerena da ga samo banane i grožđe dižu.

Ja se ne pridržavam te djete, ali nekako pokušavam svesti ugljikohidrate na minimum...

pozdrav  :bye

Offline Desiree

• Forumski moderator
Dijeta od dr.Bernstein-a
« Odgovori #3 : Četvrtak, 20.10.2005 u 14:17:22 »
Ja se dosta pridržavam svega ali ipak ne u potpunosti.Izbacila sam potpuno krumpir, kruh, tjesteninu, rižu, jedem povrće koje ima mali udio ugljikohidrata (uglavnom lisnato povrće),voće ne jedem uopće osim koje mandarine tu i tamo.
Uglavnom dozvoljeno je sve meso, jaja, sirevi, gljive, punomasno vrhnje, naravno sve u ograničenim količinama.Nabavila sam si knižicu The CalorieKing Pocket Calorie, Fat & Carbohydrate Counter gdje za svu hranu piše sastav ugljikohidrata pa se po tome ravnam.
Neki dan sam za doručak pojela 2 pečena jaja s šunkom i nisam si uopće dala inzulin i šećer mi je dva sata poslije jela bio kao i prije jela. [ok] Prije sam to jela s kruhom i morala sam si dati inzulin.Znači inzulin mi je pokrivao samo kruh.
Kad pojedem jelo koje uopče ne sadrži ugljikohidrate ne moram si ni davati inzulin.

~~ Desiree ~~

Offline bakrena

• Forumski moderator
  • Spol: Ženski
Dijeta od dr.Bernstein-a
« Odgovori #4 : Četvrtak, 27.10.2005 u 17:15:50 »
ma svaka cast!! :clap  :clap  :clap

drzim fige da i kile odu!!!:smt002

:wave:

Offline Grgica

• Diabetički wannabe
Dijeta od dr.Bernstein-a
« Odgovori #5 : Petak, 18.11.2005 u 15:58:37 »
Pozdrav svima   :D

Da li se u Hrvatskoj može kupiti ova knjiga?

Offline Desiree

• Forumski moderator
Dijeta od dr.Bernstein-a
« Odgovori #6 : Petak, 18.11.2005 u 17:39:11 »
Koliko ja znam, ne. Velika šteta što većina dobre literature o dijabetesu nije prevedeno na hrvatski. Ja si sve knjige nabavljam preko Amazon.com
Knjige dobiješ za 7-10 dana.

Neke koje su mi super su:
- "Women & Diabetes : Life Planning for Health and Wellness"
- "Stop the Rollercoaster: How to Take Charge of Your Blood Sugars in Diabetes"
- "Pumping Insulin: Everything You Need for Success With an Insulin Pump" (inače je inzulin sa s ali mi tu na forumu ne prihvaća)

~~ Desiree ~~

Offline Grgica

• Diabetički wannabe
Dijeta od dr.Bernstein-a
« Odgovori #7 : Ponedjeljak, 21.11.2005 u 08:27:56 »
Puno hvala i pozdrav!

Offline Tony

• Administrator
  • Spol: Muški
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
Dijeta od dr.Bernstein-a
« Odgovori #8 : Utorak, 22.11.2005 u 14:08:32 »
Citat: "Desiree"
- "Pumping inzulin: Everything You Need for Success With an inzulin Pump" (inače je inzulin sa s ali mi tu na forumu ne prihvaća)

Nakon polemika na forumu o dijabetesu i diabetesu, inzulinu i inSSulinu, forum automatski stavlja hrvatske nazive.
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline Gorka

• Forumski moderator
Dijeta od dr.Bernstein-a
« Odgovori #9 : Utorak, 22.11.2005 u 14:13:55 »
aha i ja drzim palceve, samo me zanima da li kombiniras nekakav tip vjezbanja s tom prehranom ili samo pazljivo i po pravilima papas  :?:   :wink:
*** TIP 3 ****

Offline Desiree

• Forumski moderator
Dijeta od dr.Bernstein-a
« Odgovori #10 : Utorak, 22.11.2005 u 20:06:46 »
Počela sam i vježbat.Obavezno svaki dan, navečer jer tad jedino stignem.
Do sad sam smršavila 3 kg.Mislim da je to ok u mjesec dana, znači nije prenaglo.

~~ Desiree ~~

Offline Gorka

• Forumski moderator
Dijeta od dr.Bernstein-a
« Odgovori #11 : Subota, 10.12.2005 u 23:09:53 »
ajde drzim palceve da uspijes u svom naumu i da ti bozic ne pomuti planove  :roll:
*** TIP 3 ****

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

Dijeta od dr.Bernstein-a
« Odgovori #11 : Subota, 10.12.2005 u 23:09:53 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.