Autor tema: "Medeni mjesec"  (Posjeta: 1444 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline vlado7

• Tek učim pisati...
  • **
    • http://www.index.hr
"Medeni mjesec"
« : Subota, 10.09.2005 u 23:02:57 »
Imam dijabetes tip 1 oko mjesec dana.U bolnici su mi dali doze inzulina 16-6-6 novo rapid i nočni 18j. inzulatard.U roku 10 dana ujutro sam smanjio na 10j. zbog hipoglikemije.Več 7-8 dana ne uzimam inzulin ni nočni ni dnevni,ujutro je šečer 7-8, popodne i navečer 4-7.Otišao ja docu i objasnim mu sve,a on veli:-To se može dešavat u startu dijabetesa nekome 2mj. nekome 6 itd.- Mislim da je rekao da može i zauvjek se popravit.to se zove "Medeni mjesec" kod dijabetesa.Jel netko zna nešto o tome?

Offline Davor

• Global Moderator
  • Spol: Muški
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
"Medeni mjesec"
« Odgovori #1 : Utorak, 13.09.2005 u 13:44:49 »
To je uglavnom to što su ti rekli i što si doživio.
Medeni mjesec je prošla većina dijabetičara, pa tako i ja. Ljudi često u tom periodu niti ne uzimaju inzulin, ja sam npr. uzimao neke male doze. Ne postoji definitivno objašnjenje dotičnog stanja, već samo teorije.
Ono što je karakteristično i normalno za sve dijabetičare u tom periodu je da se nadaju da će takvo stanje potrajati u nedogled: na žalost, šanse su vrlo malene.
To je sve što mi se trenutno mota glavom na tu temu.
Možda bi Cathy sa "Pato-Farmakološko-biološke" strane mogla nešto dodati ?
Davor

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

"Medeni mjesec"
« Odgovori #1 : Utorak, 13.09.2005 u 13:44:49 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.