Autor tema: MOLIM VAS PROCITAJTE  (Posjeta: 2832 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline Lejla

• Diabetes junior
MOLIM VAS PROCITAJTE
« : Petak, 09.09.2005 u 21:23:11 »
tekstove na stranici www.dijabetes-caj.com i pokusajte stupiti u kontakt sa nekim od ovih "izlijecenih" dijabeticara, da vidimo koliko u ovome ima istine! ja sam tek saznala i zaista sam intirgirana, s obzirom da sam sinoc imala hipo, veceras 14,4  :smt090  a ko se ne bi svega toga rado rijesio?!

Offline Davor

• Global Moderator
  • Spol: Muški
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
MOLIM VAS PROCITAJTE
« Odgovori #1 : Petak, 09.09.2005 u 21:51:05 »
Draga Lejla, a za koga ja (među ostalima) pišem vijesti na www.diabetes.hr ?
A za koga frcko na forumu piše upravo o tom čudotvorcu?
Odi lijepo na http://www.diabetes.hr/pogledaj.php?id=104 i sve ces vidjeti  :thumbleft:

Offline dado

• Ja znam...
    • http://www.diabetes-split.hr
MOLIM VAS PROCITAJTE
« Odgovori #2 : Petak, 09.09.2005 u 22:19:06 »
Ajme pop...zin kad pročitan ovako nešto,najrađe bi sad sija u auto i otiša u Benkovac ili di je vać taj lik i izrešeta ga bez imalo grižnje savjesti.nije dovoljno sta smo bolesni i šta masu love trošimo na to,nego ovako nešto!!! 1000eura PA TRIBA GA STRELJAT
Oprostite al san stvarno bisan!!!!
P.S.kome da ga prijavim,šta napravit sa ovakvim ljudima

Offline Lejla

• Diabetes junior
Ajme meni
« Odgovori #3 : Subota, 10.09.2005 u 11:03:02 »
Sada sam posramljena sto nisam dovoljno informirana, ali hvala Bogu da postoji ovaj forum, i ljudi poput Frcka. Moj je otac sinoc, nakon sto sam procitala onaj tekst u casopisu i na Internetu odmah zelio ici tom "cudotvorcu". On, cini mi se, vise od mene prozivljava moj dijabetes, kao i svi roditelji. Mama je, naravno, rekla da ipak prvo treba provjeriti stvari. Takve smo mi zene. A lijepo je meni rekao gospodin Prohaska o kojemu sam vam vec pisala da ne vjerujem u cajeve i ostala "cuda"... Cak mislim da mi je zbog uzbudjenja nakon procitanog teksta secer i skocio na 14,4 jer sam poslije imala hipo od 1,9. Uglavnom, ni prica o tom Bozi nije mi donijela nista dobro nego naprotiv... Uh.... Moja friendica Marinela, dijabeticarka vec 20 godina rece da je cula da je lijek pronadjen ali da jos nisu odredili cijenu pa zato nije plasiran na trziste. A sigurno ce biti pozamasna... Bilo kako bilo, ja se ne volim ni nadati. A tog Bozu treba zatvoriti a ne da jedne po jedne novine pisu o njemu. Ja sam procitala clanak u sarajevskoj Auri (sestra je cula reklamu, upravo o Bozi, na radiju), u kojoj ima svakojakih budalastina, alternativna medicina, parapsihologija... Jos jednom samo kazem: UH!

Offline insekt9

• Ja znam...
MOLIM VAS PROCITAJTE
« Odgovori #4 : Subota, 10.09.2005 u 13:38:10 »
Osobno sam imao priliku da upoznam neke likove koji su napravili caj za ´izljecenje´ dijabetesa. Mogu Vam samo reci da Ti iscjeljitelji nemaju pojma o mnogim stvarima a ne necemu tako kompleksnom i kompliciranom poput dijabetesa. Nakon par sekundi (nije bila potrebna ni minuta) sam im isprao mozak i ljutito im okrenuo ledja. Prvenstveno, sto svi furaju pricu, ne uzimam ja novac, ali terbam pokriti svoje troskove :smt067  :smt067
lokokutić je geometrijski lik oblika čipsa i šatora. Ima tri stranice i žut je

Offline Davor

• Global Moderator
MOLIM VAS PROCITAJTE
« Odgovori #5 : Utorak, 13.09.2005 u 14:10:28 »
Prosto mi toplo oko srca kad vidim kako pišete :)

Likova koji na prevaru žele doći do novca je uvijek bilo i uvijek će biti. Njihovih mušterija, također, ići ih istrebljivati na ovaj ili onaj način je na žalost, borba protiv vjetrenjaća. Dijabetičari, posebno novootkriveni su ranjiva i idealna subkultura za izvući novac. Posebno oni lakovjerniji. Sebe i svoje roditelje ne smatram takvima, ali obilazili smo i mi poneke nadrilječnike.
Kada već "pljujemo" trenutno po njima, evo jedne suprotne pozitivne vijesti/iskustva iz prve ruke. Ovo sam osobno proživio:
Riječ je o Nadi Bolić, bivšoj medicinskoj sestri, a sada osobi koja se bavi alternativnom medicinom. Ja malen,, lijen i nepovjerljiv, a roditelji bi probali štošta da me izlijeće. Otišli mi tako u njenu iznajmljenu sobu u hotelu Esplanade prije cca 10 godina. Tamo gužva od gomile bolesnih ljudi koji svi čekaju čudo i za to su spremni izdvojiti solidnu svotu novca.
Dragi moji forumaši, na moje oči su se tamo čuda dešavala. Djeca koja do ulaska u sobu nisu rukama mogla micati, su na očigled mene i zaprepaštenje vlastitih roditelja, počela dizati ruke i micati ih. Da stvar bude bolja, meni je po seansi držala ruku na pankreasu prosjecno oko pola sata. Osobno sam smatrao to debilnim, ali svaki puta na putu do tramvaja od hotela, mi je trbuh gorio od vručine. Sljedeći period od cca 2 mjeseca su mi šećeri bili puno, puno, bolji. Potom su se opet pokvarili, pa bi me mama opet odvukla Nadi. Svaki naš dolazak je bio sve skuplji i skuplji, te mi je na kraju ipak dojadilo.
Da stvar bude zanimljivija, prošle godine sam bio na Kubi, te upoznao jednog alternativca koji tamo živi već 20tak godina. Bavi se sličnim stvarima, ali moto njegovog pokreta je da se dobro ne smije naplacivati. Ne bavim se time, niti me posebno interesira, jednostavno smo naletjeli na njega kada nam je trebao prijevoz iz Zaljeva Svinja sa ronjenja na Karibima do Havane.
On mi je prije nego sam mu ispricao vlastito skustvo sa Nadom Bolić rekao da ju poznaje i da je ona htjela pristupiti tom njihovom pokretu. Nisu ju primili baš iz razloga što te svoje usluge skupo naplaćuje. Također mi je rekao da je ženska jako uspješna u stvarima vezanim za kosti, ali da kod endokrinog sustava (dijabetes) ima uspjeha upravo ovakvog kakav sam ja doživio. Tj. rezultati nisu trajni, već da je potrebno stalno ponovno dolaziti. To je mozda rijesilo neke moje dugogodisnje medoumice.
Da još jednom rezimiram: ne vjerujem previše u te stvari i definitivno nije bilo nikakve autosugestije. Osobno sam sve to proživio i stojim iza svake riječi napisane. U mom starom dnevniku šećera su točno bili označeni datumi posjete toj bioenergetičarki, kao i ponašanje šećera nakon toga. Pa vi sami donesite svoje zaključke.

Offline Gorka

• Forumski moderator
MOLIM VAS PROCITAJTE
« Odgovori #6 : Srijeda, 12.10.2005 u 14:21:59 »
da ali na moje neugodno iznenadenje kolegica koja radi sa mnom ima kikica dijabeticara, platila, probala i gorko pozalila. Srecom mali se izvuko!  :smt038 Naime lik kaze da se samo pije caj i ne smije se vise uopce uzimat inzulin i naravno da nastaju sranja :( I sta onda rec takvom covjeku  :smt067  :smt068  :smt066  :smt071
*** TIP 3 ****

Offline nella

• Tek učim pisati...
  • **
MOLIM VAS PROCITAJTE
« Odgovori #7 : Subota, 21.01.2006 u 20:02:14 »
I ja imam curicu,sada je 4 godine,dijabetičarka.Otac djevojčice želio ju je voditi kod nekih alternativaca,ja nisam dala.Ne znam jesam li pogriješila,ali mislim da tu ništa i nitko ne može pomoći osim inzulina.

Offline Davor

• Global Moderator
MOLIM VAS PROCITAJTE
« Odgovori #8 : Nedjelja, 22.01.2006 u 12:14:41 »
Citat: "nella"
I ja imam curicu,sada je 4 godine,dijabetičarka.Otac djevojčice želio ju je voditi kod nekih alternativaca,ja nisam dala.Ne znam jesam li pogriješila,ali mislim da tu ništa i nitko ne može pomoći osim inzulina.

Cijenim taj stav, po meni najbitnije je zauzeti stav. Bilo koji osim onog da ne uzimaš inzulin. Svojedobno (kao mali) sam imao jednu dijabetologinju Anu Radicu sa Rebra. Ona nam je dala jednu izjavu koja je proizašla iz njenih mnogih godina iskustva i rada s roditeljima i djecom dijabetičara.
Išlo je nešto kao: "ja ne mogu i ne želim zabraniti niti jednom roditelju da sa svojim djetetom pokuša nešto alternativno. Svjesna sam da ako to i učinim, šanse da će me svi poslušati, nisu velike. Također, osobno ne vjerujem u takve stvari. No, slobodni ste probati što mislite da treba, ali apeliram da ne prekidate terpaiju inzulina koja je provjereno djelotvorna i ne uzimate neprovjerene stvari na usta, jer ishod može biti jako loš."

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

MOLIM VAS PROCITAJTE
« Odgovori #8 : Nedjelja, 22.01.2006 u 12:14:41 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.