Autor tema: Pocnimo s tim receptima!  (Posjeta: 2338 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline Lejla

• Diabetes junior
Pocnimo s tim receptima!
« : Utorak, 30.08.2005 u 19:09:26 »
Za pocetak, kad pozelite jaje "na oko" umjesto na ulju mozete ga ispeci na dvije-tri kasike prokljucale mineralne vode! P :thumbleft: Dobar tek!

Offline Davor

• Global Moderator
  • Spol: Muški
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
Pocnimo s tim receptima!
« Odgovori #1 : Četvrtak, 01.09.2005 u 09:23:43 »
A kad poželite nešto jako zasitno, a ne toliko kalorično, možete u dotična jaja umješati tunu iz konzerve (onu koja nije u ulju) - stvarno je fino.

Offline Lejla

• Diabetes junior
Preporučujem - moj današnji ručak
« Odgovori #2 : Petak, 02.09.2005 u 14:17:53 »
Veoma zdrava je juha od koprive. Ako je niste prije pravili, evo recepta: u šerpu stavite vodu da proključa. Svježu koprivu (listove i tanji dio stabljike) operite i zatim sitno isjeckajte. Jeste da malo žari po rukama ali kažu da je i to zdravo  :??) Zatim u ključalu vodu ubacite koprivu da se prokuha. Umutite jedno jaje (a može i samo bjelance, ko ima problema sa kolesterolom) i dodajte ga u juhu dok se još kuha. Miješajte dok sipate umućeno jaje. Na koncu dodajte malo maslinovog ulja, ili dijetalnog margarina po želji, i soli, i juha je gotova. Kao glavno jelo preporučujem paprike (bogate C-vitaminom), pečene u tepsiji na malo maslinovog ulja, sa jednim izrezanim paradajzom. Kad budu gotove dodajte sitno iscjekan bijeli luk i peršun, pokrijte folijom i vratite na par minuta u rernu. Uz to servirajte čašu light jogurta i krišku-dvije raženog kruha. Dobar tek!
P.S. Ne zaboravite prošetati i razgibati se :thumbright:  nakon ručka!

Offline Gorka

• Forumski moderator
Re: Preporučujem - moj današnji ru&#26
« Odgovori #3 : Srijeda, 28.09.2005 u 11:00:49 »
Citat: "Lejla"
Veoma zdrava je juha od koprive. Ako je niste prije pravili, evo recepta: u šerpu stavite vodu da proključa. Svježu koprivu (listove i tanji dio stabljike) operite i zatim sitno isjeckajte. Jeste da malo žari po rukama ali kažu da je i to zdravo  :??)

pa zar nije jednostavnije onda ubaciti cijele koprive, pa ih rezati nakon što se skuhaju jer onda više ne peku  :thumbleft:
*** TIP 3 ****

Offline Tony

• Administrator
  • Spol: Muški
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
« Odgovori #4 : Srijeda, 28.09.2005 u 11:10:28 »
Citat: "Gorka"

pa zar nije jednostavnije onda ubaciti cijele koprive, pa ih rezati nakon što se skuhaju jer onda više ne peku  :thumbleft:

Onda te i juha pece, mislim ljuta je!  :occasion5:
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline Gorka

• Forumski moderator
« Odgovori #5 : Srijeda, 05.10.2005 u 13:56:03 »
Citat: "Tony"
Onda te i juha pece, mislim ljuta je!  :occasion5:

e tony, tony, mi pricamo o juhi, a ti lupas po pivi  :no
*** TIP 3 ****

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #5 : Srijeda, 05.10.2005 u 13:56:03 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.