Dobrodošli na forum HSDU-a!
0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.
Hola,jeste li kad napravili top listu stvari koje vama najbrze dizu glukozu u krvi?...Ima li kakvih dodataka?
Top:1. glucagen, provjereno
Ma, zapravo, iz iskustva mi se čini da svi jednostavni šečeri podižu GUK otprilike jednako brzo, pa je ovo gore možda samo teoretiziranje.
Ali hormon glukagon nije dobro (ni potrebno) davati kad osoba u hipoglikemiji jos uvijek funkcionira (moze gutati bez da se zagrcne) i pri svijesti je. Super je za stanje kad se vec padne u nesvijest, samo sto poslije budjenja treba pojesti nesto konkretno, sendvic npr.
Dok sam bila trudna, dr. u Petrovoj mi je rekla da si slobodno mogu sama dati glukagon u slučaju da osjetim da mi pada šećer. Onda su mi šećeri jako naglo padali. Ako sam i osjetila nešto (a većinom nisam uopče osjetila) imala sam jako malo vremena za reagirati. Dr. mi je rekla da si slobodno preventivno dam glukagon, pogotovo ako sam sama. Sve skupa sam primila oko 10-ak glukagona u trudnoći.
Ako si sam/a ?Kako onda cekati ?
Citat: "martin"Ako si sam/a ?Kako onda cekati ?sta fali hrani? par puta sam stvarno bila na rubu da izgubim svijest, i u tim trenucima sasvim sigurno ne bih uspjela pripremiti injekciju glukagonaali zato sam zgrabila zdjelicu secera i stresla je sebi u usta (doduse, vise je otislo okolo), ili pak nagnula bocu soka
cathy
par puta sam stvarno bila na rubu da izgubim svijest, i u tim trenucima sasvim sigurno ne bih uspjela pripremiti injekciju glukagona ali zato sam zgrabila zdjelicu secera i stresla je sebi u usta (doduse, vise je otislo okolo), ili pak nagnula bocu soka