Autor tema: Bojim se hiperglikemije...  (Posjeta: 3958 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline seka

• Dijabetički amater
Bojim se hiperglikemije...
« Odgovori #15 : Subota, 29.10.2005 u 00:52:40 »
Evo nakon devet godina dijabetičkog staža došlo je do toga da sam se počela bojati hipoglikemije........

Jučer mi se dogodilo nešto nevjerojatno, što sama sebi ne mogu objasniti..  :smt017
Naime poslije večere oko 9 sati mi je šećer bio 13.8, što sam ja kao i inače korigirala sa 2-3 jedinice novorapida.. usput sam grickala orahe i nisam ništa konkretno jela, pa mi je oko 11 sati, pred lantus, pao na 8.3, što je bilo i za očekivati (znam, znam, sasvim uobičajena priča   :sleepy2: ), ali onda za nepunih pola sata sam se počela ful loše osjećati, onaj dobri stari osjećaj hipa, ali puno, puno izraženiji, onako tik pred nesvjesticu.
I opet sam izmjerila šećer, a on je pao na 1.7.

Kad sam došla k sebi, pokušala sam doći do razloga ovakvome padu, ali ne znam, ništa drugačije nisam korigirala doze nego što inače radim, pojela sam kao i inače, ali stvarno neznam što se dogodilo...

Ujutro je šećer naravno bio pre, pre veliki, i danas cijeli dan je tako čudan   :blob5: , jer iz straha da se ne ponovi ono od jučer, malo popravim obrok sa slatkim.

Eto, nadam se da će se sutra sve ponovo vratiti u normalu i da je ovo bilo privremeno.

Jeste li vi imali tako neobjašnjivih padova i šta mislite od čega bi to moglo biti??

pozdrav  :bye

Offline Neprispodobiva

• Ja znam...
Odg: Bojim se hiperglikemije...
« Odgovori #16 : Subota, 20.11.2010 u 02:48:00 »
lantus navodno počinje djelovati tek 3-4 sata nakon uboda (rekla mi dr.)

brzi djeluju tijekom prvih sat do dva nakon uboda, kasnije ne (ako dobro kontam)

tako da doista čudno zvuči ovo

jesi uz orahe pila alkohol koji bi ti šećere dodatno srušio?

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

Odg: Bojim se hiperglikemije...
« Odgovori #16 : Subota, 20.11.2010 u 02:48:00 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.