Dobrodošli na forum HSDU-a!
0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.
U svom 12 godišnjem dijabetičkom stažu...za svako povišenje šećera iznad 15 počinje me hvatati panika..samo meni poznata, koju ne pokazujem članovima svoje obitelji..no odmah letim grozničavu u frižider po inzulin (sva sreća da su takova stanja rijetka..ali?!). Nekako se bolje osjećam..kad osjetim, poznatu malaksalost, kako mi slabo teče krv u žilama...i kad moram pojesti nesto slatko kad sam u stanju hipoglikemije, na onih poznatih 2.1...jer ipak mi je NIZAK!!!, no valja nesto pojesti..prestati raditi oko okućnice..i rješenje je hvala Bogu..uspješno..naravno kada je sve na vrijeme...ali što , razmišljam grozničavo...ako me pukne iznad nekih 20 mmol pa u komu..kakav je to osjećaj...ili sto ak me pukne u vožnji...bem ti...Kakv je to osjećaj..dodje li brzo..? Pojma nemam...sva sreća...ali..nikad se ne zna...Imate iskustva..pricajte...
mene takodjer uhvati nerva kad izmjerim preko 10 mmol/l. Prije nego mi je dijagnosticiran dijabetes (prvo mjerenje 17mmol/l) sasvim normalno sam funkcionirao. Vozio bez problema i relacije od kojih 250-300 km u komadu.
mene u biti čopi panika ako mi nije u blizini bas inzulin, a nekaqko skužim da mi je šećer visok...onda intenzivno razmisljam sto napraviti...jer dal počnem trčati u krug ili što
...ali što , razmišljam grozničavo...ako me pukne iznad nekih 20 mmol pa u komu..kakav je to osjećaj...ili sto ak me pukne u vožnji...bem ti...Kakv je to osjećaj..dodje li brzo..? Pojma nemam...sva sreća...ali..nikad se ne zna...Imate iskustva..pricajte...
ja ne podnosim da mi je secer vishi od 9-10 mmol/L, to me zivcira i odmah si korigiram Humalogom. sreca pa taj inzulin tako brzo djeluje.
Citat: ja ne podnosim da mi je secer vishi od 9-10 mmol/L, to me zivcira i odmah si korigiram Humalogom. sreca pa taj inzulin tako brzo djeluje. Ovo me podsje?a na srednjoškolke, kada prekasno shvate da im se boja cipela ne slaže sa bojom marame na glavi, pa idu brzo doma promijeniti cipele :flower: Baš je taj visoki še?er fuj :tongue1:
S obzirom na ton kojim si izjavila da nikad nisi bila u hipoglikemičkoj komi, izgleda kao da misliš da je to velika rijetkost. Ako želiš možemo napraviti anketu na tu temu ? Miriši li mi to na opkladu? :smt026Što se tiće tako niskog HbA1c-a i niskih šećera: čestitam, moj je 7.9%. Ali me zanima koliko spokojno spavaš?
e, na zalost znam da ljudi padaju u hipo-komu cesce nego "nijednom u 20 godina"
Citat: e, na zalost znam da ljudi padaju u hipo-komu cesce nego "nijednom u 20 godina" Ma nisam nigdje napisao da ne padaju, samo sam konstatirao da nije rijetkost i obratno - jer ih poznajem. Jel ti to meni opet guraš slova u usta ?