Anketa

Smatrate li da je autonomno ronjenje kvalitetno educiranih i školovanih dijabeticara ipak previše riskantno?

DA
0 (0%)
NE
6 (100%)

Ukupno glasova: 6

Glasanje završeno: Subota, 17.09.2005 u 11:06:03

Autor tema: Ronioci dijabeticari Tipa 1  (Posjeta: 5003 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline Davor

• Global Moderator
  • Spol: Muški
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
Ronioci dijabeticari Tipa 1
« Odgovori #15 : Nedjelja, 30.10.2005 u 20:14:17 »
Tony i Kisela: najrađe bi Vam pobrisao ta prepucavanja, ali neka.

Nego,  BILI SMO NA KRKU !!
U Malinskoj i svih 4 dijabetičara "tečajca" + moja malenkost smo uspješno zaronili  :!:  

He he, a budući da ne mogu na naslovnici, moram negdje nešto ispricati  :lol: :

Dogovorili se tako da ćemo ići s 2 auta i spakirati svu opremu. Kako je Joško iz Zagorja, njegov auto je došao drugo jutro, a većer prije je bilo neophodno pokupiti opremu iz kluba. To je rezultiralo da je moj buraz došao s rezervnim PRAZNIM autom u kojem je spakirana oprema do jutra, tj. do prebacivanja iz jednog u drugi.
Prva grupa sa mojim tutacem je navecer otisla, a druga je trebala s joskom i ostatkom opreme ujutro. Zadatak stanovite "A" je bio da jednostavno iz privremenog auta prebaci opremu u Joškov. Moš' mislit  8)

Došli mi na Šilo, savršeno vrijeme, prekrasan rt na Krku i gotovo obukli svu opremu, kad Bruno nevino: "A gdje su maske?".
"Pa trebale bi biti u Joškovom autu.....".
Moš mislit :!:  
Zovem ja burkija u ZG: "Ima li u autu kakva vrećica s maskama  :?:  "
"Da, da tu je!" veli Burki

I tako smo izbrojali ukupno 3 maske za nas ukupno 7... U red, 3, pa 3, pa 2 u vodu...

Sve u svemu, bilo je oooodlično. Vidjeli smo ribu pauka, nekoliko podmorskih prolaza, jato ogromnih salpi, itd... Napravio sam i pokoju slikicu pod morem. Naći će se uskoro na galeriji....
Kad sakupe još koji uron iskustva, idemo na isto mjesto, ali malo dalje.. Na ogromnu olupinu veelikog Grčkog broda Pelastis. Nije na velikoj dubini, moguće je čak i u komandni most ući, jedna je od vecih olupina na Jadranu... Postoje slike kapetana koji je jedini potponuo s brodom, našli su ga kako se drži za kormilo...

Offline bakrena

• Forumski moderator
  • Spol: Ženski
« Odgovori #16 : Nedjelja, 30.10.2005 u 22:35:44 »
mislim da si zaboravio ono najbitnije; USPJESNO SMO I IZRONILI
he he! :lol:  :lol:
 bilo je super na Krku :!:  bez obzira na sve :!:  
i pocinjem se zaljubljivati u taj sport.... :smt007  :smt007  :smt007

drago mi je sto sam unatoc temperaturi i svem ostalom onaj ponedjeljak odlucila doci u Zagreb na dogovor za tecaj jer to je bio pocetak super druzenja sa super ljudima i super sportom..... :headbang:

Offline Davor

• Global Moderator
« Odgovori #17 : Ponedjeljak, 31.10.2005 u 16:12:36 »
A kako će tek biti kada se sjetimo maske ponijeti.
A zamisli da ih još sa "čarlijem" opremo da nešto i vidimo pod tom vodom osim magle  :oops:

Offline bakrena

• Forumski moderator
« Odgovori #18 : Utorak, 01.11.2005 u 19:50:42 »
ma nebi bilo zanimljivo da smo sve ponjeli.... :biggrin:
 bit ce prilike!!
 veli Majki da treba prije nego odes na ronjenje s novom maskom spaliti stakla upaljacem da skines svu onu tvornicku masnocu i ino...
ali naravno moras paziti da ne spalis masku doslovno :violent3:
 he he!!  :P

:wave:

Offline Davor

• Global Moderator
« Odgovori #19 : Srijeda, 02.11.2005 u 12:54:57 »
da li ti to impliciraš da krećeš u nabavku vlastite opreme, a da je prvi komad maska?  :roll:
dobar odabir, čestitam   8)

Offline Tony

• Administrator
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
« Odgovori #20 : Srijeda, 02.11.2005 u 13:12:08 »
Djeco, da vam otvorim kategoriju ronioci samo za vas???
 :?:
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline bakrena

• Forumski moderator
« Odgovori #21 : Subota, 05.11.2005 u 15:10:56 »
a pa cuj....
pocela sam i o tome razmisljati.... :smt003

iskusni gnjurci vele da se od maske krece, a i na Krku su maske bile tema no.1 ........... pitam se zasto   :smt017

Hrvoje

• Gost
Odg: Ronioci dijabeticari Tipa 1
« Odgovori #22 : Ponedjeljak, 12.05.2008 u 10:36:17 »
Da li je to ronjenje za dijabeticare ostalo na tim tecajevima iz 2005 ? Ima li kakvih naznaka da se to popularizira ?
Hmm

Offline Davor

• Global Moderator
« Odgovori #23 : Ponedjeljak, 12.05.2008 u 12:23:22 »
Hi.
Nekih posebnih naznaka da će netko pokrenuti novu grupu dijabetičkih ronioca na žalost nema.. Ja sam trenutno u drugoj životnoj fazi, a ako se neko pojavi koga treba malo motivirati - svakako ću to uciniti.
No, to ne znaci da ne možeš otiči na tečaj i doći do internacionalno priznate ronilačke dozvole - dapače.
Ukoliko si u Zagrebu, ronilački klub Geronimo (http://www.rkgeronimo.hr/) će te objeručke primiti i omogućiti da dođeš do dozvole usprkos tvome stanju.
Tečaj traje oko mjesec dana, košta oko 1500 kn (nisam siguran) u što je uključeno: nastavni materijal, seminari u zgu, probni uroni na bazenu, nekoliko izleta u klubski trening centar u Povilama (ili negdje drugdje), te naravno, polaganje samog ispita, iskaznice, etc..
Jako se velika pažnja poklanja novim roniocima jer se smatra da su oni budućnost kluba. Tokom godine se organiziraju brojni ronilački izleti po vrlo povoljnim cijenama. Sastanci su svakog četvrtka u 20h u prostorijama kluba (blizu križanja Savske i Vukovarske).

Hrvoje

• Gost
« Odgovori #24 : Ponedjeljak, 19.05.2008 u 09:42:18 »
sve sam proucio, tenks, vidim da ima i program za djecu od 8-12 godina, zato palac gore.

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #24 : Ponedjeljak, 19.05.2008 u 09:42:18 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.