Autor tema: Posjeta Hrvatskoj  (Posjeta: 1581 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline Jozic

• Diabetički wannabe
Posjeta Hrvatskoj
« : Srijeda, 22.06.2005 u 18:10:46 »
Pozdrav iz Toronta.  :wave: Moja osmogodisnja kcerka je dijagnosticirana nesto vise od tri mjeseca. Trenutno je na Lantusu i Humalogu. Za dvije sedmice planiramo doci u posjetu rodbini u Hrvatsku. Naravno, sa sobom nosimo insulin i pen-ove koji ce nam biti dovoljni za vrijeme naseg boravka. Medjutim u slucaju da budemo morali kupovati insulin, moze li mi neko dati informaciju da li je potreban ljecnicki recept za nabavku insulina i da li se u Hrvatskoj moze i po kojoj cijeni nabaviti Lantus i Humalog.

Hvala!
Pozdrav
Djana

Offline Davor

• Global Moderator
  • Spol: Muški
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
Posjeta Hrvatskoj
« Odgovori #1 : Utorak, 05.07.2005 u 10:02:17 »
Pozdrav,
jako mi je drago vidjeti da dolazite u HR i da vas relativno nedavno dijagnosticirani dijabetes ne sprecava u tome.
Oba inzulina je moguce kupiti u HR bez ikakvih recepata. Zgodno je o tome razmisljati jer se moze desiti i da zabunom inzulin ostane i na suncu, pa ga je opet potrebno zamijeniti.
Cijene su:
Lanuts: 523 kn
Humalog:  371 kn
Iznosi se razlikuju od ljekarne do ljekarne, ovo je prosijek. Ono što bi Vam se moglo desiti je da ljekarne na moru nemaju na zalihi inzulin. Ovdje su brojevi telefona i adrese od 2 ljekarne u Zagrebu, prva radi od 0-24h i nesto je skuplja, upravo sam provjerio, imaju oba inzulina na zalihi. Druga je puno povoljnija, ali ima lose radno vrijeme  (mislim do 16h) i sigurno ima apsolutno sve što Vam moze zatrebati:

Ljekarna Zeus:
01/2305-285 (+385 1 2305 285)
Divka Budaka 17
Zagreb

Ljekarna Kožul (u sklopu klinike Vuk Vrhovec)
01/2300-499 (+385 1 2300 499)
Dugi Dol 4a
Zagreb

Ukoliko budete imali bilo kakvih problema vezanih sa djetetov dijabetes, mozete se javiti i meni na telefon 091/2404-738.
Sretan put i ugodan boravak u HR.
Davor

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

Posjeta Hrvatskoj
« Odgovori #1 : Utorak, 05.07.2005 u 10:02:17 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.