Autor tema: pitanje o lantusu  (Posjeta: 1951 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline tanjap

• Ja znam...
  • Spol: Ženski
pitanje o lantusu
« : Četvrtak, 09.06.2005 u 11:40:40 »
:cry Zanima me da li se uz lantus mora uzimati jos neki inzulin tijekom dana ili je on dovoljan? Hvala..

Offline Desiree

• Forumski moderator
    • http://www.zeza-diabetes.tk
pitanje o lantusu
« Odgovori #1 : Četvrtak, 09.06.2005 u 12:14:44 »
Uz Lantus moraš uzimati još i kratkodjelujući inzulin (Humalog, Novorapid, Actrapid ili sl.)
Njegova prednost od ostalih dugodjelujučih inzulina (npr. Insulatard-a) je što ima djelovanje 24h i djeluje jednako kroz cijeli dan.Također se daje jednom na dan premda nekima bolje paše da ga daju 2 puta na dan.

~~ Desiree ~~

Offline Davor

• Global Moderator
  • Spol: Muški
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
Re: pitanje o lantusu
« Odgovori #2 : Utorak, 05.07.2005 u 10:10:28 »
Citat: "tanjap"
:cry Zanima me da li se uz lantus mora uzimati jos neki inzulin tijekom dana ili je on dovoljan? Hvala..

Postoji odredjeni broj dijabeticara na Tipa 2 kojima tablete nisu dovoljne pa im dobro dođe malo inzulina. Neki od njih koliko cujem uzimaju samo Lantus za bazalnu dozu.
Davor

Offline Naty

• Diabetički učenik
pitanje o lantusu
« Odgovori #3 : Utorak, 28.11.2006 u 15:32:24 »
Bok svima, evo da se nadovežem na gornji post,

Ja imam DM tip 1 podtip "LADA", a dijagnosticiran mi je sa 24. god. Na oralnoj terapiji sam bila oko 2 god.  Na lantus sam prešla nakon viroze u 1 mj. ove godine, a uzimala sam ga uz oralnu terapiju ( novonorm i gluformin). Šećeri su mi bili super. Ali naravno svemu dobrom jednom dođe kraj pa sam i ja od prije 3 mj samo na inzulinu.
NATY

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

pitanje o lantusu
« Odgovori #3 : Utorak, 28.11.2006 u 15:32:24 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.