Anketa

Pusite li?

Ne
9 (45%)
Da, povremeno
5 (25%)
Da, do 1 kutije dnevno
3 (15%)
Da, vise od 1 kutije dnevno
3 (15%)

Ukupno glasova: 20

Glasanje završeno: Srijeda, 01.06.2005 u 09:03:05

Autor tema: Pušenje  (Posjeta: 4456 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline SuperHrvoje

• Forumski moderator
Pušenje
« : Srijeda, 01.06.2005 u 09:03:05 »
Dakle pusi li tko od vas?  :smt033
Ja moram priznati da pozaugam cca pola kutije dnevno i ne ponosim se time. Znam za sve stetne posljedice istog, ali gust mi je uz dobru kavicu ujutro... Jos preko dana i nemam neke potrebe, ali manchmal mi bas pase.
Jel tko od vas pusio i kako je prestao?

Offline Desiree

• Forumski moderator
    • http://www.zeza-diabetes.tk
Pušenje
« Odgovori #1 : Srijeda, 01.06.2005 u 12:55:53 »
Ja sam bivši pušač. :smt038 Ne pušim već 4 godine a prije toga sam pušila kutiju na dan. :smt033
Na nagovor mog tadašnjeg dečka-danas muža koji je također bivši pušač, prestala sam pušiti. Koristila sam nikotinske flastere prva 2 mjeseca. Pomogli su mi ali ništa bez volje. I s flasterima mi je želja za cigaretom bila prisutna ali manje.

~~ Desiree ~~

Offline SuperHrvoje

• Forumski moderator
Pušenje
« Odgovori #2 : Srijeda, 01.06.2005 u 16:49:24 »
Citat: "Desiree"
Ja sam bivši pušač. :smt038 Ne pušim već 4 godine a prije toga sam pušila kutiju na dan. :smt033
Na nagovor mog tadašnjeg dečka-danas muža koji je također bivši pušač, prestala sam pušiti. Koristila sam nikotinske flastere prva 2 mjeseca. Pomogli su mi ali ništa bez volje. I s flasterima mi je želja za cigaretom bila prisutna ali manje.

hm, kako i moja zena pusi nisam siguran da ce se netko od nas dvoje tako lako odreci puckanja kolutica dima. :smt083  :smt037
Znao sam svojevremeno prestati na mjesec dva, ali sam se uvijek zapitao uz jutarnju kavicu vajdfak ne zapalim pokoju ako mi je gust.
A tebi, svaka cast, skidam kapu.
 :kul!

Offline Danijel

• Tek učim pisati...
  • **
Pušenje
« Odgovori #3 : Četvrtak, 02.06.2005 u 08:57:32 »
Iako sam bivši sportaš ne mogu prestat pušit...
Najgore vrijeme je pored racunala pušim jednu za drugom a dnevna doza prelazi 1 kutiju!! :??)  :??)

Offline Desiree

• Forumski moderator
    • http://www.zeza-diabetes.tk
Pušenje
« Odgovori #4 : Četvrtak, 02.06.2005 u 11:48:35 »
Meni je puno pomoglo što sam promjenila neke svoje navike koje me podsjećaju na cigaretu. Npr.maknula sam sve pepeljare sa stola i ujutro sam se sjela na drugo mjesto za stolom i pila kakao umjesto kave.Ta promjena mjesta sjedenja mi je puno značila jer sam navikla ujutro sjest za svoje mjesto, piti kavu i obavezno nekoliko "brzinskih" cigareta prije posla.
Navečer je bilo najgore. Sjela sam na kauč, uzela svoju pepeljaru i uz TV popušila veći dio dnevne doze.Kad sam prestala, morala sam ili uopće ne gledat TV ili na drugom mjestu. Sve samo da me ne podsjeti na cigaretu.
Jako je teško prestat kada imate nekog u kući koji puši. Kod mene je to bio moj tata pa smo se dogovorili da ne puši svugdje, nego samo u svojoj sobi ili na terasi.

~~ Desiree ~~

Offline SuperHrvoje

• Forumski moderator
Pušenje
« Odgovori #5 : Četvrtak, 02.06.2005 u 13:51:10 »
Citat: "Desiree"
Meni je puno pomoglo što sam promjenila neke svoje navike koje me podsjećaju na cigaretu. Npr.maknula sam sve pepeljare sa stola i ujutro sam se sjela na drugo mjesto za stolom i pila kakao umjesto kave.Ta promjena mjesta sjedenja mi je puno značila jer sam navikla ujutro sjest za svoje mjesto, piti kavu i obavezno nekoliko "brzinskih" cigareta prije posla.
Navečer je bilo najgore. Sjela sam na kauč, uzela svoju pepeljaru i uz TV popušila veći dio dnevne doze.Kad sam prestala, morala sam ili uopće ne gledat TV ili na drugom mjestu. Sve samo da me ne podsjeti na cigaretu.
Jako je teško prestat kada imate nekog u kući koji puši. Kod mene je to bio moj tata pa smo se dogovorili da ne puši svugdje, nego samo u svojoj sobi ili na terasi.

da, navika je zeznuta stvar. Ja sam prije par godina prestao pusiti na poslu (8-17) i uopce mi ne fali (ajd mozda mrvicu, ali ne toliko da zapalim), ali kad dodjem doma, ponekad za ubit vrijeme... Hm, jos cu i prestat pusiti kako je krenulo. :nike:

Offline dado

• Ja znam...
  • Spol: Muški
    • http://www.diabetes-split.hr
Pušenje
« Odgovori #6 : Četvrtak, 02.06.2005 u 18:57:05 »
11 g.dijabetičar 10g. bio pušač.Propušio sam se kad sam obolio od dijabetesa,sa mnom u sobi je bio neki klinac koji je pušio već koju godinu i onda bi nas dvoje u popodnevnim satima ne vrh bolnice i ajmo..
A prestao sam( kao i većina) skupa sa curom.Jedanput sam pokušao sam ali samo na tri mj.,izgleda da je puno lakše u dvoje.U početku smo žvakali nikorete(grozne žvake pune nikotina ali pomaže).
Nije lako,treba puno volje ali MOŽE SE!!

Offline Davor

• Global Moderator
  • Spol: Muški
    • Mozgalica.HR - Misaone zagonetke
Pušenje
« Odgovori #7 : Utorak, 05.07.2005 u 10:07:01 »
Kad citam sto sve moze u dijabetesu poci naopako npr. s krvnim zilama i zilicama, mislim da je tu sasvim dovoljno problema i bez pusenja  :smt090

Offline taty

• Diabetes junior
Pušenje
« Odgovori #8 : Četvrtak, 22.09.2005 u 11:14:21 »
imam dijabetes 18god, a pusila sam 15god, prestala sam pusit prije dvije i pol god, kad mi je otkrivene retinopaija i makulopatija, do tada sam bez obzira sto sam znala da je pušenje dodatni "bum" za moje krvne zile, dozvoljavala sebi taj IZLET.

Offline Gorka

• Forumski moderator
Pušenje
« Odgovori #9 : Srijeda, 12.10.2005 u 14:09:39 »
Citat: "davor"
Kad citam sto sve moze u dijabetesu poci naopako npr. s krvnim zilama i zilicama, mislim da je tu sasvim dovoljno problema i bez pusenja  :smt090

aha da, ista fora je i s colom, pa koliko je tebi vremena ili bolje reci hektolitara trebalo da se odviknes ;)
*** TIP 3 ****

Offline bakrena

• Forumski moderator
  • Spol: Ženski
Pušenje
« Odgovori #10 : Subota, 22.10.2005 u 14:32:39 »
imam diabetes tri godine i koji mjesec, i propusila na faksu, ono znate u rupi izmedju predavanja s curama ispred zgrade i tako polako... :oops:

no nisam neki pusac; smanjila sam to potpuno, eventualno zapalim dok s ekipom izadjem no i od tog sam se odvikla.... :smt033

jedino jos pusim s jednim frendom kad pijemo kavu :coffee2:  ali samo s njim....
a o pasivnom pusenju necu ni pricati....    :?

Offline elpi

• Diabetički wannabe
    • http://startrek.sfcentar.com/
Pušenje
« Odgovori #11 : Četvrtak, 22.12.2005 u 12:44:08 »
Ja sam ovisnik o nikotinu vec, bit ce nekih 10-ak godina! Nisam se ni trudila da se odviknem od te ovisnosti, ali u posljednje vrijeme sve vise zelim da se moja pluca malo nadisu i svjezeg zraka! :D Znam da cu uspjeti u odvikavanju jer ako si nesto zacrtam, onda to i ostvarim!  :)
rensu t' slor

Offline tina ri

• Ja znam...
Odg: Pušenje
« Odgovori #12 : Ponedjeljak, 20.04.2009 u 22:36:33 »
I jel tko prestao pušiti?
Ili počeo?

Stvarno vas malo ima.
Ja sam isto pušač,nisam neki veoma aktivni,ali ujutro kavu popit bez cigarete je za mene nemoguća misija,ma općenito kada kavu pijem,moram zapaliti.Razmišljam da prestanem,ali nekako mi se ne sviđa takva pomisao.

Offline amna

• Ja znam...
« Odgovori #13 : Utorak, 21.04.2009 u 10:10:23 »
Ja sam prije znala zapaliti uz kafu (od muza uzmem cigaretu  :angel:), ali duze vrijeme ne konzumiram.

Offline stylex

• Ja znam...
« Odgovori #14 : Četvrtak, 23.04.2009 u 16:43:50 »
30 cigaretica dnevno. :)

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

« Odgovori #14 : Četvrtak, 23.04.2009 u 16:43:50 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.