Autor tema: Gdje su naše trudnice?  (Posjeta: 10841 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
Gdje su naše trudnice?
« Odgovori #45 : Utorak, 03.04.2007 u 18:16:06 »
Cestitam, insekt  :smt023  :occasion5:

A za spavanje ne brini. Neke bebe spavaju fino i onda su roditelji odmorni te imaju vremena cak i za surfanje internetom  :hiding:

Offline Tajči

• Tek učim pisati...
  • **
  • Spol: Ženski
Gdje su naše trudnice?
« Odgovori #46 : Utorak, 05.06.2007 u 14:55:47 »
Pozdrav svima!
Nova sam na forumu, ali ne i s dijabetesom (27 godina ga imam za pratioca)
Sin mi ima 5.5 godina. Super je i sve je o.k.
Trudnoća je bila sjajna do 6 mj., usprkos svim pesimističnim nagađanjima doktora kojima sam bila okružena. Naime, imam načete bubrege. Strogo sam pazila na šećer, tlak i sve dugo kaj je trebalo. Onda su bubrezi otkazali. U tjedan dana sam nakupila 10 kg vode i trebalo je dobro izbalansirati trenutak da ja ostanem živa, a i da s djetetom prođe najbolje moguće. Hvala profesoru Đelmišu i timu u Pertovoj. Grga je rođen s 900gr i 36 cm u 29 tjednu trudnoće. Proveo je 53 dana u inkubatoru. Poslije smo puno vremena proveli na Goljaku, puno vježbali i igrali se i danas više nitko po ničemu ne može zaključiti da je bio prematurus.  Osim kaj tete u vrtiću primječuju da je spretniji od ostalih vršnjaka. Čak ni naočalice ne treba. U Petrovu ga moram voditi da ga pokažem kak i onakva drama može sjajno završiti.
Nadam se da će ovaj moj slučaj nekome biti koristan.
Na drugu trudnoću se ne odlučujem jer bi to bilo krajnje sebično od mene.
Uživajte i sretno!

Offline Desiree

• Forumski moderator
    • http://www.zeza-diabetes.tk
Gdje su naše trudnice?
« Odgovori #47 : Utorak, 05.06.2007 u 17:59:24 »
Dobrodošla Tajči i jako mi je drago da imaš ovako sretnu priču. Moja prva trudnoća je prošla super (osim malo jačih hipoglikemijica) ali svejedno mi je još uvijek teško odlučiti se na drugu. Za sad još ništa, barem ne ovu godinu a drugu, možda.

~~ Desiree ~~

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

Gdje su naše trudnice?
« Odgovori #47 : Utorak, 05.06.2007 u 17:59:24 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.