Autor tema: Gdje su naše trudnice?  (Posjeta: 10841 )

0 članova i 1 gost pregledava ovu temu.

Offline Desiree

• Forumski moderator
    • http://www.zeza-diabetes.tk
Gdje su naše trudnice?
« : Ponedjeljak, 30.05.2005 u 13:02:23 »
Ajde mali update da vidimo kako su naše trudnice? Možda je neka nova trudnica na forumu? Uglavnom javite se da čujemo kako ide i imate li kakve strahove u vezi ovoga s Petrovom (s obzirom da je Petrova jedina bolnica za dijabetičke trudnoće).

:wave:

~~ Desiree ~~

Offline Maja

• Ja znam...
  • Spol: Ženski
Gdje su naše trudnice?
« Odgovori #1 : Ponedjeljak, 30.05.2005 u 15:23:26 »
Evo mene! :wave:
Trenutno u 23-cem tjednu i osjecam se zaista dobro. Seceri bolji nego ikad. Sto se tice situacije u Petrovoj posto nemam izbora gdje roditi trudim se ne ramisljati o tome. Mislim da je i prije toga bilo samo sada svi izlaze u javnost s tim.
Prema tome samo pozitivne misli!

Pozdrav svima
Freedom's Just Another Word for Nothin' Left to Lose

Offline Danijel

• Tek učim pisati...
  • **
Gdje su naše trudnice?
« Odgovori #2 : Ponedjeljak, 30.05.2005 u 16:16:41 »
Eto za sve trudnice jedan link http://www.roda.hr/
ima poprilicno puno informacija za buduce roditelje... :wave:

Offline Desiree

• Forumski moderator
    • http://www.zeza-diabetes.tk
Gdje su naše trudnice?
« Odgovori #3 : Utorak, 31.05.2005 u 10:57:15 »
Drago mi je da si ok i da razmisljas pozitivno. Vjeruj mi, meni su napricali takve price i slucajeve drugih trudnica da me je pri kraju bilo strah ali bez veze. Svaka trudnoca je posebna a ja sam imala povjerenja u svoje doktore.Treba se opustiti i neka sve ide svojim tokom.Beba osjeti nervozu.

:wave:

~~ Desiree ~~

Offline cathy

• Global Moderator
Gdje su naše trudnice?
« Odgovori #4 : Utorak, 31.05.2005 u 11:03:50 »
Konkretno, sto se tice slucaja mrtvorodjene bebe u Petrovoj, cini mi se da je glavni problem u tome sto su predugo cekali prirodni porod, prije nego sto su isli na carski.

Kod zena s dijabetesom, ne ceka se, ide obicno indukcija prije termina, ili cak i planirani carski.

Tako da se s te strane ne trebate brinuti.

Offline Maja

• Ja znam...
Gdje su naše trudnice?
« Odgovori #5 : Utorak, 31.05.2005 u 11:07:58 »
Glede planiranog carskog kod trudnica dijabeticarki ja svaki put razgovaram s doktorom o tome jer smatram da ako trudnoca prolazi u najboljem redu to nije potrebno. Ipak je to operacija, oporavak je duzi i kompliciraniji. Ja zaista nemam nikakvih problema za razliku od svojih "zdravih" kolegica koje su sve cuvale trudnocu pa su ipak rodile prirodnim putem.
Ako do kraja sve ostane pod kontrolom nadam se da cu se izboriti da ne idem na carski jer je to samo zbog njihove komocije.

Offline cathy

• Global Moderator
Gdje su naše trudnice?
« Odgovori #6 : Utorak, 31.05.2005 u 11:11:20 »
Postoje trudnice dijabeticarke koje imaju neke otprije prisutne komplikacije (npr. pocetne ili malo manje pocetne promjene na retini), koje su apsolutna indikacija za carski.

Naravno da je bolje ici prirodno, ako je tako moguce. Medjutim, nisam sigurna da se lijecnici odlucuju za carski "zbog svoje komocije" ;)

Offline Maja

• Ja znam...
Gdje su naše trudnice?
« Odgovori #7 : Utorak, 31.05.2005 u 12:54:11 »
Ne znam bas koliko nije stvar njihove komocije. Svaka dva tjedna sam u Vuku Vrhovcu na kontroli, u sestom sam mjesecu trudnoce a jos me nitko nije pitao a kamoli uputio na pregled ociju, bubrega ili bilo cega drugog pa da mogu reci postoje li indikacije za carski ili ne. Prilicno slampavo!

Offline cathy

• Global Moderator
Gdje su naše trudnice?
« Odgovori #8 : Utorak, 31.05.2005 u 13:06:01 »
Mislila sam na otprije prisutne komplikacije, dakle one koje su postojale PRIJE nego sto je zena zatrudnjela. Ako imas dijabetes i kontroliras oci jednom godisnje, onda znas imas li retinopatiju ili ne.

Ako imas retinopatiju, to ti pise u povijesti bolesti s kojom si dosla Djelmisu.

Ako dakle pise, ides na carski.

Inace, ako nisi obavila nijedan pregled retine otkako si trudna, trebala bi se javiti svome okulisti na V. Vrhovcu telefonski, reci da si trudna i pitati kad te moze pogledati.

Offline Maja

• Ja znam...
Gdje su naše trudnice?
« Odgovori #9 : Utorak, 31.05.2005 u 14:22:07 »
Izgleda da je kod mene sve to drugacije izgledalo. Ja nisam otisla s nikakvom povijesti bolesti niti me on pitao imam li kakve komplikacije. Ni inace me nista nije pitao i nisam uopce zadovoljna njegovim pracenjem trudnoce. To sto pogleda profil secera mogu i sama. Da ne idem svojoj ginekologinji ne bih nista znala. Uopce ne znam zasto on slovi za nekog strucnjaka na tom polju kad ne pokazuje nikakav interes. Nije se ni pojavio u Vuku Vrhovcu zadnjih mjesec dana.

Offline cathy

• Global Moderator
Gdje su naše trudnice?
« Odgovori #10 : Utorak, 31.05.2005 u 14:37:22 »
Jooj, bas mi je zao da je tako. Meni je isto bilo blesavo da me sa savrsenim secerima i HbA1c od 5 drze u bolnici, "radi prekoncepcijske obrade", na onoj groznoj hrani preopterecenoj ugljikohidratima, bas sam se pitala cemu li to sluzi, osim da se zivciram

Nadam se da ti nemas nikakve dijabeticke komplikacije, tj. da su ti bubrezi sasvim zdravi, i retina cista. Ali ipak napravi ovo sto sam ti rekla za okulista   :smt023

A kod koje ginekologinje ides?

Offline Maja

• Ja znam...
Gdje su naše trudnice?
« Odgovori #11 : Utorak, 31.05.2005 u 14:43:43 »
Ja nisam imala savrsene secere kad sam na pocetku trudnoce dosla u Pterovu ali tamo mi sigurno nisu postali ni bolji kad cijeli dan lezim i buljim u plafon pa sam na vlastiti zahtjev otisla doma.
Retinu sam gledala prosle godine i bla je u redu pa su me narucili za sijecanj 2006. a s bubrezima sam imala nekih problema u smislu bubreznog tlaka ali doktor nije inzistirao na daljim pretragama.
Idem kod dr.Tomic u Dubravi i zadovoljna sam osim sto me svaki put spota zasto tako cesto (svaki mjesec) idem na UZV kao da ja na tome inzistiram.

Offline cathy

• Global Moderator
Gdje su naše trudnice?
« Odgovori #12 : Utorak, 31.05.2005 u 14:54:39 »
ti joj reci da bi ona svakako trebala znati da su ti UZV pregledi obavezni za trudnicu s dijabetesom tip 1  :smt043

malo se shalim

sto se eventualnih komplikacija tice, to ti najbolje prati tvoj dijabetolog. iz ovoga sto si napisala, pretpostavljam da ti jednostavno nemas komplikacija (hvala Bogu)

i javi nam dobru vijest za 3 mjeseca  

:smt023

Offline Maja

• Ja znam...
Gdje su naše trudnice?
« Odgovori #13 : Utorak, 31.05.2005 u 16:47:50 »
Mozda nemam komplikacija jer u odnosu na ostale na forumu imam dijabetes relativno kratko (6 godina). Nisam bas bila disciplinirana ali dolazim i ja pameti.

Svakako se javim sa dobrim vijestima ako prezivim Petrovu  :lol:

Offline cathy

• Global Moderator
Gdje su naše trudnice?
« Odgovori #14 : Utorak, 31.05.2005 u 17:10:07 »
poslije 6 godina, komplikacije su rijetka pojava

nemoj brinuti, sto god ti nije jasno pitaj dijabetologa

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

Gdje su naše trudnice?
« Odgovori #14 : Utorak, 31.05.2005 u 17:10:07 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.