Autor tema: Krvni tlak  (Posjeta: 2135 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline SuperHrvoje

• Forumski moderator
Krvni tlak
« : Četvrtak, 12.05.2005 u 15:43:23 »
Kad smo vec kod tipicno-netipicno, zanima me sljedece:
Onomad kad jos nisam znao da imam D, i davno prije kad ga nisam imao, krvni tlak mi je bio relativno normalan, tu i tamo mrvu povisen. Dakle u prosjeku oko 120/80. Eh sad, otkad sam saznao da sam T1, unormalio secere, blabla... kao dijabeticar sam ocekivao da ce mi se povecavati krvni tlak (nedobog, al get real). Medjutim sad mi je tlak sve nizi (100/60).
Hm ? Any idea? Mozda to sve i nema veze, al jope, hm? :smt017

Offline cathy

• Global Moderator
  • Spol: Ženski
Re: Krvni tlak
« Odgovori #1 : Četvrtak, 12.05.2005 u 16:28:48 »
Citat: "SuperHrvoje"

Eh sad, otkad sam saznao da sam T1, unormalio secere, blabla... kao dijabeticar sam ocekivao da ce mi se povecavati krvni tlak (nedobog, al get real). Medjutim sad mi je tlak sve nizi (100/60).
Hm ? Any idea? Mozda to sve i nema veze, al jope, hm? :smt017

Ma nece ti se povecavati tlak (zbog dijabetesa) dokle god imas tako dobru regulaciju secera. Do snizavanja je doslo vjerojatno zato sto si se poceo intenzivnije baviti sportom i zdravije hraniti (pretpostavljam). U svakom slucaju, nesto nizi tlak nece ti skoditi, a IMALO vishi hoce.

Za dijabeticare se preporucuje da vrijednosti tlaka drze ISPOD 125/85 mmHg, ako je potrebno i uz pomoc dodatnih lijekova. To je zato sto visoki tlak takodjer utjece na zdravlje krvnih zila, koje su i tako ugrozene radi nesto vishih secera.

SuperHrvoje, ti si poster-boy  :smt023

Offline SuperHrvoje

• Forumski moderator
« Odgovori #2 : Četvrtak, 12.05.2005 u 16:53:14 »
Citat: "cathy"

Ma nece ti se povecavati tlak (zbog dijabetesa) dokle god imas tako dobru regulaciju secera. Do snizavanja je doslo vjerojatno zato sto si se poceo intenzivnije baviti sportom i zdravije hraniti (pretpostavljam). U svakom slucaju, nesto nizi tlak nece ti skoditi, a IMALO vishi hoce.

Za dijabeticare se preporucuje da vrijednosti tlaka drze ISPOD 125/85 mmHg, ako je potrebno i uz pomoc dodatnih lijekova. To je zato sto visoki tlak takodjer utjece na zdravlje krvnih zila, koje su i tako ugrozene radi nesto vishih secera.

SuperHrvoje, ti si poster-boy  :smt023

Zdrava hrana? hmhm, morat cemo zapoceti i taj Topic. Eventually. Pa da mijenjamo recepte. I nemora biti nuzno zdrava. :spam1:
Ja bi malo visi tlak, ubi me ova uspavanost. Niti kahve ne pomazu. Negdje pustam.

BTW, tko je to na tvom avataru? Mala mi je slicica.

Offline cathy

• Global Moderator
« Odgovori #3 : Četvrtak, 12.05.2005 u 17:01:02 »
Citat: "SuperHrvoje"

BTW, tko je to na tvom avataru? Mala mi je slicica.

Iggy Pop  :smt050

Offline SuperHrvoje

• Forumski moderator
« Odgovori #4 : Četvrtak, 12.05.2005 u 17:08:10 »
Citat: "cathy"

Iggy Pop  :smt050

Jeeee :headbang: , moram priznati da sam to i mislio. pratim ga jos od dana stoogesa   A 'vaki sam bijo na salati kad je bijo :blob2: . Kolko se sjecam american caesar turneja to bijase.
ups, skrenusmo sa dijabetesa i krvnog tlaka, pih bar ne zauzimamo puno mjesta, smanjili smo font
:smt023

Offline Tony

• Administrator
  • Spol: Muški
    • Zagrebačko dijabetičko društvo
« Odgovori #5 : Četvrtak, 12.05.2005 u 20:03:20 »

ups, skrenusmo sa dijabetesa i krvnog tlaka, pih bar ne zauzimamo puno mjesta, smanjili smo font
:smt023

Kada vas admin vidi....
Ima tamo i zezancija!  :jerk:
:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Offline Danijel

• Tek učim pisati...
  • **
Krvni tlak
« Odgovori #6 : Ponedjeljak, 30.05.2005 u 16:38:10 »
Naime svako jutro tlak mi se krece oko 90-60  :smt017 tako da se moze reci da sam coffe freak, nakon uspijesnog ritualnog ispijanja kave tlak mi skoci na 120-80!

Ne znam koliki utjecaj ima D na tlak!?!? Any idea :coffee2:

Offline cathy

• Global Moderator
Krvni tlak
« Odgovori #7 : Utorak, 31.05.2005 u 11:08:22 »
Visegodisnji loshe regulirani dijabetes ostecuje krvozilni sustav, pa dolazi do hipertenzije. Visoki tlak takodjer moze biti posljedica ostecenja bubrega, ali ne blagih pocetnih ostecenja, nego onih malo ozbiljnijih (nadam se ;) )

S druge strane, losi seceri utjecu na zivcani sustav, i jedna od dugotrajnih komplikacija jest jedan oblik neuropatije koji izaziva jako nizak tlak.

Medjutim, uzrok hiper ili hipotenzije u svakom pojednimo slucaju moze odrediti samo lijecnik. Zato je vazno ici na kontrole.   :smt023

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

Krvni tlak
« Odgovori #7 : Utorak, 31.05.2005 u 11:08:22 »
Forum HSDU-a sadrži opće informacije o velikom rasponu tema, proizvoda i usluga vezanih uz zaštitu zdravlja. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta i uputa. Sadržaji na forumu su dodatak, a ne zamjena za stručnost i vještinu kvalificiranog medicinskog osoblja. O bilo kojoj promjeni u propisanom programu liječenja svakako se posavjetujte s vašim liječnikom. Informacije sadržane na Forumu ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenih problema i bolesti bez konzultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i upute o proizvodima i uslugama spomenutim na Forumu molimo da se obratite izravno liječniku ili ljekarniku, ili tijelu koje izdaje rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.