Zanima me da li je tko primjetio da mu neke po¹iljke inzulina ne djeluju kako bi trebale?
Meni se to desilo neki dan, iako se mo¾da de¹avalo i prije, ali nisam ku¾ila o čemu se radi već sam mislila da se ne¹to kod mene poremetilo pa da su mi zato ¹ećeri neuobičajeno visoki. Naime, pred neki dan otvorim novu dozu mutnog inzulina (koristim Insulatard Novolet - onaj koji dođe u plastičnoj jednokratnoj penkali), u¹trcam si dozu navečer i nakon toga drugi dan ujutro ¹ećer visok bez nekog očitog razloga (pazila sam koliko jedem). Nastavi ta priča taj dan i drugi dan i meni postane sumnjivo. Prvu slijedeću dozu navečer zamijenim potpuno novom dozom inzulina iz potpuno novog pakiranja i gle, ¹ećeri opet normalni. Zaključak - inzulin je očito neispravan. Pitanje je samo da li samo ta jedna ¹trcaljka ili svih pet u kutiji? Moje sumnje su tim veće ¹to mi je istu priču ispričao nedavno jedan moj prijatelj, također ¹ećera¹.
Zanima me da li jo¹ ima takvih slučajeva, a ako ima treba tu napraviti neku frku! Tko zna ¹to se sve radi s tim inzulinima dok oni dođu do na¹ih fri¾idera. A zna se da se ne smije zamrznuti niti biti na pretoplom mjestu. Tko zna u kakvim se to kamionima vozi i sa čime ... :evil:
E da ... inzulin je naime kod mene uredno pohranjen, a rok trajanja je u redu ...
Sve me to malo podsjeća na onu priču o dijalizatorima, iako ovdje ne mo¾e to biti tako drastično, ali na duge staze nije ti ba¹ svejedno.